Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εθνική Ελλάδας: Άνοδος στην 10η θέση της FIFA


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου βρίσκεται πλέον η Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA για τον τελευταίο μήνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβηκε δύο θέσεις και είναι πλέον στην 10η όπου βρισκόταν για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2008. Υπενθυμίζεται ότι η καλύτερη θέση που είχε η "γαλανόλευκη" ήταν η 8η τον Απρίλιο του 2008.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται μάλιστα μόλις μία θέση χαμηλότερα από την αντίπαλο της στην τελική φάση του Μουντιάλ, Αργεντινή η οποία είναι 9η, έχοντας χάσει μία θέση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Κατά τα άλλα η Νιγηρία είναι στην 21η θέση, παρουσιάζοντας πτώση έξι θέσεων ενώ ο τελευταίος αντίπαλος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Νότια Κορέα είναι στην 53η θέση, έχοντας χάσει τέσσερις θέσεις.

Όσον αφορά στους αντιπάλους στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, η Κροατία είναι στην 11η θέση, χωρίς μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το Ισραήλ είναι στην 26η θέση παρουσιάζοντας άνοδο μίας θέσης, η Λετονία στην 47η έχοντας ανέβει δύο θέσεις, η Γεωργία στην 124η έχοντας χάσει δύο θέσεις και η Μάλτα στην 150η παρουσιάζοντας υποχώρηση έξι θέσεων.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Ισπανία ενώ δεν υπήρξαν μεταβολές και στις άλλες θέσεις, με την Βραζιλία να παραμένει δεύτερη, την Ολλανδία τρίτη, την Ολλανδία τέταρτη. Στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Γερμανία και στην έκτη έπεσε η Πορτογαλία ενώ από ΄κει και πέρα η Γαλλία παραμένει έβδομη ενώ στην όγδοη θέση ανέβηκε η Αγγλία και στην ένατη έπεσε η Αργεντινή. Πιο αναλυτικά η πρώτη δεκάδα(Σε παρένθεση η μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα):

1. Ισπανία(0)

2.Βραζιλία(0)

3.Ολλανδία(0)

4.Ιταλία(0)

5.Γερμανία(+1)

6.Πορτογαλία(-1)

7.Γαλλία(0)

8.Αγγλία(+1)

9. Αργεντινή(-1)

10. Ελλάδα(+2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: