Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Βασίλισσα του… χόρτου η Σερένα!!

Την παντοκρατορία των αδερφών Γουίλιαμς στο Λονδίνο συνέχισε η Σερένα, η οποία επικρατώντας στον τελικό του Γουίμπλετον 2-1 (6-1, 5-7, 6-2) της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, κατέκτησε το 14ο τίτλο της Grand Slam και 5ο στο βρετανικό… γρασίδι, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση της αδερφής της, Βένους!
Παράλληλα, η Αμερικανίδα (Νο 6), αν και μετέτρεψε την αναμέτρηση στο κεντρικό κορτ σε ντέρμπι, τελικά… έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια άνω των 30, μετά το μακρινό 1990 και τη μεγάλη Μαρίνα Ναβρατίλοβα (όντας 33 επίσης στο Wimbledon), που κατακτά έναν τίτλο Grand Slam.
Από την άλλη η Ραντβάνσκα (Νο 3), αν και έδωσε τη «μάχη» της καταφέρνοντας με δύο μπρέικ και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ 4-2, να πάρει το δεύτερο σετ, δεν άντεξε, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο της Grand Slam και να γίνει η μοναδική Πολωνή που το καταφέρνει!
Παρά την ήττα της πάντως, η 23χρονη θα «εξαργυρώσει» την καλή πορεία της στο Γουίμπλετον σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ η «βασίλισσα» Γουίλιαμς θα ανέβει στο νούμερο τέσσερα!

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: