Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Δεν είναι ντροπή, είναι βλακεία!!

Ο Βασιλακόπουλος και η κουστωδία έχουν εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα στο έλεος των …εχθρών του και απολαμβάνουν τις διακοπές στα μεγάλα τουρνουά. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.
Δεν είναι ντροπή, είναι βλακεία
Λίγα λεπτά μετά από έναν τόνο… κατηγορώ προς όλους για την τεράστια απογοήτευση που μας έδωσαν εξαιτίας της αδιανόητης ήττας από τους 12 μικρούς, ηρωϊκούς και τελικά πιο σοβαρούς Πίου της Νιγηρίας, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Έγιναν εγκληματικά λάθη από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο που αγωνίστηκε. Ο Βασιλακόπουλος και η παρέα του έκαναν τις διακοπές τους αφήνοντας τους διαιτητές να μας γυρνάνε την πλάτη(λέγεται και αδικία) στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα και τελικά η εθνική απέτυχε οικτρά για δεύτερη φορά μετά το 2010.
Πρώτα από όλα όμως οφείλουμε να πούμε μπράβο σε όσους ακολούθησαν την εθνική στην Βενεζουέλα. Σε όσους παίκτες δεν προτίμησαν τις ελληνικές παραλίες, δεν κάθισαν να κλείσουν τα συμβόλαιά τους για την νέα χρονιά και τελικά δεν είπαν όχι στο κάλεσμα της εθνικής αξίζει ένα μπράβο διότι πάνω από όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον αυτοί προσπάθησαν.
Το ίδιο ισχύει και για το προπονητικό τιμ που με εξαίρεση τον Δημήτρη Πρίφτη, οι υπόλοιποι είναι στον αέρα.
Η προετοιμασία ήταν το λιγότερο αστεία καθώς η Ελλάδα ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που ξεκίνησε να δουλεύει ως ομάδα στις 20 Ιουνίου, 12 ημέρες πριν το τζάμπολ. Στην αρχή έλλειπε ο προπονητής και μετά τρεις βασικοί παίκτες.
Δικαιολογίες όμως ως εδώ. Διότι η ομάδα πήγε στην Βενεζουέλα, νίκησε το Πουέρτο Ρίκο, νικούσε με 13 πόντους την Νιγηρία και μετά κατέρρευσε. Πρώτα πνευματικά και μετά αγωνιστικά. Σταμάτησε να παίζει γρήγορο μπάσκετ, η άμυνα εκτέθηκε είτε κοντά στο καλάθι(Ντιόγκου) είτε από όλους τους περιφερειακούς της Νιγηρίας. Μία ομάδα που δεν έβαζε σουτ με τίποτα, εμείς επιμέναμε σε ένα πιεστικό μαν του μαν που τους έδινε λέι απ ή βολές.
Α, χάσαμε 11 βολές, τις έξι ο Σπανούλης την ώρα που οι υποτίθεται άμπαλοι αντίπαλοί μας, μόλις δύο. Οι διεθνείς κλάταραν στην ιδέα της ήττας κυρίως όμως κλάταραν από τα λάθος σχήματα που χρησιμοποιήθηκαν.
Η Ελλάδα πρόλαβε σε τρεις αγώνες να αναστήσει δύο τελειωμένους παίκτες από το ΝΒΑ: τον Ράμος και τον Ντιόγκου. Γιατί η Ελλάδα πίστεψε ότι σε αυτό το τουρνουά δεν θα βρεθεί απέναντι σε ψηλούς; Τί είχε δει ο Ηλίας Ζούρος, και τι περίμενε; οφείλει να το εξηγήσει. Δεν λέτε καλά που δεν φτάσαμε να παίξουμε με καμία Δομινικανή δημοκρατία για να κάνει ρεκόρ 30ετίας ο Αλ Χόρφορντ.
Βεβαίως όταν τρεις υποψήφιοι να βοηθήσουν στην ρακέτα προτίμησαν τις ιατρικές επεμβάσεις από την εθνική, έμεινε μόνο η κουβέντα για τον Βουγιούκα. Λάθος το κόψιμό του για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε ένας παίκτης να σκοράρει από κοντά. Λάθος η προσέγγιση ότι θα παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ χωρίς την παρουσία σέντερ. Λάθος ότι εγκαταλείψαμε αυτό το μπάσκετ στα τελευταία 15 λεπτά με την Νιγηρία.
Λάθος η περιορισμένη χρήση της ζώνης απέναντι σε μία ομάδα η οποία έπαιζε μόνο με την…μπούκα και τα αθλητικά προσόντα. Λάθος οι άμυνες στις τελευταίες επιθέσεις των Νιγηριανών διότι δεν γίνεται ο Ζήσης να κυνηγάει ένα τρομερά εκρηκτικό και αθλητικό αντίπαλο.
Εν κατακλείδι στεναχωρηθήκαμε αλλά δεν ντροπιαστήκαμε και ξέρετε γιατί; Διότι πέρυσι η…δεύτερη εθνική κατάφερε να έρθει στο προολυμπιακό και φέτος προσπάθησε πάλι με απουσίες και χωρίς προετοιμασία. Είναι όμως ανείπωτη βλακεία να χάσεις αυτόν τον αγώνα. Δυστυχώς εκτός του αγωνιστικού, αποδεικνύεται αυτό που λέμε χρόνια, ότι ο Βασιλακόπουλος και η κουστωδία έχουν εγκαταλείψει την ομάδα στο έλεος των …εχθρών του και απολαμβάνουν τις διακοπές στα μεγάλα τουρνουά. Εχθρών που ο ίδιος δημιούργησε και χτυπάνε την εθνική.
Τυχερός είναι όμως, διότι παρά τα βήματα που δεν έδωσαν σε δύο επιθέσεις των Νιγηριανών(όταν προηγήθηκαν με τρεις πόντους), το φάουλ στο τέλος σε βάρος του Ζήση(έγινε πρώτα ξεκάθαρο επιθετικό) και το καταφανέστατο φάουλ που δεν έδωσαν στον Σπανούλη με την λήξη, η ευθύνη βαρύνει περισσότερο την ομάδα.
Τώρα τα κεφάλια μέσα, οι παίκτες να βρουν τα συμβόλαια που θέλουν(δεν φάνηκε πάντως να τους επηρεάζουν τέτοιοι παράγοντες, περισσότερο η κούραση έπαιξε ρόλο) το μπάσκετ να μαζευτεί διότι η εθνική κουκούλωνε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και η εθνική να ετοιμαστεί για του χρόνου και το πανευρωπαϊκό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα δημοσιογραφικά γραφεία συζητείται ότι μετά την αποτυχία της εθνικής, ο Ηλίας Ζούρος δεν πρόκειται να καταλήξει στον Ολυμπιακό.
Ούτως ή άλλως ο Μπαρτζώκας ήταν φαβορί και παραμένει δεν πρόκειται πάντως να κριθεί ένας τεχνικός από ένα τέτοιο τουρνουά.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: