Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Με τον Ζαρντίμ δεν μπορείς να βαρεθείς!!

Έκπληκτοι έχουν μείνει οι παίκτες του Ολυμπιακού με την δουλειά του Πορτογάλου, αφού με την ποικιλία των ασκήσεων και την κυριαρχία της μπάλας τους... βγαίνει το λάδι ευχάριστα.
Με τον Ζαρντίμ δεν μπορείς να βαρεθείς!

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο προπονητής όταν είναι νέος, είναι και καταπληκτικός. Εχει φοβερές ιδέες, η προπόνησή του δεν έχει παρουσιαστεί… ποτέ στο ποδόσφαιρο. Τα κάνει όλα τέλεια. Έτσι δεν λένε;
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα με τον Ζαρντίμ. Με τη μόνη διαφορά ότι στην περίπτωση του Πορτογάλου, όντως, υπάρχει κάτι καινούργιο. Η ποικιλία του προγράμματος προετοιμασίας συν την κυριαρχία της μπάλας σε όλες τις ασκήσεις πλην εκείνων της προθέρμανσης και της αποθεραπείας, δεν αφήνουν κανέναν να βαρεθεί.
***Στις ασκήσεις του Ζαρντίμ κυριαρχεί η μπάλα και η τεχνική. Η συνεργασία, οι καλές πάσες, οι καλές τοποθετήσεις, τη τακτική. Και φανταστείτε ακόμα δεν έχει κάνει κανονική τακτική.
***Αυτές οι ασκήσεις για το γκολ, στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Οπως ιδιαίτερη ήταν και η άσκηση με το παιχνίδι δύο εναντίον ενός από τα πλάγια και σέντρα για τον σέντερ φορ. Παρεμπιπτόντως, Ντιόγκο και Πάντελιτς έδειξαν σούπερ σε αυτή την άσκηση.
***Σε μια άσκηση οι βοηθοί του Ζαρντίμ ζητούσαν από τους παίκτες να παίξουν με την μπάλα, να βάλουν τεχνική, να χρησιμοποιήσουν το γόνατο, αλλά και να κάνουν κοντρόλ με το κεφάλι. Ατομική τεχνική στο φουλ…
***Ξεκίνησε με ζέσταμα, συνέχισε με τις ασκήσεις ατομικής τεχνικής, πήγε στην άσκηση δύο εναντίον ενός (την ίδια στιγμή το άλλο γκρουπ έπαιζε διπλό σε μικρό χώρο και απαιτούνταν γρήγορες πάσες και όχι παραπάνω από δύο επαφές) και κατέληξε με διπλό, πριν γίνει η αποθεραπεία.
***Για να καταλάβετε πόσο άρεσε το πρόγραμμα του Σαββάτου, υπήρχαν στιγμές που ολοκληρωνόταν μια άσκηση και οι παίκτες ζητούσαν να κάνουν ακόμα μία ή δύο προσπάθειες.
***Στην άσκηση με τους δύο εναντίον ενός κυριάρχησε το όβερλαπ. Και ο Ζαρντίμ φώναζε συνεχώς στους παίκτες να το κάνουν σωστά. Και κυρίως να προσέχουν το οφσάιντ. Για παράδειγμα, ο Τάτος έκανε μια σέντρα από θέση οφσάιντ και όταν τα… άκουσε τον Ζαρντίμ, μετά πρόσεχε και τις έκανε όλες σωστές.
***Τρελαινόταν ο Πάντελιτς όταν δεν έβαζε γκολ στην προπόνηση. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει το γκολ στο αίμα του. Και αν κάποιο σουτ πήγαινε ψηλά, φώναζε τη γνωστή φράση (και όχι στα σέρβικα, αλλά στα ελληνικά) με τη μάνα κ.λ.π., κ.λ.π..
***Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Βραζιλιάνο από δω και πέρα. Οπως, φαίνεται ότι ο Ζαρντίμ, αλλά και οι Πορτογάλοι βοηθοί δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν τον Ντιόγκο. Θέλουν να τον ανεβάσουν ψυχολογικά.
***Ο Ζαρντίμ κάνει και κάτι άλλο. Τις τελευταίες δύο μέρες έχει κάνει δύο τετ α τετ. Την Παρασκευή με τον Παπάζογλου και το Σάββατο με τους Κάρολ, Μέγιερι. Απλά με τους δύο γκολκίπερ, το έκανε για μεγαλύτερη διάρκεια. Και στις δύο περιπτώσεις η συζήτηση έγινε με τη βοήθεια του βοηθού του (ήταν και του Βαλβέρδε), Ρομπέρτο Περάλδο...
***Όπως σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή η προπόνηση βιντεοσκοπείται. Ο Μιγκέλ Μότα, ο συνεργάτης του Ζαρντίμ, που επιμελείται τις βιντεοσκοπήσεις, είχε ανέβει πάνω στη σκεπή των αποδυτηρίων του γηπέδου του Ακενκιρχ για να κάνει τη δουλειά του. Ο Μότα, αφού βιντεοσκοπήσει, αρχειοθετεί όλες τις προπονήσεις. Και αυτό για να μπορεί ο Ζαρντίμ ανά πάσα στιγμή και αν χρειαστεί να τσεκάρει κάποια πράγματα να μπορέσει και να κάνει την ανάλυσή του.
***Την Κυριακή, μετά την προπόνηση θα γίνει η συνέντευξη Τύπου του Ζαρντίμ στοτς εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου. Είναι μια συνέντευξη που θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Λέτε να… φορέσουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και ρούχα για να γίνει σωστότερη η ανάλυση. Πάντως, μας βλέπει ο Ζαρντίμ που ασχολούμαστε και με τη λεπτομέρεια της προπόνησής του και ζήτησε ο ίδιος το πρωί του Σαββάτου από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, να γίνει αύριο το πρωί η συνέντευξη στο γήπεδο και όχι στο ξενοδοχείο…
***Κάποιοι απόρρησαν που ο Ζαρντίμ Σάββατο και Κυριακή έβαλε μια προπόνηση στο πρόγραμμα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα είναι διπλές οι προπονήσεις. Τρίτη, Πέμπτη, μονές. Ε, στις μονές υπάρχει πολλή ένταση. Όπως έγινε το Σάββατο και λογικά θα γίνει και την Κυριακή…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: