Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο κόσμος δείχνει να προτιμά την διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ. Οι οπαδοί της ακούν και διαβάζουν σε καθημερινή βάση τον Θωμά Μαύρο, έναν άνθρωπο του οποίου την πρόθεση δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, να τους λέει ορθά κοφτά ότι η ΠΑΕ καταρρέει και ότι ο ίδιος είναι, μόλις 10 ημέρες μετά την άφιξή του, πολύ κοντά στην απόφαση να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να αποχωρήσει, επειδή δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο για να προλάβει το κακό. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο κόσμος δείχνει να προτιμά την διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Και πόσοι δείχνουν στην πράξη ότι συγκινούνται; Περί τις 4 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο, οι οποίοι έδωσαν το 150άρι για να πάρουν ένα εισιτήριο διαρκείας και να στηρίξουν με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια που γίνεται για να γλιτώσει η εταιρεία το κανόνι και η ΑΕΚ τον υποβιβασμό.

Ολο αυτό που συμβαίνει και δεν συμβαίνει στην ΑΕΚ οδηγεί σε μια ερώτηση, που σήμερα μοιάζει ρητορική: μήπως η πλατιά μάζα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι λύση να συνεχίσει να υπολειτουργεί η ΠΑΕ στην περίπτωση που βρει τρόπο να συγκεντρώσει 4 εκατ. ευρώ και να κρατηθεί σε λειτουργία; Μήπως η πλατιά μάζα αντιλαμβάνεται ως ιδανική –υπό τις παρούσες συνθήκες– επιλογή για την ΑΕΚ τη διάλυση της ΠΑΕ, που θα σημάνει την πτώση του συλλόγου σε ερασιτεχνική κατηγορία;

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στη Γλασκώβη εκτυλίσσεται η πιο πονεμένη ιστορία των Ρέιντζερς. Η εταιρεία διαλύθηκε, ο σύλλογος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Σκωτίας λόγω των χρεών και του επιχειρηματικού σχεδίου που απορρίφθηκε ως αβάσιμο και μη ρεαλιστικό. Και τι κάνουν οι οπαδοί του συλλόγου; Θρηνούν, αλλά δεν αντιδρούν. Αποδέχονται τη μοίρα. Το μοιραίο.

Συναντώ και συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά φίλους της ΑΕΚ. Ολοι με ρωτούν σχετικά με το αν έχει ή όχι ελπίδες να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ, να βρει τα χρήματα για να επιζήσει για κάποιο διάστημα. Δεν τους ενθουσιάζει, διαπιστώνω, η ιδέα της επιβίωσης. Δεν τους λέει τίποτα η εξεύρεση ενός κεφαλαίου 4 εκατ. ευρώ που θα επιτρέψει στην ΠΑΕ να μείνει ανοικτή και στην ΑΕΚ να παίξει στο πρωτάθλημα με ομάδα των προδιαγραφών που αντιλαμβάνονται ότι θα έχει υπό αυτές τις συνθήκες. Οι αντιδράσεις τους σε όσα ακούν και η μέχρι σήμερα κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας και των αιτήσεων για την παροχή της στήριξης των 20 ευρώ που ζήτησε ο Μαύρος, οδηγούν στην εκτίμηση ότι είτε ο κόσμος μένει, ως ανήμπορος που είναι, απαθής μπροστά στο πρόβλημα ζωής της ΠΑΕ ΑΕΚ, είτε ο κόσμος δείχνει με την απουσία του ότι προτιμά να δει την ΠΑΕ να διαλύεται και την ΑΕΚ να ξαναρχίζει, έστω από χαμηλά.

Επειδή δεν είναι μακριά η εποχή που περισσότεροι των 40 χιλιάδων άνθρωποι έβρισκαν νόημα σε μια βόλτα στο ΟΑΚΑ για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ΑΕΚ, δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι ο σύλλογος έχασε τους οπαδούς του. Εχει όμως πάψει να τους εμπνέει και να τους ελκύει. Αυτό θα αποδειχθεί αν το τέλος του μήνα βρει τον Θωμά Μαύρο με τα χέρια ψηλά και την ΠΑΕ ΑΕΚ σε αδυναμία λειτουργίας.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: