Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Φτιάχνει τη «ραχοκοκαλιά» του ο Άρης!!

Ο Μάκης Κατσαβάκης στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις κατά την επίσημη παρουσίαση του, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα του αγωνιστικού σχεδιασμού ο εντοπισμός των ποδοσφαιριστών που θα «δέσουν» τον κεντρικό άξονα της ομάδας.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως σε αυτές τις καίριες θέσεις, για τη «ραχοκοκαλιά» της ομάδας, ενδεχομένως να δαπανηθούν και οι τρεις διαθέσιμες κινήσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών άνω των 24ετών ή αλλοδαπών, ειδικά στην περίπτωση που δεν ανανεώσει τελικά με τους «κίτρινους» ο Νόε Ακόστα.

Επιβεβαίωση για Ντολεζάι

Η εκτίμηση που καταγράφηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ σχετικά με τον Πέτρ Ντολεζάι και την επιθυμία του Μάκη Κατσαβάκη να συνεργαστεί ξανά μαζί του, βάσει της περιγραφής που έκανε για τον παίκτη τον οποίο θέλει στο κέντρο της άμυνας, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά! Όπως προέκυψε χθες από την ΠΑΕ Άρης ο Σλοβάκος αμυντικός βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτίμησης του Σερραίου τεχνικού και σύμφωνα με κάποιες πηγές έγινε ήδη κρούση για να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του, από την οποία προκύπτει ότι βλέπει με καλό μάτι μια προοπτική νέας συνεργασίας, μετά τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Μάκη Κατσαβάκη.

Ψάχνει... χαφάρα!

Ο Ντολεζάι λοιπόν αποτελεί την πρώτη λύση για το κέντρο της άμυνας. Τι γίνεται όμως με τον παίκτη που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο μερικά μέτρα μπροστά του στη μεσαία γραμμή; Ο Μάκης Κατσαβάκης φαίνεται να έχει ζητήσει την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενός παίκτη που θα καλύπτει τα μέτρα στο γήπεδο από τη μια περιοχή στην άλλη, έχοντας τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού «6αριου», που θα. δαγκώνει τον αντίπαλο και θα έχει τη δυνατότητα να προωθεί και το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής εξετάζονται περιπτώσεις από την ελληνική και την ξένη αγορά, όμως ονόματα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Χάρι» και Μάντιος

Σε ότι αφορά την επιθετική γραμμή, ο 59χρονος τεχνικός έχει εκδηλώσει την επιθυμία να βρεθεί ένας φορ που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, που θα σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος. Δύο περιπτώσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτές του Άγγελου Χαριστέα και του Βαγγέλη Μάντζιου. Με τον πρώτο, όπως έχει σημειωθεί και τις προηγούμενες μέρες στο ρεπορτάζ υπάρχει μια προεργασία σε επίπεδο επαφών και ο Μάκης Κατσαβάκης βλέπει με θετικό μάτι την περίπτωση του, πόσω μάλλον εφόσον αυτή είναι εναρμονισμένη με τα οικονομικά δεδομένα που μπορεί να προσφέρει η ΠΑΕ. Ο Χαριστέας σε κατά καιρούς δηλώσεις του έχει εκδηλώσει την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε και οι συνθήκες μοιάζουν να έχουν ωριμάσει περισσότερο από ποτέ για την επιστροφή του.

Σε ότι αφορά τον Μάντζιο, τη σεζόν που τελείωσε αμείβονταν με 120.000 ευρώ στον ΟΦΗ (μονοετές συμβόλαιο), από τον οποίο λογικά θα αποχωρήσει αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τον Έλληνα φορ έχει «φλερτάρει» και άλλες φορές στο παρελθόν ο Άρης και δεν αποκλείεται αυτή τη φορά οι επαφές να προχωρήσουν περισσότερο, αφού φαίνεται ότι βρίσκεται στη λίστα των επιλογών. Μάλιστα προέρχεται και από μια αξιοπρόσεκτη σεζόν με 7 γκολ σε 22 αγώνες πρωταθλήματος.

Τέλος εποχής για Πρίττα

Την κιτρινόμαυρη φανέλα του Άρη λογικά θα χρειαστεί να αποχωριστεί έπειτα από πέντε χρόνια ο Σάκης Πρίττας. Στις πρώτες συζητήσεις που αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν, ανάμεσα στην διοίκηση και τον Μάκη Κατσαβάκη, διαφαίνεται μια εκτίμηση ότι ο έμπειρος μέσος δεν είναι αναντικατάστατος στο ρόστερ ή για την ακρίβεια δεν είναι τόσο απαραίτητος, σε σημείο να διαθέσει η ομάδα μια από τις τρεις κινήσεις που έχει στη διάθεση της για ανανεώσεις ή μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών και αλλοδαπών. Ειδικά αυτή η παράμετρος, σε συνδυασμό με την «χτυπητή» ένδεια της ομάδας σε θέσεις «κλειδιά», που θα πρέπει να καλυφθούν από ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν τη διαφορά, φαίνεται ότι είναι η βασική αιτία που οδηγεί τον Πρίττα στην πόρτα της εξόδου. Ο άλλοτε διεθνής χαφ είχε τις προηγούμενες μέρες συζητήσεις με τη διοίκηση, που αφορούσαν τόσο το μέλλον του, όσο και τον διακανονισμό των χρημάτων που έχει λαμβάνειν. Σε αυτές φέρεται ότι είναι διατεθειμένος να κατεβάσει αρκετά το κασέ του (σχεδόν 200.000 ευρώ), προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να κλείσει την καριέρα του στον Άρη. Τα στελέχη της ομάδας επιφυλλάχθηκαν να του απαντήσουν, αφού ήθελαν και τη σχετική εισήγηση του προπονητή, όμως όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν.

Το παλεύει για Ακόστα

Αντίθετα με τον Πρίττα η εισήγηση για τον έτερο παίκτη το συμβόλαιο του οποίου έληξε και ακόμη δεν έχει βρει ομάδα, του Νόε Ακόστα, είναι θετική. Για αυτόν όμως δεν αρκεί η διάθεση των «κίτρινων», αλλά και μια γενναία οικονομική αύξηση στις απολαβές του παίκτη, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες εκτός Ελλάδος (και από την Κύπρο), που του προσφέρουν διπλάσια χρήματα από εκείνα που έπαιρνε στον Άρη, επίπεδα που δεν μπορεί να ακολουθήσει η «κίτρινη» ΠΑΕ. Παρόλα αυτά ο δίαυλος επικοινωνίας με τον παίκτη δεν έκλεισε και χθες υπήρξε μια ακόμη επαφή, που πάντως δεν κατέληξε σε συμπέρασμα.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: