Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014!!(100-91)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo αρχίζει να παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Αρχή με την πρώτη 10άδα (από 100 μέχρι 91).
Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014.
100. Ρικάρντο Ροντρίγκες (Βόλφσμπουργκ)

ADVERTISEMENT
Είναι θέμα χρόνου μέχρι ο 22χρονος αμυντικός να κάνει το επόμενο βήμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι το Νο 1 στα αριστερά τόσο στη Βόλφσμπουργκ όσο και στην Ελβετία. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Bundesliga πέρυσι, όπου είχε 5 γκολ και 9 ασίστ, συνεχίστηκαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα αρκετών κορυφαίων συλλόγων και η Βόλφσμπουργκ προσπαθεί να του ανανεώσει το συμβόλαιο, που φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2016.
99. Μάριο Μπαλοτελι (Λίβερπουλ)

Γιατί πάντα αυτός; Μάλλον η ακριβή του μεταγραφή από την Μίλαν στην Λίβερπουλ βοηθάει σε αυτό. Ο Μπαλοτέλι επέστρεψε στην Αγγλία, όμως σε σχέση με την περσινή αντίστοιχα λίστα μας έχει πέσει 48 ολόκληρες θέσεις. Δεν είναι ότι ήταν τόσο κακός, καθώς πέρυσι με την Μίλαν είχε 18 γκολ σε 41 ματς, ενώ σκόραρε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Αγγλία. Είναι ότι παρότι έχει φτάσει στα 24 του χρόνια δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορυφή του ταλέντου του. Φυσικά, σε αυτό δε βοήθησε καθόλου και το κάκιστο ξεκίνημά του στο «Άνφιλντ».
*Ο Μπαλοτέλι παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Μίλαν στο 2014 με 8 γκολ.
98. Στέφαν Λιχστάινερ (Γιουβέντους)

Ο 30χρονος αμυντικός μπήκε στη λίστα την τελευταία στιγμή, όμως το άξιζε με τις σταθερές του εμφανίσεις. Ο Λιχστάινερ είναι πιο σημαντικός για την Γιουβέντους από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Η ενέργεια που βγάζει και η εκπληκτική του φυσική κατάσταση επιτρέπουν στους Μπιανκονέρι να έχουν έξτρα λύσεις από τα πλάγια. Πέρυσι, είχε συνολικά 10 γκολ και ασίστ σε 27 ματς και συνολικά 6 μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Πολύ αξιόπιστος μπακ, εντυπωσίασε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δε θα δυσκολευτεί και πολύ να βρει καλό συμβόλαιο, αν η Γιουβέντους δεν βιαστεί να του το ανανεώσει.
*Κανένας αμυντικός δεν πέτυχε περισσότερα γκολ στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο 2014.
97. Μέμφις Ντεπάι (PSV)
«Κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή. Το σώμα του είναι πραγματικού αθλητή. Έχει απίστευτη δύναμη και εκρηκτικότητα». Αυτή είναι μόλις μία από τις χιλιάδες δηλώσεις αποθέωσης για τον νεαρό Ολλανδό, που βρίσκεται στη λίστα για πρώτη φορά. Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε 12 γκολ, ενώ έδωσε και 5 ασίστ σε 32 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα πέρυσι και ξεκίνησε τη φετινή σεζόν, ανοίγοντας λογαριασμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Αυστραλίας (3-2) έκαναν τον Ντεπάι τον πιο νεαρό σε ηλικία Ολλανδό, που σκοράρει σε τελική φάση Μουντιάλ σε ηλικία 20 ετών και 4 μηνών.

*Ο Ντεπάι δημιούργησε 60 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο πρωτάθλημα το 2014, 27 περισσότερες από κάθε άλλον.
96. Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Η περασμένη σεζόν ήταν κατά κάποιο τρόπο το πλήρωμα του χρόνου για τον 27χρονο Ισπανό εξτρέμ. Όχι μόνο πέτυχε 15 γκολ και έδωσε άλλες 6 ασίστ στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, αλλά βοήθησε τη Νάπολι να κατακτήσει και το Κύπελλο. Φέτος, έχει ήδη 8 γκολ στα πρώτα 11 ματς του στη Serie A, που τελική στάθηκαν αρκετά να πείσουν τον Ντε Μπόσκε να τον καλέσει στην Ισπανία. Ο Καγιεχόν έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ως αλλαγή στο ματς για τα προκριματικά του Euro 2016 με αντίπαλο τη Λευκορωσία.
*Μόνο ο Κάρλος Τέβες (23) έχει εμπλακεί άμεσα σε περισσότερα γκολ στη Serie A από τον Καγιεχόν (22) στο 2014.
95. Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)

Το 2014 είναι αναμφίβολα όχι και η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Βραζιλιάνου. Ο χρόνος αποδείχθηκε μίζερος τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για την Βραζιλία, που γνώρισε τον... τρόπο στην έδρα της από την Γερμανία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε στα πρώτα 4 ματς, όμως στη συνέχεια έμεινε στον πάγκο απέναντι στην Κολομβία και στη συνέχεια στον καταστροφικό ημιτελικό. Παρόλα αυτά, ο Άλβες παραμένει η πρώτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας για τους περισσότερους και απλά ελπίζει το 2015 να είναι καλύτερο.
*Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πιο δημιουργικός αμυντικός στη La Liga, έχοντας δημιουργήσει 15 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του (με δύο ασίστ).
94. Ματιέ Βαλμπουένα (Ντιναμό Μόσχας)

Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Βαλμπουένα αποφάσισε να αφήσει την Μαρσέιγ για την Ντιναμό Μόσχας αντί για κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο 30χρονος μέσος είχε πετύχει 27 γκολ και διπλάσιες ασίστ σε περισσότερες από 200 εμφανίσεις στην Ligue 1 με το Νο 28 των Μασσαλών, οδηγώντας τους στο να αποσύρουν τη φανέλα σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης. Η ζωή στη Ρωσία, πέρα από κάποια προβλήματα τραυματισμών, πάει μια χαρά. Υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο για περίπου 10 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχει πετύχει 2 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ σε 10 ματς πρωταθλήματος.
*Ο Βαλμπουένα μοίρασε περισσότερες ασίστ (8) από κάθε άλλον Γάλλο παίκτη στο 2014.
93. Πάμπλο Σαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)

«Δεν είμαι παίκτης παγκόσμιας κλάσης όπως ο Σίλβα ή ο Τουρέ. Είναι αστέρια. Απλά προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό». Φυσικά, το καλύτερο του Σαμπαλέτα είναι αρκετό για τους οπαδούς της Σίτι, που έχουν κάνει... είδωλό τους τον Αργεντίνο μπακ. Κατάφερε να μπει στο top 100 μετά την εκπληκτική του σεζόν, στην οποία βοήθησε τη Σίτι να κατακτήσει τον τίτλο και την Αργεντινή να φτάσει μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 29χρονος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση τους, έχασε μόλις 3 ματς στην περσινή σεζόν, ενώ δημιούργησε και 6 γκολ για τους συμπαίκτες του, πετυχαίνοντας και εκείνος ένα.
*Ο Σαμπαλέτα είχε 6 ασίστ στην Premier League τη σεζόν 2013-14. Ο μοναδικός αμυντικός που είχε περισσότερες ήταν ο συμπαίκτης του Κολάροφ (7).
92. Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Κάποιοι θα πουν ότι το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν δεν είναι ανάλογο των προηγούμενων. Παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνες δεν είχε καταφέρει να έχει την ίδια αποδοτικότητα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν (14 γκολ σε 21 ματς στο πρώτο μισό), πέτυχε 9 γκολ σε 21 ματς από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2014. Τελικά, δεν έφτασαν για να κατακτήσει η Πόρτο τον τίτλο, όμως εκείνος τερμάτισε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο επισκιάστηκε από εκείνη του Χάμες Ροδρίγκες και ίσως του κόστισε τη μεταγραφή σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, όμως το φετινό του ξεκίνημα με 13 γκολ σε 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, θα αναγκάσει πολλούς να του ξαναχτυπήσουν την πόρτα...
*Ο Μαρτίνες πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα στο 2014, 4 περισσότερα από κάθε άλλον.
91. Μεχντί Μπενάτια (Μπάγερν)

Ο Μαροκινός αμυντικός ήταν από τα hot ονόματα το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας βοηθήσει την Ρόμα να κάνει εκπληκτική σεζόν στη Serie A. Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι φέρονταν ως οι πρώτες υποψήφιες για την απόκτησή του, όμως τελικά η Μπάγερν κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. Έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στη Σίτι στο Champions League, ενώ επέστρεψε και στο «Ολίμπικο» στην εφιαλτική βραδιά, που βρήκε την Ρόμα να συντρίβεται από της Μπάγερν με 7-1.
*Ο μοναδικός αμυντικός που έχει κάνει περισσότερες πάσες από τον Μπενάτια (329) στο Champions League φέτος είναι ο Φίλιπ Λαμ (360).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: