Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γιουνάιτεντ: Η ώρα του στόπερ!!

Οι τραυματισμοί έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναγκάζουν τον Λουίς Φαν Γκααλ σε μεταγραφή στόπερ ίσως και τον Ιανουάριο.
Πρόκειται για τον εφιάλτη κάθε προπονητή και ο Ολλανδός το έχει ζήσει από πρώτο χέρι από τις πρώτες του κιόλας μέρες στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Φαν Γκααλ έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται κατόρθωμα όταν μπορεί να παρατάξει μία αμυντική γραμμή στην οποία όλοι οι παίκτες να είναι στη θέση τους αφού το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα Ράφαελ, Τζόουνς, Εβανς, Σο, Ρόχο έχουν τεθεί εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα και ο 63χρονος τεχνικός έχει πλέον πάρει την απόφαση να ενισχύσει το ρόστερ του με έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό τον Ιανουάριο.
Κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, οι Κόκκινοι Διάβολοι ενδιαφέρθηκαν για τον Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ και τον Τόμας Βερμάελεν, ο οποίος πήγε τελικά στην Μπαρτσελόνα από την Αρσεναλ αντί 10 εκατ. ευρώ όμως κανένας από τους δύο δεν μετακόμισε στο Μάντσεστερ. Αυτό συνέβη με τον Μάρκος Ρόχο, ο οποίος ύστερα από ένα έξαιρετικό Mundial άφησε την Λισαβόνα και την Σπόρτινγκ για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία, αλλά παρά την απόκτηση του Αργεντινού, ο Φαν Γκααλ έχει αποφασίσει να αγοράσει έναν έμπειρο παίκτη για το κέντρο της άμυνας τον Ιανουάριο.
Ρόχο, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Εβανς και οι πιτσιρικάδες ΜακΝάιρ, Μπλάκετ αποτελούν τις λύσεις για τη θέση, ενώ σε αυτή έχει χρειαστεί να παίξει και ο Κάρικ. Μετά τα όσα έχουν δει τα μάτια του, ο Φαν Γκααλ έχει θέσει το κέντρο της άμυνας σαν προτεραιότητα για τις μεταγραφικές κινήσεις και όπως προκύπτει, ο παίκτης που είναι το Νο1 στα πλάνα του κλαμπ είναι ο Ντιέγο Γκοντίν της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πολιτική του κλαμπ
Παρά την ανάγκη της Γιουνάιτεντ στην άμυνα, ο Εντ Γούντγουορντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι κινήσεις που θα γίνουν θα αφορούν παίκτες που θα αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις για τον σύλλογο. «Δεν θέλουμε να μπούμε στην αγορά για να βρούμε προσωρινές λύσεις. Εχουμε στόχους τους οποίους κοιτάζουμε για το ερχόμενο καλοκαίρι και αν κάποιοι από αυτούς είναι διαθέσιμοι τον Ιανουάριο, κάτι που είναι σπάνιο, θα το σκεφτούμε».
Ντιέγο Γοδίν
Αυτός που αποτελεί το πρώτο όνομα στη λίστα της Γιουνάιτεντ σύμφωνα με την Telegraph είναι ο Ντιέγο Γοδίν. Οι scouts του κλαμπ έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τον τελευταίο μήνα τον στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και τα χαρακτηριστικά του φαίνεται πως τους έχουν πείσει να προχωρήσουν τη μεταγραφή. Η φυσική κατάσταση που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και παλιότερα με την Βιγιαρεάλ, έχουν εντυπωσιάσει τον Φαν Γκααλ, ο οποίος είναι πιθανό να κάνει κινησή τον Ιανουάριο. Ο 28χρονος έχει συμβόλαιο με τους Ροχιμπλάνκος μέχρι το 2018, όμως η ρήτρα αποδέσμευσης των 36 εκατ. ευρώ είναι ένα ποσό το οποίος η Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να δώσει. Τον Ουρουγουανό ήθελε και η Μπάγερν Μονάχου αλλά τελικά απέκτησε τον Μεχντί Μπενάτια από την Ρόμα.
Ματς Χούμελς
Η Γιουνάιτεντ ως γνωστόν ήθελε τον Χούμελς από το καλοκαίρι και θα μπορούσε να κάνει πρόταση τον Ιανουάριο, όμως η Ντόρτμουντ έχει σκοπό να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Γερμανίας πρόσφατα δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει μία μετακίνηση στο Μάντσεστερ, όμως μετά την φετινή ελεύθερη πτώση της BvB σίγουρα θα το σκεφόταν διαφορετικά. Η Μπορούσια δεν είναι πλέον η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα, δεν πηγαίνει στον τελικό του Champions League, δεν μπορεί να χτυπήσει την Μπάγερν και ο Χούμελς -τον οποίο έχει κοιτάξει και η Αρσεναλ- ίσως πλέον να μην είναι τόσο απόλυτος όσο στις τελευταίες δηλώσεις του.
Ρον Φλααρ
Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός έκανε εξαιρετικό Mundial στην Βραζιλία υπό τις οδηγίες του Φαν Γκααλ και αποτελεί επίσης στόχο της Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιο του 29χρονου με την Αστον Βίλα λήγει στο τέλος της σεζόν και δεδομένου ότι μπορεί να χαθεί χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία, είναι πιθανό να παραχωρηθεί σε χαμηλότερη τιμή σε μερικές εβδομάδες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: