Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Μύθος» τα περισσότερα τρίποντα από δίποντα!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες απαντά με αριθμούς και τακτική, στη μόνιμη «ερυθρόλευκη» γκρίνια για τα... περισσότερα τρίποντα από δίποντα.  «Απαράδεκτοι. Πάλι σούταραν περισσότερα τρίποντα από δίποντα»... Η φράση που ακούω πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη σε κάθε ματς εντός συνόρων του Ολυμπιακού.
Η φράση που μου «γυρίζει» το μυαλό βασικά γιατί δεν υπάρχει το παραμικρό επιχείρημα. Απλά πετάει ένας την συγκεκριμένη ατάκα και τη δένουν οι άλλοι... κόμπο.
Δεν στέκει κάτι τέτοιο.
Έχουμε και λέμε...
Στα παιχνίδια στην Α1 είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να σουτάρουν πάρα πολλά τρίποντα.
Λ Ο Γ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο
Όταν είσαι ομάδα με μικρότερη ποιότητα πρέπει να ρισκάρεις, να θυσιάσεις κάτι και το πιο σίγουρο ρίσκο του αντίπαλου προπονητή είναι να αφήσει ελεύθερο το σουτ τριών πόντων και να παρακαλάει οι «μεγάλοι» να τα σπάσουν. Βρείτε μου ένα τέτοιο ματς που η χειρότερη ομάδα δεν επέλεξε κλειστό man to man ή ζώνη. Καμία.
Αν βγουν έξω και πιέσουν τότε τα γκαρντ θα τους περνάνε σα σταματημένους και η φθορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη και σε σκορ και σε φάουλ. Οι 12 ομάδες της Α1 δε διαθέτουν 12 ισάξιους παίκτες. Διαθέτουν μέχρι 9 παίκτες που μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αν βγουν λοιπόν να πιέσουν θα φάνε 30 πόντους στο... κεφάλι.
Προτιμούν λοιπόν να ρισκάρουν αφήνοντας ελεύθερα τρίποντα και ελπίζοντας σε ένα ποσοστό κάτω του 30%.
Φυσικά από τη στιγμή που τους αφήνουν ελεύθερα σουτ καλά κάνουν και τα παίρνουν. Μόνοι τους είναι και πιστεύουν στις ικανότητές τους.
Όταν λοιπόν παίζεις με αντίπαλο χαμηλότερης ποιότητας είναι απόλυτα λογικό να σουτάρεις 30 τρίποντα διότι πολύ απλά τα 25 από αυτά είναι άριστες επιλογές.
ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Στα 7 ματς της Α1 ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΧΕΙ σουτάρει ποτέ περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Μία φορά σούταρε τα ίδια, στο ματς με τον Κολοσσό όπου είχε 34 δίποντα και άλλα τόσα τρίποντα.
Στα 6 ματς της Α1 ο Παναθηναϊκός ΕΧΕΙ σουτάρει δύο φορές περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Με τα Τρίκαλα είχαν 29 δίποντα και 32 τρίποντα ενώ με τον ΚΑΟΔ είχαν 24 δίποντα και 29 τρίποντα.
Επαναλαμβάνω πως καλά κάνουν και σουτάρουν τόσα τρίποντα αφού το 90% είναι καλές επιλογές. Απλά μην «τρελαίνεστε» οι φίλοι του Ολυμπιακού γιατί δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως νομίζετε. Μην υποτιμάτε την αγαπημένη σας ομάδα...
Τι να πουν κι οι αντίπαλοι, αν εσείς έχετε τέτοια κάψα με τα πολλά τρίποντα;
Απλά έτσι είναι το σύγχρονο μπάσκετ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων με τεράστια διαφορά δυναμικότητας.
ΥΓ: Ακόμη είναι νωρίς για να βγάζετε ομίλους στο Top 16. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα είναι άγνωστες 2-3 ομάδες από τις οκτώ.
ΥΓ 2: Το να συναντηθούν οι δύο ελληνικές ομάδες μου είναι αδιάφορο. Προτιμώ να μην παίξουν μαζί απλά και μόνο γιατί θα κινδυνεύσουν με ήττα ένα ματς πριν και ένα μετά το ντέρμπι. Πάντα οι μέρες πριν και μετά μίας μεταξύ τους αναμέτρησης είναι άσχημες.
ΥΓ 3: Ο ΠΑΟΚ ενεργοποίησε το συμβόλαιο του Κώστα Χαραλαμπίδη ενώ ήταν τραυματίας για τη σεζόν 2015-16. Μαγκιά και το ανέφερα και τις προάλλες. Ο Ολυμπιακός έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Ματ Λοτζέσκι ενώ επίσης ήταν τραυματίας (σίγουρα πιο ελαφρύς τραυματισμός αν και έμεινε ένα μήνα έξω τελικά), αλλά δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση από μερικούς.
ΥΓ 4: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: