Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Είμαστε μια γροθιά στην ΑΕΚ»

Το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στ’ αποδυτήρια της ΑΕΚ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα όπλα της στην προσπάθεια να επανέλθει εκεί που αξίζει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο.

«Είμαστε μια γροθιά στην ΑΕΚ»
Στην υγεία που αποπνέει η ΑΕΚ -τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σ’ αυτό του κλίματος που διαθέτει στ’ αποδυτήρια- στάθηκε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Μιλώντας στο «Action 24», ο στόπερ της «Ένωσης» τόνισε ότι όλοι στην ομάδα νιώθουν σαν μια γροθιά.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι οι συνεχόμενες νίκες τους έχουν δώσει ώθηση, ξεκαθάρισε ότι άπαντες θα πρέπει ν’ αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην ομάδα που θα επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κολοβέτσιος

Για το αν οι παίκτες διαπιστώνουν ότι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ παίζουν με μεγαλύτερο κίνητρο απέναντι της: «Ασφαλώς το διαπιστώνουμε. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζουν με ιδιαίτερο πάθος, γιατί ξέρουν ότι παίζουν αντίπαλοι με μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, με κόσμο και θεωρούν ότι λίγες φορές θα βρεθούν απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Μερικές φορές γίνεται και σκληρό παιχνίδι, όπως στο Αίγιο, αλλά πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε και κερδίσαμε».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι πρέπει να αποδείξουν πράγματα για να μείνουν στην ΑΕΚ του χρόνου: «Εννοείται ότι πρέπει να αποδείξουμε πράγματα, ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτή την ομάδα και όταν ανέβει στην Α΄ Εθνική. Δουλεύουμε καθημερινά για να αποδεικνύουμε ότι είμαστε οι κατάλληλοι για να είμαστε εδώ».

Για την πορεία της ομάδας: «Όπως είπα πριν, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με ιστορία και με πολύ κόσμο που περιμένει να ανεβάσουμε την ομάδα πολύ εύκολα. Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες και αυτές μας δίνουν ώθηση για τη συνέχεια».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: «Τα πάντα εξαρτώνται από τις συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών. Η ΑΕΚ αρχίζει και χτίζει ένα αξιόλογο σύνολο και έχει ποδοσφαιριστές με καλή αγωνιστική και εξωγηπεδική συμπεριφορά. Είμαστε παιδιά που έχουμε τους ίδιους στόχους και είναι σημαντικό το ότι είμαστε μια γροθιά.

Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και από τη διοίκηση και από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τον ευχαριστούμε πολύ γιατί όπου και αν παίζουμε είναι εκεί και εμείς δεν έχουμε παρά να κερδίζουμε κάθε Κυριακή για να τους ικανοποιούμε και να προχωράμε».


Για τα γκολ που πετυχαίνει η ΑΕΚ από στημένες φάσεις: «Θεωρώ ότι είναι θέμα και του αντιπάλου. Όταν ο αντίπαλος παίζει στο μισό γήπεδο είναι πιο δύσκολο να τον σπάσουμε και να πετύχουμε γκολ. Οι στημένες φάσεις είναι ένας τρόπος να σκοράρεις και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τον έχουμε εκμεταλλευτεί».

Για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα: «Τα πράγματα κύλισαν πολύ ομαλά, σαν ένα κανονικό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια και κέρδισε ο καλύτερος. Ακούστηκαν πολλά, εμείς αφοσιωθήκαμε στο αγωνιστικό, πιάσαμε έναν καλό ρυθμό, φάνηκε η ποιότητα μας και κερδίσαμε».

Για το αν οι λίγες αλλαγές στην βασικοί ενδεκάδα βοηθούν να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια: «Ασφαλώς και βοηθάει κι αυτό, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προπόνησης. Αν όλοι δουλεύουμε με τη σωστή νοοτροπία στην προπόνηση, όποιος και αν επιλεχθεί να παίξει, θα παίξει σωστά και όπως θέλει ο προπονητής».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο: «Αυτό που θα υποσχεθώ, εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες μου, είναι ότι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, για να κερδίζει η ομάδα και για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: