Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα»

Στα δυο διαφορετικά ημίχρονα που παρουσίασαν οι παίκτες του Κόροιβου κόντρα στον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος: «Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα»
Ο τεχνικός των νεοφώτιστων στην Α1 μπάσκετ τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν επιθετικές επιλογές, σε αντίθεση με το δεύτερο, ενώ στάθηκε στην ευστοχία του Μπλουμς. Χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έδωσε σύνθημα για το επόμενο ματς πρωταθλήματος, ζητώντας συγκέντρωση, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά στους Λόουερι και Ντέιβις.

Αναλυτικά: «Πριν αναφερθώ στο παιχνίδι, θα μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Κώστα Χαραλαμπίδη. Ένα παίκτη που κοσμεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Όσον αφορά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Περιμέναμε ότι θα είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και δουλέψαμε πολύ σε αυτό. Το παιχνίδι είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις για εμάς. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχαμε καλύτερες επιλογές, προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, όμως στην κρίσιμη στιγμή, ο Μπλουμς έβαλε κρίσιμα σουτ που μας στοίχισαν. Νομίζω ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, με πολύ μεγάλη ισορροπία τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχει και το inside και το outside game στην επίθεση και αυτό προβληματίζει αυτόν που αμύνεται, καθώς προσπαθεί να τον πάει εκεί που θέλει. Από μεθαύριο, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Χρόνο με τον χρόνο, αυτά που κάνει ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν πολλές ομάδες να τα ενστερνιστούν και θα προσπαθήσουν σε αυτό το κομμάτι να τα εντάξουν στις ομάδες τους.

Το να καταλάβεις ότι, παίζοντας με τον σωστό τρόπο μπορείς να ανταγωνιστείς οποιαδήποτε ομάδα, είναι σημαντικό να το κρατήσεις και να "χτίσεις" πάνω σε αυτό. Στόχος μας δεν είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στόχος μας είναι η επόμενη προπόνηση. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη συγκέντρωσή μας για να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Η κάθε ομάδα θέλει να βάλει καλάθια. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να προσπαθεί να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες γίνεται, αλλιώς γίνεται πολύ προβλέψιμη. Από την άλλη, είναι άξιο αναφοράς πως και ο Λόουερι, που έχει αυτή την πίεση, προσπάθησε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Είναι κάτι που μας αρέσει και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο.

Αν υπάρξει κάποιο νέο για τον Ντέιβις, θα βγει και η σχετική ανακοίνωση. Αυτή τη στιγμή, ο Ντέιβις είναι παίκτης της ομάδας και του έχουμε εμπιστοσύνη. Ήταν ένα από τα προβλήματα που είχαμε μέσα στην εβδομάδα και γι' αυτό δεν αγωνίστηκε, κάτι που συνέβη και με τον Νίκο Αγγελόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: