Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Άλλη κλάση ο Παναθηναϊκός!!

Περισσότερο ιδρώτα απ' το αναμενόμενο (όταν προηγήθηκε και με 20) χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός. Χάρη στο ξέσπασμά τους απ' τα 6,75, οι πράσινοι επικράτησαν 72-59 του μαχητικού Κόροιβου. Αγωνία με Λουκά.

Άλλη κλάση ο Παναθηναϊκός
Με το απόλυτο στην Α1 συνεχίζει ο Παναθηναϊκός, που πέρασε απ' την Αμαλιάδα, επικρατώντας του τοπικού Κόροιβου με σκορ 72-59 και κάνοντας το 7x7 στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς με 20 πόντους (17-37), αλλά απ' το 25 μέχρι το 35' επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να επιστρέψουν και να πλησιάσουν ακόμα και στους 6 (53-59). Εκεί, όμως, μίλησε η κλάση των πρωταθλητών Ελλάδας και τα τρίποντα (κυρίως του Μπλουμς) που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα.

Αγωνία για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ενόψει Φενέρμπαχτσε, καθώς αποχώρησε στο 2' με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Κορυφαίος ο Λετονός «μπόμπερ» με 16 πόντους (4/7 τρίποντα), 12 ο Ράιτ που... μπαίνει όλο και περισσότερο, από 11 είχαν Γιάνκοβιτς, Φώτσης, ενώ 8 ασίστ μοίρασε ο Διαμαντίδης. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γκάρετ με 26 (11/16 δίποντα), προσφέροντας θέαμα με καρφώματα στο τέλος.

inner

Το ματς:

Δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή εκκίνηση σε ένα παιχνίδι. Άστοχες οι δύο ομάδες, ενώ απρόσμενο πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαυροκεφαλίδη που εγκατέλειψε με το καλημέρα. Και τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε χρόνο, προκειμένου να πάρει τα πάνω του και να ξεκολλήσει. Ο Παππάς μπήκε στον αγώνα για να αλλάξει τη… ροή του ματς, ο Τζούλιαν Ράιτ αποδεικνυόταν «λίρα εκατό» και οι δυο τους συνδυάζονταν για το double score του τριφυλλιού (8-16). Και σ’ αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, με τον Γιάνκοβιτς να διαμορφώνει το 10-17 στο 10’ σε έναν μέτριο ποιοτικά αγώνα.

Σιγά-σιγά οι πράσινοι άρχισαν να… ζεσταίνονται και το τρίποντο του Φώτση (10-23) ανάγκασε τον Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ, βλέποντας πως η διαφορά ανοίγει για τα καλά. Και τελικά… δεν κατάφερε να το σώσει. Διότι δύο «βόμβες» του Μπλουμς κι άλλη μία από «Batman» και Διαμαντίδη, έφεραν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +20, πατώντας το γκάζι όσο χρειαζόταν για να ξεφύγει (17-37). Με την επίθεση του Κόροιβου να μην μπορεί να βρει διαδρόμους στην «ατσάλινη» άμυνα του τριφυλλιού και τον Ράιτ να γίνεται ο πρώτος πράσινος που φτάνει σε διψήφια επίπεδα πόντων, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με το υπέρ τους 23-41, έχοντας βάλει γερά θεμέλια διπλού.

inner

Δίχως να παίζει στο... φουλ, μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, όλα κυλούσαν ήρεμα για την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Με τον Φώτση να συνεχίζει το καλό του… απόγευμα και τον Γιάνκοβιτς να δίνει έξτρα λύσεις, ο Παναθηναϊκός παρέμενε το απόλυτο αφεντικό (31-49). Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το τελευταίο τέταρτο θα είναι… διαδικαστικού χαρακτήρα, οι πράσινοι έπαθαν blackout, δεν έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι με τίποτα, οι Αμερικανοί των γηπεδούχων αναθάρρησαν, πήγαν σε προσωπικές μονομαχίες και τρέχοντας σερί 11-2, έριξαν τη διαφορά μετά από ώρα κάτω απ’ τους 10, για το 42-51!

Όσο όμως οι πρωταθλητές δεν… τέλειωναν τη δουλειά, όλο και η ομάδα της Αμαλιάδας παρέμενε στο «κόλπο». Διότι μπορεί ο Γκιστ να κάρφωνε εντυπωσιακά στην μία άκρη του παρκέ, όμως ο Γκάρετ είχε… βαλθεί να «τρελάνει» κόσμο, πετυχαίνοντας τον έναν πόντο πίσω απ’ τον άλλο και μειώνοντας ακόμα και στους 6 (53-59) στο 36’, βάζοντας… φωτιά στον αγώνα (δεδομένου και του -20 που είχαν βρεθεί)! Εκεί όμως μίλησε η… φανέλα. Μίλησε η κλάση και η ποιότητα των παικτών. Και τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από Γιάνκοβιτς και Μπλουμς (55-65) έκοψαν μια και καλή… τα πόδια των γηπεδούχων, προτού εν τέλει στο τελευταίο δίλεπτο διαμορφωθεί το τελικό 59-72 με τον Λετονό να συνεχίζει το show του και τον Κόροιβο να παίρνει το χειροκρότημα για την προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 11(1), Λόουερι 11(1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3(1), Βασίλιεβιτς(1) 5, Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4, Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης Βαρσακαστάνης

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11(2), Φώτσης 11(3), Παππάς 7(1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(5), Γκιστ 5, Διαμαντάκος, Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: