Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στα… ψηλά ο Απόλλων!!

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λεμεσού, αφού επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ανόρθωσης με γκολ του Σανγκόι για την 11η αγωνιστική και έμεινε στο -2 από την κορυφή.

Στα… ψηλά ο Απόλλων
Με γκολ του Σανγκόι στο 57’ ο Απόλλων Λεμεσού πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ανόρθωσης με 1-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος και παρέμεινε στο -2 από τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Αντρέ Πάους είχε την κατοχή όμως ο Απόλλωνας την ουσία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραραν με τον Σανγκόι και είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να σημειωθεί κάτι το ιδιαίτερο καθώς ο στόχος των δύο ομάδων ήταν να κρατήσουν το μηδέν. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά δεν έβρισκαν τους χώρους απέναντι στον πολύ καλά κλεισμένο Απόλλωνα. Μοναδική τους ευκαιρία ένα σουτ του Δημητρίου στο 26’ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απείλησαν με μία κεφαλιά του Μερκή στο 32’ ύστερα από κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αντόνε μπήκε δυνατά με τον Ρόσα να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 50’, όμως ο Καμίνσκι ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε να πιέζει με το γκολ να έρχεται στο 57’ από τον Σανγκόι. Ο Μερκής έβγαλε μακρινή σέντρα και βρήκε τον Αργεντινό στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το πέμπτο φετινό του γκολ στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, όμως ο Καμίνσκι κράτησε την ομάδα του ζωντανή, νικώντας τους Σανγκόι (67’) και Γκιέ (89’). Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει με τον Πάους να ρίχνει στο παιχνίδι τους Σαμπαλά και Μαραγκό, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει.

Ανόρθωση (Πάους): Καμίνσκι, Χόλγκερσον, Νούχου, Μάκος, Κάλβο, Μαϊσουράτζε (86’ Αβραάμ), Δημητρίου, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια (69’ Μαραγκός), Ιακοβένκο (69’ Σαμπάλα), Μακρής

Απόλλων Λεμεσού (Αντόνε): Βάλε, Αντράντε, Μεκρής, Αγγελής, Μεριέμ (81’ Χαμντανί), Ρομπέρ, Γκουγιόν, Στογιάνοβιτς, Ρόσα, Ρέζεκ (62’ Γκιέ), Σανγκόι (88’ Ολίνγκα)

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Αγία Νάπα - Νέα Σαλαμίνα 1-1
(Κολοκούδιας 75' - Λαμπρόπουλος 14')

Ερμής - Εθνικός Άχνας 2-1
(Τσίνα 35', Μοράν 71' - Βάλδο 79')
ΑΕΛ - Οθέλλος 1-0
(Σταύρου 90+4')
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 1-0
(Εφραίμ 38')
ΑΕΚ Λάρνακας - Δόξα 1-0
(Βάντερ 9’)
Ανόρθωση – Απόλλων Λεμεσού 0-1
(57’ Σανγκόι)

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ (19:00)
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
Ομόνοια - Οθέλλος (17:00)
ΑΕΚ - Απόλλων Λεμεσσού (17:00)
Α.Ε. Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα (19:00)
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ερμής - Δόκα Κατωκοπιάς (16:00)
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
Αγία Νάπα - Εθνικός Αχνάς (19:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: