Τα περσινά ...προβλήματα στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας δεν άφησαν ασυγκίνητους τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ.
Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα γήπεδα που προπονούνται οι «ασπρόμαυροι», προκειμένου να μην συναντήσουν δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, ειδικά σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Αναλυτικά, το πλάνο των εργασιών:
“Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες ριζικής αλλαγής του χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία. Ο υπεύθυνος του έργου Κώστας Πούλιος και ο εργοδηγός Γιάννης Αθανασίου επιβλέπουν τη διαδικασία για λογαριασμό της εταιρείας Hellasod, η οποία όπως είναι γνωστό είχε αναλάβει και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τούμπας.
Οι εργασίες στο γήπεδο στο οποίο προπονείται η πρώτη ομάδα ξεκίνησαν με την εκσκαφή του παλαιού χλοοτάπητα με 10-12 εκατοστά του παλαιού υποστρώματος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία ομαλοποίησης της επιφάνειας. Όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας με ειδικό μηχανισμό λέιζερ δόθηκε κλίση 0,6%, η οποία θεωρείται ιδανική και η οποία θα πιστοποιηθεί από τοπογράφο, όπως επίσης και η μηδενική κλίση στον κεντρικό άξονα του γηπέδου (από τη μία εστία ως την άλλη).
Η μεγάλη ανομοιομορφία του υποστρώματος είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία του γηπέδου το χώμα να είναι σκληρό σαν… τσιμέντο με αποτέλεσμα τον χειμώνα στα συγκεκριμένα σημεία το νερό να μην συγκρατείται και το χώμα να στεγνώνει αμέσως, ενώ στα υπόλοιπα σημεία το νερό να δημιουργεί λίμνες.
«Το καλοκαίρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» εξήγησε ο υπεύθυνος του έργου Κώστας Πούλιος και συμπλήρωσε: «Το χόρτο ξεραίνεται πάνω από εκείνο το σημείο όπου το χώμα είναι τόσο σφιχτό που δεν συγκρατεί το νερό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και τα μηχανήματά μας καταπονήθηκαν ωσότου καταφέρουν να διασπάσουν αυτά τα σημεία. Τα έργα γίνονται στο γήπεδο κυρίως εξ αιτίας της ιδιομορφίας του υποστρώματος».
Αυτές τις ημέρες δημιουργούνται τα αποστραγγιστικά αυλάκια για να τοποθετηθούν οι σωλήνες στράγγισης (διάτρητοι σωλήνες πολυαιθυλενίου 110 χιλιοστών), ο οποίοι θα οδηγούν με την ίδια κλίση τα νερά στο πλάι του γηπέδου, όπου δύο κεντρικοί σωλήνες θα τα συλλέγουν και θα τα στέλνουν εκτός γηπέδου. «Ετσι τον χειμώνα ακόμη και μετά από ραγδαία βροχή, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί», όπως σημείωσε ο κ. Πούλιος.
Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί και το νέο ποτιστικό σύστημα, το έδαφος θα καλυφθεί με ειδικό χαλίκι και το υλικό ριζοβολίας του χλοοτάπητα. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στις 2 Αυγούστου και μέχρι τότε οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς”.Πηγή: sport-fm.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου