Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Φέρτε και τον Ντιαρά και …τον Θεό τον ίδιο!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τη "μούφα" Ροναλντίνιο, τα …βαφτίσια της Καλλονής, το ...οφσάιντ του Μίτσελ αλλά και για το πώς …ενώνει ο Νταμπίζας βάζελους και γαύρους!Και να ΄ρθει και να ΄ναι ΟΚ από τους …μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους που τον περνάνε και να ΄χει όρεξη για μπάλα και ναι, γιατί όχι, να τον χαρούμε όλοι μας! Για τον Ντιαρά λέω, που όπως πιθανολογείται, πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα και, είθε, όσα θα δει και θα ακούσει, να μην τον αναγκάσουν να …στρίψει διά του αρραβώνος, σαν κάτι άλλους που ήρθαν, είδαν και απήλθαν.

Το παρακαλάνε στον Πειραιά, να έφτασε επιτέλους εκείνη η στιγμή, που με όσα τους επιτρέπει το βαλάντιο τέλος πάντων, να βαδίσουν στον Παναθηναϊκό με κάποια πρακτική ποδοσφαιρική λογική. Αφήνοντας στην άκρη το …twitter και τον κατακερματισμό του πρωταθλήματος, μέσα από συνεχείς αστοχίες μηδενιστικού περιεχομένου και τις συνήθεις, λυγμώδεις φαντασιώσεις περί αδιαφανών διαδικασιών και μόνιμο "θύμα" το "τριφύλλι".

Στο λιμάνι εύχονται να πάψουν κάποτε ο "κλεφτοπόλεμος" και οι προφάσεις εν αμαρτίαις και να έρθει η ώρα του σθένους από τους παραδοσιακούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, ώστε οι αγωνιστικές διαφορές να λύνονται στο γήπεδο, με το βλέμμα και την ανάσα κατά πρόσωπο. Αυτό προϋποθέτει επενδύσεις και πράξεις. Έργα και όχι λόγια (και μάλιστα …ηλεκτρονικού τύπου…). Ο ανταγωνισμός είναι το ζητούμενο στην ελληνική Λίγκα. Αυτός θα δώσει το "φιλί της ζωής" στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αυτός θα ανοίξει το δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής για τις ομάδες μας.

Ό,τι για τον Παναθηναϊκό, ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αρκεί από τα …αζήτητα του ΠΑΟ, τον Κατσουράνη, τον Τζιόλη και τον Σπυρόπουλο, να φέρει ο "δικέφαλος" στην Τούμπα ένα από τα ονόματα της κλάσης και της φήμης των Γκουρκίφ, Φορλάν, Λούτσο και …δεν συμμαζεύεται. Διάσημους, πράγματι, ποδοσφαιριστές που θα εξυψώσουν το κύρος του συλλόγου και της Super League αναμφισβήτητα, αρκεί να μην είναι "μούφα" προσεγγίσεις, σαν εκείνη του Ροναλντίνιο, που το ΄μαθε από τις εφημερίδες ο άνθρωπος ότι είχε συνομιλίες και πρόταση από τον μεγαλομέτοχο!

-Δεν βλέπω όμως και πολύ φως γύρω από την αλλαγή νοοτροπίας. Τα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν πακέτο με …τα αστρικά και για όλα να φταίνε πάλι ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης. Το συμπεραίνω από τις κριτικές που δέχεται η Καλλονή, της οποίας έλαχε η πρεμιέρα να είναι κόντρα στους πρωταθλητές. Και οι Μυτιληνιοί σκέφτονται να παίξουν - τύποις ως γηπεδούχοι - ΟΑΚΑ ή Καραϊσκάκη, καθώς στη νησιωτική έδρα τους δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης. Τι ήτανε να πουν ότι προσανατολίζονται να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα στο Λεκανοπέδιο;
"Δορυφόροι του Ολυμπιακού" βαπτίστηκαν μονομιάς! Μιλάμε τώρα για εναρκτήριο ματς σεζόν μια "σταχτοπούτα" κόντρα στον Ολυμπιακό. Παιχνίδι από εκείνα που για όσους ξέρουν από μπάλα θεωρούνται "τελειωμένα" από τους "μικρούς" της κατηγορίας. Στους υπολογισμούς τους για το μεγάλο στόχο της παραμονής, τα σβήνουν προπονητές και πρόεδροι από τις παραλίες ακόμα. Και πάνε παρακάτω για να παίξουν το "στοίχημα" διάσωσης τους εναντίον αντιπάλων με τους οποίους βράζουν στο ίδιο καζάνι…

-"Οφσάιντ" τον Μίτσελ, έπιασαν πολλοί και με το δίκιο τους, όταν στην αναλυτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζέεφελντ, είπε ότι για τη θέση του αμυντικού χαφ έχει για την ώρα τρεις παίκτες (Μασάντο, Φέισα, Σάμαρη). Καταλαβαίνω ότι ο Ισπανός το είπε με "τακτ" για να μην παρεξηγηθεί ίσως με τη διοίκηση, ωστόσο την κρίνω πολύ άστοχη την τοποθέτηση του. Εμένα μου φαίνεται ότι στην Αυστρία μόνο τον Μανωλάκη τον Σιώπη έχει ως αυθεντικό κόφτη. Θα δεχόμουν επίσης πολύ καλύτερα, αν αναφερόταν στον Μανιάτη, ο οποίος έχει στο αίμα του την ανασταλτική αντίδραση ως μπακ. Και έχει παίξει ως "6άρι" στις μικρότερες Εθνικές και για ένα διάστημα στον Πανιώνιο. Άντε και, καταχρηστικά, να πω και τον Σιόβα, που ο Ζαρντίμ αιφνιδίασε εμφανίζοντας τον στην 11άδα του "Emirates" μ΄ αυτό το ρόλο και πήγε καλά το παλικάρι. Αλλά ο …Μασάντο κόφτης; Τον "παλεύει" ο Ισπανός για εκεί, όμως από πού κι ως πού; Ο Φέισα, πάλι, δεν είναι κομματάκι αργός για τη θέση; Τον είδαμε σε τόσα ματς… Ο Ανδρέας ο Σάμαρης, επίσης, είναι κεντρικός μέσος, με περισσότερο επιθετική βούληση, εξ ου και η ικανότητά του να παίζει box to box!..

-Με τον Νταμπίζα η πλάκα είναι ότι το: "Όλα εδώ πληρώνονται", θα του το φωνάζουν με ένα στόμα, με μια φωνή, "βάζελοι" και "γαύροι" μαζί! Αγκαλιά, α λα μπρατσέτα! Εδώ στο σκύλο το διάβαζα, ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν "σταυρώνει" μεταγραφή! Κι έγινε τέτοιος ενδοοικογενειακός χαμός για την αφεντιά του με τους οπαδούς, που εν τέλει, φαίνεται πως ήταν για το τίποτα!

-Καλύτερα από τον Μώραλη, ποιος ξέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις ανάγκες του, αυτή την εποχή; Από μέσα και από έξω. Από την καλή κι απ’ την ανάποδη. Τεχνοκρατικά, θεωρητικά, πρακτικά, εμπειρικά και ουσιαστικά. Ουδείς. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο. Κυριολεκτικά. Γι’ αυτό, παρά τις όποιες διαφωνίες και αντιπαλότητες -ακόμα και πράσινης απόχρωσης…- θα εξακολουθήσει παμψηφεί να βρίσκεται στην προεδρική καρέκλα της Λίγκας. Είναι ο πρώτος στην ιστορία του Συνεταιρισμού που θα εξαντλήσει τη διετή θητεία του. Μακάρι να είχε πολλούς τέτοιους Γιάννηδες το ελληνικό ποδόσφαιρο!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: