Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ο Παπανικολάου και ο…ψηλός!

Συνεχίζεται η προσπάθεια ομάδων του ΝΒΑ να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Κώστα Παπανικολάου από τους Ρόκετς, με τον Ολυμπιακό να τηρεί στάση αναμονής. Τι γίνεται με τον σέντερ, ανανέωσε ο Περπέρογλου.

Ο Παπανικολάου και ο…ψηλός
Θέμα με την παραμονή του Κώστα Παπανικολάου, προέκυψε σχεδόν από το πουθενά στον Ολυμπιακό. Ως γνωστό, τα δικαιώματα του 23χρονου φόργουορντ στο ΝΒΑ ανήκουν στους Χιούστον Ρόκετς οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει επιθυμία να τον εντάξουν άμεσα στο δυναμικό τους, όμως δύο άλλες ομάδες εξετάζουν «ζεστά» αυτό το ενδεχόμενο. Πρόκειται για τους Νιού Ορλίνς Πέλικανς και τους Μιλγουόκι Μπακς –ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο- που τις τελευταίες ώρες κινούνται για να αγοράσουν τα δικαιώματα του από τις «ρουκέτες». Οι φήμες ότι επιθυμούν να…οδηγήσουν τον παίκτη στο υπερατλαντικό ταξίδι «φουντώνουν» συνεχώς, αφού –παρότι ο διεθνής φόργουορντ τηρεί σιγή ιχθύος- υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αρχίσει και αυτός να σκέφτεται σοβαρά το μεγάλο βήμα. Μεσοβδόμαδα, κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι παρόμοια κίνηση έκαναν –με τις ευλογίες του παίκτη- και οι Σπερς, αλλά το deal δεν προχώρησε.

Ο Ολυμπιακός κρατά στάση αναμονής, καθώς είναι γνωστό ότι στο συμβόλαιο του Παπανικολάου που εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, υπάρχει όρος-ρήτρα ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που πρέπει να πληρώσει όποια ομάδα του ΝΒΑ επιθυμεί να τον κάνει δικό της από φέτος. Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση που ισχύει για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ, οι ομάδες δεν μπορούν να πληρώσουν πάνω από 545.000 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν Πέλικανς ή Μπακς καταφέρουν να πάρουν τα δικαιώματά του από τους Ρόκετς, θα πρέπει η διαφορά στο οικονομικό να καλυφθεί από τον παίκτη, αν εκείνος θέλει να παίξει από φέτος στο ΝΒΑ. Η αγωνία δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει τη προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου. Αν δηλαδή στις επόμενες 72 ώρες δεν γίνει κίνηση, ο Παπανικολάου θα φορά και τη νέα σεζόν τη φανέλα με τα «ερυθρόλευκα» και έτσι ο σχεδιασμός των πρωταθλητών Ευρώπης θα μείνει ως έχει.

Απομακρύνεται ο Ντέιβις, «στροφή» στο ΝΒΑ

Κάθε μέρα που περνά και η Χίμκι δεν αλλάζει τη στάση της σε ότι αφορά τα χρήματα που αξιώνει (κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια) για τη παραχώρηση του Πολ Ντέιβις, απομακρύνει όλο και περισσότερο τον Αμερικανό σέντερ από τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης παραμένει πρώτος στόχος για τη συμπλήρωση-ισχυροποίηση της φροντ λάιν, όμως κάποιες πληροφορίες που θέλουν τους ρώσους να έχουν βρει πλέον άκρη με τα οικονομικά και να μην «καίγονται» για να παραχωρήσουν άλλους παίκτες, αναγκάζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στραφεί σε άλλες λύσεις. Όπως έγινε γνωστό, ελεύθερος στην αγορά κυκλοφορεί παρά τα αντιθέτως γραφόμενα περί οριστικής συμφωνίας του με τη Γαλατάσαραϊ ο Νέιθαν Τζαβαϊ. Ο πρώην σέντερ της Μπαρτσελόνα ήταν στη λίστα, όμως υπάρχει προβληματισμός για τους συνεχόμενους τραυματισμούς του και το περίεργο του χαρακτήρα του.

Από την ευρωπαϊκή αγορά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αξιόπιστο, ο Ολυμπιακός θέλει ο τελευταίος ψηλός που θα αποκτήσει να είναι το μεγάλο όνομα για τη θέση «5», οπότε η λογική οδηγεί το τεχνικό τιμ στην αμερικανική αγορά, απ’ όπου μπορεί να προκύψουν εξαιρετικές, αλλά δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο περιπτώσεις. Η λίστα με τους free agent εξετάζεται ενδελεχώς και τα…εφικτά ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά των Μιούλενς (Μπόμπκατς), Ερλ Μπάρον (Νικς), Φεσένκο (Ντόνετσκ). Όσο περνάει βέβαια ο καιρός, θα προκύπτουν και άλλες περιπτώσεις που θα μπαίνουν στα υπόψη, ιδιαίτερα αν δε βρεθεί οριστικά άκρη με τον Ντέιβις.

Έμεινε οριστικά ο Στράτος

Εν τω μεταξύ, παίκτης του Ολυμπιακού και για την επόμενη σεζόν είναι οριστικά από χθες ο Στράτος Περπέρογλου. Οι «ερυθρόλευκοι», προχώρησαν πριν από μία εβδομάδα στην ανανέωση του συμβολαίου με τα συμφωνηθέντα χρήματα των 500χιλ.€ -ο παίκτης είχε απορρίψει μείωση 20%- ο διεθνής φόργουορντ δεν έφερε ως είχε το δικαίωμα νέα πρόταση που θα μπορούσε να ισοφαρίσει η ΚΑΕ και έτσι η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώθηκε οριστικά, αφού ήταν κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

* Μετά τον Σεντρίκ Σίμονς, στην Αθήνα αναμένεται τη προσεχή Δευτέρα (15/7) ο Μπράιντ Ντάνστον, για να περάσει από ιατρικά τεστ και να διευθετήσει κάποιες λεπτομέρειες της διαμονής του τη νέα σεζόν.

** Ένας παίκτης που είχε εξεταστεί για τη θέση του συμπληρωματικού γκαρντ/φόργουορντ, ο Όλιβερ Λαφαγέτ, υπέγραψε χθες με τη Βαλένθια. Ανάλογος παίκτης θα αποκτηθεί σίγουρα, όμως ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται και θα περιμένει τη κατάλληλη λύση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: