Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Υποψήφιος για υποβιβασμό και ο Παναθηναϊκός!!

Υπενθυμίζει ο αποδυτηριάκιας τι έγραφε όταν κανένας δεν έβλεπε πως μπορεί να πέσει η ΑΕΚ…
Aν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, που δεν το αποκλείω, προτείνω τη σαιζόν 2014-15 να αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των ομάδων στη σούπερ λίγκα. Δύο ομάδες περισσότερες, 18 από 16, στο προσεχές πρωτάθλημα, ίσως επειδή έπεσε η ΑΕΚ. Να καλυφθεί το κενό, η απουσία ενός μεγάλου ονόματος.

Από τη φύση του κάθε θέαμα, σινεμάς είναι αυτό, μπάλλα, συναυλία ροκ, θέατρο, υπακούει στην ανάγκη του σταρ σύστεμ. Μαγνητίζει το όνομα, το διάσημο όνομα.

Τι θα πει "Δεν πέφτει η ΑΕΚ", έγραφε ο αποδυτηριάκιας στο site του. Να, που έπεσε. Γιατί να μην υποβιβαστεί και ο Παναθηναϊκός; Να μιλήσουμε σοβαρά, πολύ σοβαρά.

Δεν με κερδίζει η βιτρίνα του πρωταθλήματος. Απουσιάζει ο ανταγωνισμός στην κορυφή. Άρα, δεν ασχολούμαι ποια ομάδα θα πάρει την κούπα, να κεράσει γλαρόσουπα στους οπαδούς της. Το «ενδιαφέρον» πάει στο ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Πολύ περισσότερο όταν μέσα σ’αυτές μία είναι και ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα:
1.    Δεν θα κινδυνεύσουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας, Ατρόμητος
2.   Μεγάλες ελπίδες να κρατηθούν έχουν Απόλλων, Καλλονή, Παναιτωλικός, ίσως και Εργοτέλης, διότι ιστορικά, στατιστικά, οι φρέσκες ομάδες στο πρωτάθλημα ντοπάρονται από τον ενθουσιασμό τους στην ανώτερη κατηγορία.
3.   Όλες οι άλλες ομάδες, δέκα στη σούμα, είναι υποψήφιες για την Β’ εθνική.

Τα περισσότερα ντέρμπυ στο πρωτάθλημα θα τα δώσει ο Παναθηναϊκός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Για πρώτη φορά συνειδητά και χωρίς ψευδαισθήσεις ο Παναθηναϊκός θα μπει στο πρωτάθλημα με «συγκρατημένη αισιοδοξία». Δεν υπάρχουν υψηλοί στόχοι. Τα χρέη, το ελάχιστο μπάτζετ, η απουσία ονομάτων από το ρόστερ και η αταίριαστη για το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού πορεία του στο περασμένο πρωτάθλημα, κρατούν προσγειωμένους τους οπαδούς του.

Κάποιες ήττες σε παιχνίδια έδρας τσάκισαν τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό του Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε εν όψει της νέας σαιζόν. Το χειρώτερο είναι άλλο. Ένας Πανθρακικός και Λεβαδειακός θα αντέξουν, θα ξεπεράσουν εύκολα ένα χαστούκι, ένα ανάποδο αποτέλεσμα. Όχι και ο Παναθηναϊκός.

Η Λεωφόρος είναι το μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό. Μελαγχολικό. Να είσαι Παναθηναϊκός και να ποντάρεις στην σκληρή έδρα, σ’ένα μαντρί, για να βουτήξεις το τρίποντο από φτωχοδιάβολους αντιπάλους, που ουσιαστικά είναι πλέον ισάξιοι αγωνιστικά. Κι αν δεν συμβεί αυτό, η εκμετάλλευση της έδρας, τότε το υπερόπλο του Παναθηναϊκού θα απειλήσει να στραφεί εναντίον του. Όποιος καταλαβαίνει.

Το πρώτο ντέρμπυ, λέει, που έβγαλε η κλήρωση στο πρωτάθλημα είναι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, την 7η αγωνιστική. Σοβαρά; Νόμιζα ότι βρισκόμαστε στο 2013 και ότι δεν έχω χάσει επεισόδια.

Ο Παναθηναϊκός επειδή είναι Παναθηναϊκός, κι όχι πλέον σαν τον Ολυμπιακό, θα δώσει τα περισσότερα ντέρμπυ του πρωταθλήματος. Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Θα παίζει π.χ. με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο και θα είναι ντέρμπυ. Ενώ δεν θα είναι ντέρμπυ για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ όταν παίζουν ακόμα κι εκτός έδρας με τον Πλατανιά και την Καλλονή.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: