Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Φωνάζει για ενίσχυση…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις θετικές εντυπώσεις που αφήνει ο Άρης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε καίριες θέσεις. Δώρο, άλλο ένα μπλογκ σε... υστερόγραφα!
Στο φιλικό κόντρα στην Πιρίν θα ήταν υπερβολικό να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΑΡΗ φέτος. Κόντρα στην Λίτεξ Λόβετς που σαφέστατα και μία καλή ομάδα είναι με διαρκή παρουσία στα ευρωπαικά κύπελλα και πολλούς τίτλους στην Βουλγαρία σε κάθε περίπτωση όσοι γνωρίζουν το… τόπι μπορούν να αντιληφθούν 5 πράγματα.

Ο ΑΡΗΣ απέναντι σε μία ομάδα που σε μία εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημά της χώρας της, παρουσιάστηκε συγκροτημένος, με πάθος, διάθεση και πολύ τρέξιμο στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Να δημιουργήσει μία ομάδα που θα τρέχει πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και θα καλύπτει όλους τους χώρους του γηπέδου. Παράλληλα όμως θα καλύπτει με ττα… τρεχαντήρια και τα… πνευμόνια των νεαρών του παικτών την σαφέστατη έλλειψη εμπειρίας-σωστών τοποθετήσεων μέσα στο γήπεδο.
Ο ΑΡΗΣ και χθες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αυτό που θέλει να βλέπει ο προπονητής του. Παράλληλα είναι σαφέστατο και στον τελευταίο ότι έχει αποκτήσει έναν παίκτη όπως ο Μανιάς που αν και στα επίσημα παιχνίδια κάνει ότι στα φιλικά δύσκολα θα μείνει στο Βικελίδης τη νέα σεζόν.
Ο πρώην Απολλωνιστής είναι ένα φορ που μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στις αντίπαλες άμυνες και η ρήτρα του 1 εκ ευρώ να αποδειχθεί τελικά μικρή. Υποδέχεται την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, έχει αίσθηση του χώρου, κινείται πολύ γρήγορα αναλογικά με το βάρος και το ύψος του, βρίσκει δίχτυα. Αν δεν είχε το αριστερό του πόδι μόνο για περπάτημα (στα 23 του είναι όμως και μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτό), προφανώς δεν θα έπαιζε στον ΑΡΗ, αλλά σε ομάδα πρώτης γραμμής του εξωτερικού.
Έχω την αίσθηση ότι μαζί με τον Τριανταφυλλάκο, τον μικρό Καλούδη Λεμονή και τον Κύργια κλέβουν τις εντυπώσεις ως τώρα στην προετοιμασία. Για τον τελευταίο θα ήθελα να σημειώσω ότι επίσης είναι πολύ γρήγορος, δεν χάνει την μονομαχία στο ένας με ένα, αλλά σαφέστατα πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του, αλλά και τις τοποθετήσεις του. Σε αυτό προφανώς και θα τον βοηθήσει ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας και για μένα βαρόμετρο φέτος για τον ΑΡΗ , Ρούμπεν Πουλίδο. Για τον… αρχηγό όμως πλέον του ΑΡΗ θα αφιερώσουμε ξεχωριστό κείμενο.
Τα παραπάνω τα γράφω κι ενώ περιμένουμε πάρα πολλά από Αγκάνθο, Παπαδόπουλο, Σουνά (για τους γκολκίπερ ο Διούδης αποτελεί εγγύηση, αλλά και ο Μπουζάνης έχει φοβερές δυνατότητες, αλλά και θέμα με την έξοδο που πρέπει να διορθώσει).
Αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε παίκτες (και σίγουρα μπορούμε να γράψουμε για την  προσπάθεια και άλλων παιδιών που θα βοηθήσουν και φέτος (Οικονομόπουλλος, Αγγελούδης κ.α.) που δείχνουν θετικά στοιχεία στην προετοιμασία, αλλά θα… χαθούν αν δεν υπάρξει περαιτέρω ουσιαστική ενίσχυση.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης αναλογικά με τα πολλά προβλήματα είναι οι καλύτερες δυνατές. Και το γράφω και με την λογική ότι δεν μπορείς να προδιαγράψεις αν ένας παίκτης αποδώσει ή όχι μετά την μεταγραφή του. Κάνεις την καλύτερη δυνατή προεργασία, το βιογραφικό, συλλέγεις πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και κρίνεσαι στο χόρταράκι.
Είναι δεδομένο όμως ότι ο ΑΡΗΣ χρειάζεται μεταγραφές που αν γίνουν θα δώσουν άλλο αέρα, αλλά αν δεν γίνουν (ή δεν έρθουν οι κατάλληλοι παίκτες) θα υπάρχει και πάλι πρόβλημα.
Εξηγούμαι. Όσο καλός κι αν είναι ο Μανιάς ή… εκτελεστής ο Αγκάνθο δεν θα κάνουν τίποτα (ή σχεδόν τίποτα γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν λύσεις με ατομικές ενέργειες) αν δεν υπάρχει πίσω τους στον άξονα το… δεκάρι (οφείλουμε να παραδεχθούμε την τεράστια προσπάθεια του Ηλιάδη για τον Σουμπίνιο, αλλά αν ως αύριο ο Βραζιλιάνος δεν έχει απαντήσει, υπάρχουν κι άλλα… πορτοκάλια). Αυτό τον ρόλο για μένα μπορούν να το παίξουν με επιτυχία, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς, αλλά τις αποφάσεις θα πα΄ρει η τεχνική ηγεσία.
Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στα άκρα και δεν αναφέρομαι μόνο στα εξτρέμ, αλλά και στα πλάγια μπακ. 4 θέσεις που αποτελούν κλειδί και για την αξιοποίηση των επιθετικών, αλλά και την σωστή λειτουργία της άμυνας. Όσο καλός και αν είναι ο Μανιάς ή ο Πουλίδο, αν τα πλάγια μπακ δεν κάνουν την δουλειά τους, οι αντίπαλοι θα κάνουν πάρτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την Λίτεξ έπαιξε σχεδόν όλο το ματς ο Μαργαρίτης γιατί δεν υπάρχει άλλος παίκτης για αυτή την θέση. Με την Πιρίν έπαιξε ο Γκόλιας, αριστρό χαφ παίζει ο Κοτσαρίδης, από τα δεξιά είναι τα πιτσιρίκια Σταυρόπουλος, Ρένια που έχουν προοπτικές, αλλά αν δεν έρθει ένας καλός παίκτης σε αυτές τις θέσεις θα… καούν στον βωμό που έχουμε ανεβάσει πολλά δικά μας παιδιά τα τελευταία χρόνια, αλλά  για αντιστρόφως ανάλογους λόγους.
Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο για μένα ότι ο ΑΡΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Και γράφω ο ΑΡΗΣ γιατί μέχρι τώρα έχω ακούσει 3 δημόσιες τοποθετήσεις τον προπονητή και το ανέφερε και τις 3. Και φυσικά υπάρχει το θέμα των περιορισμών που έχει ο ΑΡΗΣ, από την άλλη όμως αποτέλεσε από ότι φαίνεται-τουλάχιστον όπως φαίνεται μέχρι σήμερα- επιλογή να μην ανανεωθούν 3 συμβόλαια. Κι αν για τον Κοέλιο δεν υπήρχε λόγος μετά την απόκτηση Έλσνερ, Παπαδόπουλου και για τον Παπαζαχαρία θεωρείται ότι μπορεί να βρεθεί καλύτερο στόπερ (δεξί μπάκ;), για τον Παπαστεριανό δεν μπορώ να το καταλάβω από την στιγμή που το θέμα δεν είναι οικονομικό όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη. Γιατί για να απορρίψεις τον καλύτερό σου παίκτη πέρσι και το θέμα να μην είναι τα λεφτά, κάτι άλλο συμβαίνει. Κι αν δεν το ξέρουμε είτε εμείς είτε ο κόσμος, είναι φυσιολογικό να αναρωτιόμαστε.
ΥΓ1 Για το παραπάνω θέμα με τον Παπαστεριανό υπάρχει η πληροφορία και έχει να κάνει με συνεργάτη του εκπροσώπου του, που αποτελεί ένα από τα πλέον ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Βικελίδης (δεν είναι ο Κόντης μην βιαστείτε ορισμένοι). Αν αυτός είναι ο λόγος, ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να αποδεσμεύσει τους μισούς του παίκτες. Αν όχι εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν ένας προπονητής ή μία ομάδα δεν θέλει ένα παίκτη, το λέει ξεκάθαρα, το σέβομαι και περιμένω τον αντικαταστάτη. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο.
ΥΓ2 Μια που γίνεται λόγος για τον Παπαστεριανό, μην βιάζεστε με τον Έλσνερ. Όντως είναι βαρύς στα πρώτα φιλικά σε σημείο… απογοήτευσης. Μήπως όμως ήταν καλύτερος κάποιος αμυντικός χαφ πέρσι στην προετοιμασία; Υπομονή ως τα επίσημα παιχνίδια. Αν και εκεί δεν… τραβήξει θα γίνει ταμείο.
ΥΓ3 Σήμερα θα τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του Σουμπίνιο. Αύριο προλαβαίνει να έρθει αν τελειώσει θετικά. Αν όχι, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει απ’ ευθείας πτήση για Σόφια από Ρώμη ή αν ο Ουντότζι ανέβει οδικώς;
ΥΓ4 Σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο Σταύρο τα κείμενα που βλέπετε τώρα και τα καθημερινά ρεπορτάζ τα έχω στείλει με… ταχυδρομικό περιστέρι από το Πράβετς. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η ομάδα από την Τσεχία ήταν ενήμερη ότι σήμερα είναι Κυριακή και τα ΜΜΕ ήθελαν να πουλήσουν την αύρα του Πρωταθλητή στις παραλίες, αλλά τελικά έκαναν μία τρύπα στο νερό γιατί εμφανίστηκε η… κούραση. Δικαιολογημένα. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα το παίρνουν τον Σεπτέμβριο, φέτος ξεκίνησαν από τον Ιούλιο!
ΥΓ5 Με έχει ήδη κουράσει η… νέα αντιπαράθεση. Αβάνογλου με Ηλιάδη και λίγο από Στεφανίδη (και μπαμπά, αλλά και γιο).  Απαξιωτικές ανακοινώσεις ο ένας, απαξιωτικές απαντήσεις ο άλλος που μου θυμίζουν τον Σκόρδα να μαλώνει με τον Κόντη. Και οι δυο ακυρώνουν ότι θετικό έχει κάνει ο άλλος και προβάλλουν τα αρνητικά. Επί της ουσίας όμως τίποτα. Ούτε για το αν υπάρχει επενδυτής με τα 7 εκ ευρώ, ούτε τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΜΚ. Θα σημειώσω κάτι απλό που το έχω γράψει και πει πολλές φορές. Αναστάση αν υπάρχει το βουνό και το ξέρεις και έχει τα χρήματα, πες του να παρουσιαστεί με τα 7 χαρτιά και δεν θα μπορεί τίποτα να τον σταματήσει, γιατί όλους όσους όπως λες φέρνουν προσχήματα, θα τους… αγκαλιάσει και τους βάλει στο χρονοντούλαμπο της ιστορίας ο κόσμος του ΑΡΗ.
ΠΑΕ, ΚΜΑ και ΑΣ τρέξτε σωστά την ΑΜΚ για να μην μπορεί κανένας… παπατζής (δεν αναφέρομαι στον Αβάνογλου) να πουλάει ελπίδα στον κόσμο του ΑΡΗ. Τρέξτε την σωστά γιατί μέχρι σήμερα εδώ και 3 μήνες έχουν δοθεί πολλά πατήματα με… λάθη και διορθώσεις, ώστε ο παπάς του επενδυτή να αποτελεί μονίμως το άλλοθι όλων.
Άλλωστε ειδικά ο κ. Ηλιάδης το έχει σημειώσει ότι μόλις μπει η ομάδα στο 99 θα καλύψει ο ίδιος (μαζί με συνεργάτες του) το 51%. Όπως και να έχει όμως ΣΗΜΕΡΑ, αυτός είναι διοίκηση, αυτός αποφασίζει και αυτός θα κριθεί.
ΥΓ6 Έχει μεγάλη πλάκα όμως. Πριν τις εκλογές ο Σκόρδας να κατηγορεί τον Ηλιάδη ότι είναι μαζί με τον Αβάνογλου και εκπροσωπεί την συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης (και του Κόντη) και τώρα ο Αβάνογλου να κατηγορεί τον Ηλιάδη για τις σχέσεις με τον Στεφανίδη και να τον συνδέει… έμμεσα με τον Σκόρδα. Και στα καφενεία, ανάλογα με το ποιος είναι γνωστός με ποιον καταγράφονται οι απόψεις που στην συνέχει αναρτώνται και στα…FB από τους ξερόλες ή φυσικά και τους… μισθοφόρους. Άντε αύριο  να βγει ο Κόντης, στο καπάκι απάντηση ο μπαμπάς Στεφανίδης, παρέμβαση ο Αβάνογλου, δήλωση ο γιος Στεφανίδης και ανακοίνωση της ΠΑΕ, πριν τη νέα επιστολή Κώνστα (μην χάσουν κι αυτοί). Κουράστηκα (και θα πρέπει και στο σάιτ να τα ανεβάσουμε γιατί αλλιώς θα χρεωθούμε τον ένα ή τον άλλο…). Μετά από 1700 λέξεις (Ξέρω κ.διευθυντά ξέφυγα αλλά έχω έμπνευση στην ξενοδοχειάρα RIU PRAVETS GOLF&SPA, που μας στείλατε μαζί με το LIBERO και το AllAboutARIS), πάω να κάνω… βόμβα με τον Στραντζ και τον Σαββό!
ΥΓ7 Απορία που μου ήρθε τώρα. Στον Αβάνογλου η ΠΑΕ απάντησε. Στον Κώνστα και στην παράταξη Σκόρδα γιατί όχι;
ΥΓ 8 Πριν την...βόμβα.  Ας χαλαρώσουμε άπαντες με τον Αγκάνθο. Ολοι ξέραμε την ευπάθεια με το γόνατο. όλοι ξέραμε πόσες κόκκινες πήρε πέρσι και τον... χαρακτήρα του. Δεν γίνεται όμως όταν κολλάει το κεφάλι του στον παίκτη του ΠΑΟΚ ή τα...παστελώνει να λέμε "Μπράβο ρε αληταρά.." και ξαφνικά να κόβονται τα... μπράβο και να μένει το...επίθετο. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση οφείλει να χειριστεί το θέμα με επιτυχία και να προστατεύσει τον παίκτη όποτε χρειάζεται και να τον βάλει στην θέση του αν πάέι να ξεφύγει. Για αυτό θα ήταν καλό φέτος να υπάρχει και εσωτερικός κανονισμός...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: