Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ήταν βάζελος κι έγινε γάβρος ο Κολοκοτρώνης!!

Ένας απολαυστικός Αποδυτηριάκιας ξεσκεπάζει τα ποδοσφαιρικά φρονήματα των ηρώων του 1821…
Σύμβολο της Αριστεράς, λέει, είναι ο Μανώλης Γλέζος. Πρώτο τραπέζι πίστα παίζει αυτές τις ημέρες το όνομα τού εν λόγω μ’ αυτή τη γραφική ιστορία με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Και τον ανεβάζουν και τον κατεβάζουν τον 91χρονο σαν «σύμβολο της Αριστεράς». Τι, όμως, συμβολίζει δεν το καταλαβαίνω.
Ο άνθρωπος, και τεράστια μαγκιά του, είχε σηκώσει τη γαλανόλευκη στην Ακρόπολη επί γερμανικής κατοχής. Δεν έκανε κάτι άλλο στη ζωή του εδώ και 72 χρόνια. Κάτι, δηλαδή, που να χαρακτηρίζεται αριστερό, πολιτικό, έστω και κομματικό, που να δικαιολογεί την ανάδειξή του σε σύμβολο.

Πράξη πατριωτική ήταν αυτή που διέπραξε μαζύ με τον Απόστολο Σάντα ο Γλέζος. Ο ένας δεν την «εμπορεύθηκε» την αντιστασιακή του ενέργεια στην Ακρόπολη, ο άλλος, ο Γλέζος, μία κομματογυρίστρα, αφού άλλαξε τουλάχιστον δέκα κόμματα της αριστεράς, έγινε, λέει, σύμβολό της.

Ο ορισμός του φασισμού είναι να ταυτίζεται η πατριωτική και αντιστασιακή δράση με την αριστερά, με τη δεξιά, με την κάθε κομματική, πολιτική παράταξη.

Αν, δηλαδή, ο Γλέζος δεν ήταν αριστερός, ούτε πολιτικοποιημένος, και ήταν της Θύρας 7, θα περνούσε στην Ιστορία σα σύμβολο του Ολυμπιακού; Και αν ο Σάντας είχε φορέσει τη φανέλλα του Πανιωνίου θα ήταν το μέγα σύμβολο της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως το 85% των οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821. Ναι, τους είχε στρατολογήσει στην ΠΕΦΟ ο Μπαρμπής.

Έχω γνωρίσει γάβρους, καθηγητές πανεπιστημίου και ανθρώπους πνευματικούς που το λένε φόρα παρτίδα. Ότι αν υπήρχε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τον καιρό του ξεσηκωμού, οι Παπαφλέσσες και οι Ανδρούτσοι θα προτιμούσαν την ομάδα του Πειραιά. Επειδή δεν θα τους ταίριαζε ο Παναθηναϊκός.

Το ζήτημα, λόγω της ιστορικής του σπουδαιότητος, το είχα πάρει πολύ σοβαρά και έκανα σχετική έρευνα. Να σας πω τα ευρήματά μου. Ο Κολοκοτρώνης πιτσιρικάς ήταν βάζελος, όμως τον παραμύθιασε ένας Τούρκος αγάς και τον έκανε γάβρο.

Επίσης διαπίστωσα και το έχω καταγράψει στην Εθνική Βιβλιοθήκη ότι ήταν αεκτζήδες και οι τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. Γι’αυτό, άλλωστε, ο Μελισσανίδης θα δώσει τα ονόματα των Νικολάου Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθου και Αθανασίου Τσακάλωφ σε τρεις αίθουσες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: