Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μπορεί να γίνει ο νέος Ζιλμπέρτο του Παναθηναϊκού;

Είναι φάνερο ότι στον Παναθηναϊκό περιμένουν πολλά απ' αυτόν. Ο Αναστασίου, άλλωστε, τον πιστεύει και ποντάρει πάνω του για να υπάρξει λειτουργικότητα μεταξύ των γραμμών. Ο Μέντες είναι ένας παίκτης εγκεφαλικός που μπορεί να δίνει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή. Αυτό έχει δείξει στην καριέρα του και γι΄ αυτό στον Παναθηναϊκό τον ήθελαν πώς και πώς. Για να παίξει έναν ηγετικό ρόλο στα χαφ με την εμπειρία του και τον τρόπο παιχνιδιού του.
Μάλιστα, απ΄ όσα αναφέρονται στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ο Μέντες όταν μπήκε ένα ωραίο γκολ του Μπαϊράμι στην προπόνηση πανηγύρισε με ομαδικό πνεύμα από την άλλη άκρη του γηπέδου που ήταν, ενώ συχνά παροτρύνει τους συμπαίκτες του. Και κάποια στιγμή σε μια προπόνηση ανέλαβε αυτός, όπως του ζήτησε ο Αναστασίου, την αποθεραπεία των συμπαικτών του σε ρόλο …προπονητή.
Αυτό που φαίνεται να περιμένουν στον Παναθηναϊκό από τον Μέντες είναι πάνω – κάτω η δουλειά που έκανε, τρόπος του λέγειν, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μπορεί οι δυο παίκτες, βέβαια, να μην έχουν τις ίδιες περγαμηνές, αφού ο Ζιλμπέρτο ήταν ο εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό με το πολύ υψηλό κασέ του, αλλά δεν κάνουμε τώρα τέτοια σύγκριση. Λέμε κυρίως για τον εγκεφαλικό τρόπο παιχνιδιού στα χαφ και ότι ο Μέντες καλείται να αναλάβει ηγετικό ρόλο τόσο εντός γηπέδου, όσο και στ΄ αποδυτήρια.

Όπως και να έχει, τόσο σ΄ αυτόν τον τομέα, όσο και σχετικά με τα ερωτήματα για το πότε θα είναι έτοιμος ώστε να πιάσει στο 100% της απόδοσής του, όλα θα φανούν στο γήπεδο αφότου ο Παναθηναϊκός αρχίσει τους επίσημους αγώνες του. Εκεί, άλλωστε, κρίνονται όλοι κι όλα. 


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: