Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αρε-όλα τα λεφτά!!

Με ήρωα της κανονικής διάρκειας, αλλά και των πέναλτι (απέκρουσε δύο) τον Αρεόλα οι Γάλλοι πανηγύρισαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 επικρατώντας 4-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α) της Ουρουγουάης.

Αρε-όλα τα λεφτά!
Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 πανηγυρίζει η Γαλλία, καθώς σε έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε στα πέναλτι της Ουρουγουάης 4-1, με τον κανονικό αγώνα και την παράταση να λήγουν 0-0.

Αδιαμφισβήτητος ήρωας του τελικού για τους «τρικολόρ», ο τερματοφύλακας της ομάδας, ο Αλφόνς Αρεόλα, ο οποίος απέκρουσε δύο τετ α τετ στην κανονική διάρκεια και δύο πέναλτι στη… ρώσικη ρουλέτα.

Στον αντίποδα η «σελέστε» έμεινε με το παράπονο των χαμένων ευκαιριών και της πιο πειστικής εμφάνισης στον τελικό.

Το ματς


«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η παροιμία που εσωκλείει όλο το… ζουμί του πρώτου ημιχρόνου του τελικού. Γάλλοι και Ουρουγουανοί έδειχναν πιο… φοβισμένοι από όσο έπρεπε και έπαιξαν αρκετά συντηρητικά με κύριο μέλημά τους την προστασία των μετόπισθεν. Αυτό δεν βοήθησε στο να δημιουργηθούν φάσεις και οι δύο «μονομάχοι» να αναλλόνονται σε παιχνίδι κέντρου. Ωστόσο, την ευκαιρία του αγώνα είχε η Ουρουγουάη με τον Λόπεζ να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας, να βγαίνει τετ α τετ με τον Αρεόλα, αλλά με τον Γάλλο τερματοφύλακα να του αρνείται το γκολ. Το 0-0 παρέμενε και κάπως έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στο δεύτερο ημίχρονο, με το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα να γίνεται ακόμη πιο κλειστό και να μην δημιουργούνται απειλητικές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Και στο δεύτερο μέρος την μεγάλη ευκαιρία είχε η Ουρουγουάη, με τον Αρεόλα να απεκρούει στο 80’ τετ α τετ του Αβενάτι. Ωστόσο, οι Γάλλοι… ξύπνησαν και μέσα σε δύο λεπτά (85’ και 86’) με τον Βερετού και τον Μποσετί έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ντε Αμόρες να αποκρούει. Το μηδέν σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οι οποίες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τα πράγματα στην παράταση έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με τους δύο αντιπάλους να μην θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν, καθώς ένα γκολ σε αυτή τη φάση θα ήταν καταδικαστικό για όποια ομάδα το δεχόταν. Ως εκ τούτου το ημίωρο της παράτασης πέρασε δίχως φάσεις και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Στη… ρώσικη ρουλέτα ο Αρεόλα απέκρουσε τα πέναλτι των Βελάσκεζ και Αρασαέτα και οι Γάλλοι επικράτησαν 4-1 κατακτώντας το τρόπαιο.

Οι Συνθέσεις των ομάδων


Γαλλία (Πιέρ Μανκόφσκι): Αρεόλα, Φουλκιέ, Ζουμά, Πογκμπά, Κοντογκμπιά, Σανογκό, Μπαεμπέκ (65’ Μποσετί (112’ Ενγκαντό)), Ντιν (115’ Πολομό), Σαρ, Βερετού, Τοβέν

Ουρουγουάη (Ζουάν Βερτζερί): Ντε Αμόρες, Βελάσκεζ, Σίλβα, Παΐς, Κριστόφορο, Λόπεζ, Λαξάλτ (70’ Αρασαέτα), Τζίνο, Ροντρίγκεζ, Χιμένεζ (84’ Βαρέλα), Αβενάτι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: