Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η ΤΣΣΚΑ το πρώτο!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «σκόρπισε» την Ζενίτ με 3-0 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στη Ρωσία. Βασικός ο Λοντίγκιν.
Με το Σούπερ Καπ ξεκίνησε η σεζόν στη Ρωσία. ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ αναμετρήθηκαν στο Ροστόβ για τον πρώτο τίτλο της σεζόν και οι νταμπλούχοι Ρωσίας έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη 3-0, δείχνοντας ότι και φέτος είναι δίκαια το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.
Οι παίκτες του Σλούτσκι έδειξαν από το ξεκίνημα τις διαθέσεις τους και πίεσαν για το γκολ. Ο Γιούρι Λοντίγκιν έκανε το ντεμπούτο με την Ζενίτ, έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν με πολύ καλή εμφάνιση, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα. Ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης έκανε δύσκολες αποκρούσεις στα σουτ των Χόντα, Τσίμπερ και Λοβ στο πρώτο 15’, πριν οι Μοσχοβίτες πάρουν το προβάδισμα. Στο 15’ο Χόντα, που όλα δείχνουν ότι από τον προσεχή Ιανουάριο θα είναι παίκτης της Μίλαν, με εξαιρετική ενέργεια και σουτ έκανε το 1-0.
Ακολούθησε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μουσά, με τους τυπικά γηπεδούχους να κυριαρχούν. Έτσι, στο 36’ μετά από φάουλ του Τζαγκόεβ και κόντρα στον Λοβ, ο Ιγκνασέβιτς από κοντά έκανε και το 2-0. Ένα πολύ καλό σουτ του Ντάνι, που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Ακινφέεβ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η Ζενίτ στο πρώτο μέρος, με τους Αρσάβιν – ήταν αρκετά κινητικός – και Τίμοσιουκ να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Σπαλέτι προσπαθούσαν, αλλά δεν… μπορούσαν με τους Μοσχοβίτες να έχουν τον έλεγχο. Στο 64’ χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία της Ζενίτ στο παιχνίδι, όταν αρχικά ο Ακινφέεβ νίκησε τον Κερζακόβ στο τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια ο Ντάνι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή η ευκαιρία ήταν και η… ταφόπλακα για τους φιλοξενούμενους, με τον Χόντα να κάνει και το τελικό 3-0 στο 83’ με άψογο τελείωμα.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λιονίντ Σλούτσκ): Ακινφέεβ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ (73' Ναμπάμπκιν), Βέρνμπλουμ, Τσίμπερ (70' Ελμ), Χόντα (85' Μαμάεβ), Τζαγκόεβ, Λοβ, Μουσά
Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Λοντίγκιν, Χούμποτσαν, Νέτο, Λούκοβιτς (42' Μπιστρόβ), Ανιουκόβ, Τίμοσιουκ, Βίτσελ, Ζιριάνοβ (79' Μπουχάροβ), Αρσάβιν (56' Φαϊζούλιν), Ντάνι, Κερζακόβ
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: