Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δέκα παγκόσμιοι «μικροί»

Είναι όλοι τους κάτω των 23. Δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Δεν θεωρούνται απλώς «ταλέντα». Είναι βασικοί στις ομάδες τους, αξίζουν εκατομμύρια ευρώ και στα μπλοκάκια των σκάουτς το όνομά τους είναι μέσα σ’ έναν κόκκινο κύκλο. Γράφει το Fight Club.
Δέκα παγκόσμιοι «μικροί»
Αυτοί είναι οι 10 που φέτος έκαναν καλύτερη χρονιά από τα υπόλοιπα «παιδιά-θαύματα» στην Ευρώπη και -άρα- ταξιδεύουν ταχύτερα για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Εντέν Αζάρ
Ηλικία: 21
Θέση: Ακραίος μεσοεπιθετικός
Ομάδα: Λιλ
Δεν μιλάμε απλώς για «next best thing» αλλά για παίκτη παγκόσμιας κλάσης ήδη. Τον θέλει η μισή Πρέμιερ, αλλά εκτιμάται ότι μόλις μπει η Ρεάλ στο παιχνίδι όλοι θα παραμερίσουν. Το συμβόλαιό του λήγει το 2015.
Εκτιμώμενη αξία*: 27 εκ. ευρώ.
Μάριο Γκέτσε
Ηλικία: 20
Θέση: Μεσοεπιθετικός
Ομάδα: Ντόρτμουντ
Όσοι δεν τον ήξεραν, τον θαύμασαν στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Αέρινος ντριμπλέρ, αποτελεσματικός και «τσαγανάτος», αν δεν τον πάρει η Μπάγερν σύντομα δεν θα τον χωράει η Γερμανία.
Εκτιμώμενη αξία: 30 εκ. ευρώ
Γκάρεθ Μπέιλ
Ηλικία: 23
Θέση: Αριστερός ακραίος
Ομάδα: Τότεναμ
To 2009, οπότε και άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει στο γήπεδο αφήνοντας τη θέση του αριστερού μπακ στον Ασού-Εκότο, κατάλαβαν όλοι γιατί η Τότεναμ έδωσε σχεδόν 10εκ. ευρώ στη Σαουθάμπτον το 2007 για να τον αγοράσει. Οι εκπληκτικές φυσικές του δυνάμεις και οι εξίσου εντυπωσιακές τεχνικές του δυνατότητες -σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος- τον καθιστούν «μήλον της έριδος» για όλους.
Εκτιμώμενη αξία: 35 εκ. ευρώ
Χαβιέρ Παστόρε
Ηλικία: 23
Θέση: Μεσοεπιθετικός
Ομάδα: Παρί Σεν Ζερμέν
Μοντέρνος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι τα όριά του. Η επόμενη μεταγραφή του θα τα ορίσει.
Εκτιμώμενη αξία: 30 εκ. ευρώ
Τιάγκο Αλκάνταρα
Ηλικία: 21
Θέση: Κεντρικός μέσος
Ομάδα: Μπαρτσελόνα
Ο πρώτος «επόμενος παγκόσμιος σταρ» της Μασία. Ξεκίνησε σεμνά και ταπεινά και φέτος, παρά τον εντονότατο συναγωνισμό στη θέση που αγωνίζεται, έχει ήδη «γράψει» 34 εμφανίσεις με τρία γκολ στην πρώτη ομάδα.
Εκτιμώμενη αξία: 20 εκ. ευρώ
Χερντάν Σακίρι
Ηλικία: 21
Θέση: Δεξιός ακραίος
Ομάδα: Βασιλεία
«Κοντοπ*#@ανος» ολκής με εκπληκτική αυτοπεποίθηση. Από το καλοκαίρι θα «αλλάξει πίστα» και θα δοκιμαστεί σε επίπεδο Μπάγερν.
Εκτιμώμενη αξία: 12.5 εκ. ευρώ
Μαμαντού Σακό
Ηλικία: 22
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ομάδα: Παρί Σεν Ζερμέν
Διανύει ήδη την τέταρτη χρονιά του ως βασικός στο Παρίσι κι όσοι τον παρακολουθούν πιστεύουν ότι τα φυσικά και πνευματικά του προσόντα είναι τέτοια, που σε 4-5 χρόνια θα είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο.
Εκτιμώμενη αξία: 17 εκ. ευρώ
Μαρκο Ρόις
Ηλικία: 23
Θέση: Επιθετικός, δεύτερος επιθετικός
Ομάδα: Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ
Επίμονος, τεχνικά άρτιος, καλός στο σκοράρισμα. Και πέρυσι πήγε σχετικά καλά αλλά η φετινή χρονιά (με τα 16 γκολ σε 27 αγώνες μέχρι τώρα) τον απογείωσε και του έκλεισε θέση για την Ντόρτμουντ της επόμενης σεζόν.
Εκτιμώμενη αξία: 20 εκ. ευρώ
Αντρέ Αγιού
Ηλικία: 23
Θέση: Αριστερός μεσοεπιθετικός, δεύτερος επιθετικός
Ομάδα: Μαρσέιγ
Μέχρι πέρυσι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι ο αδερφός του, Τζόρνταν, είναι το αστέρι της οικογένειας. Φέτος όμως που ο Τζόρνταν έχει γίνει ο «δήμιος» των αντίπαλων τερματοφυλάκων και με 4 γκολ σε 7 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ έχει φτάσει την ομάδα του στους «8», ανακαλύπτουν ότι μάλλον είναι ο πρώτος που θα σαλπάρει για μεγαλύτερο από τη Μασσαλία λιμάνι.
Εκτιμώμενη αξία: 14 εκ. ευρώ
Ίκερ Μουνιαϊν
Ηλικία: 20
Θέση: Αριστερός μεσοεπιθετικός
Ομάδα: Αθλέτικ Μπιλμπάο
Τρέχει το ίδιο γρήγορα με και χωρίς την μπάλα, οι μπούκες του σπέρνουν τον πανικό, οι σέντρες του βελτιώνονται και το μόνο που του λείπει είναι να γίνει λίγο πιο «αδίστακτος» στις επιλογές του. Αυτό όμως έρχεται με τον καιρό και στα δύο παιχνίδια με την Μάντσεστερ ήδη συνειδητοποίησε το μεγαλείο για το οποίο είναι προορισμένος.
Εκτιμώμενη αξία: 15 εκ. ευρώ
*Η εκτιμώμενη αξία κάθε παίκτη βασίστηκε στα τρέχοντα στοιχεία του transfermarkt.de
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: