Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ύμνοι FIFA για Μιραλάς!!

Ύμνοι FIFA για Μιραλάς!
Εκτενές αφιέρωμα στον Κέβιν Μιραλάς έκανε η FIFA.

Αφού αναφέρεται στα κατορθώματα του Βέλγου από το γαλλικό πρωτάθλημα μέχρι και τον Ολυμπιακό, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία φιλοξενεί και συνέντευξή του, στην οποία μιλά για όλα:

Από την επιθετικότητα των «ερυθρόλευκων» μέχρι την πίστη του ότι θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Και από το “clasico”, όπως το χαρακτήρισε, με τον Παναθηναϊκό μέχρι την εβδομάδα… απομόνωσης που περνάει πριν απ’ αυτό.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της FIFA με τίτλο «Μιραλάς: Ένα «εννιάρι»… χωρίς 9»

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στο ποδόσφαιρο που λέει ότι η φανέλα με το “9” παραδοσιακά ανήκει στον κεντρικό επιθετικό. Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ένα πραγματικά ένας κυνηγός και σκόρερ αλλά στη Σεντ Ετιέν είχε μετατοπιστεί στη δεξιά πλευρά. Ο δανεισμός του, όμως, στον Ολυμπιακό τον έφερε και πάλι στην κανονική του θέση: Κλασικός επιθετικός. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η αλλαγή που τον μεταμόρφωσε.

«Η οικογένεια μου κι εγώ νιώσαμε άνετα εδώ από την αρχή. Πραγματικά μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει αρκετή τεχνική. Και νιώθω ότι όλα με βοηθούν. Παίζω στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και είναι μεγάλη μου τιμή, ενώ η ομάδα μου αγωνίζεται πολύ επιθετικά. Ο προπονητής μας ζητάει να βρισκόμαστε συνέχεια στην επίθεση, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ».

Τα στατιστικά μιλούν για τον Μιραλάς. Από την άφιξή του στον Ολυμπιακό πέρυσι, η ομάδα δεν ανακηρύχθηκε μόνο πρωταθλήτρια για 38η φορά, αλλά το έκανε και με διαφορά δέκα πόντων από τον μεγάλο αντίπαλο Παναθηναϊκό -ενώ σκόραρε και περίπου 2,2 γκολ το παιχνίδι. Ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε -τι σύμπτωση- 14 γκολ και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στη φετινή λίγκα, δε, απομένουν έξι αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή, τέσσερις πόντους μακριά από τον Παναθηναϊκό. Ο Μιραλάς είναι και πάλι δεύτερος σκόρερ -ξανά με 14 γκολ.

«Τα όνειρά μου έχουν τίτλο: Το καλύτερο για την ομάδα μου. Το βραβείο για τον πρώτο σκόρερ θα έρθει μετά. Όντως, είμαι ένα μόνο γκολ πίσω από τον πρώτο και πιστεύω ότι με τη βοήθεια και των συμπαικτών μου, θα καταφέρω να τον ξεπεράσω στο τέλος της σεζόν». Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Σεμπάστιαν Λέτο, αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός την Κυριακή.

«Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς -για μας, για τον κόσμο μας και για όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλο πάθος σ’ αυτό το ματς. Είναι πραγματικό “clasico”. Προσωπικά, μια εβδομάδα πριν απ’ αυτό το παιχνίδι δεν βγαίνω καθόλου, ώστε να συγκεντρωθώ, να κοιμάμαι καλά και να μείνω ήρεμος».

Πράσινος άγγελος, κόκκινος διάβολος

Ο Μιραλάς ήταν 17 χρονών όταν μεταγράφηκε από τη Σταντάρ Λιέγης στη Λιλ. Εκεί χρειάστηκε τρια μόλις λεπτά στο ντεμπούτο του για να γίνει γνωστός. Σ’ αυτό το διάστημα σκόραρε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμαίν. Μετά ακολούθησαν τέσσερα χρόνια γεμάτα υποσχέσεις στη Γαλλία (95 ματς, 12 γκολ) και η πρώτη από τις 25 συμμετοχές του στην εθνική Βελγίου. Επίσης, ο Μιραλάς άνοιξε τον δρόμο και για ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο από τη χώρα του: Τον Εντέν Αζάρ. «Εγώ τον έφερα στην πρώτη ομάδα. Τον βοήθησα να εξελιχθεί, αλλά δυστυχώς έφυγα σύντομα. Παρόλα αυτά πρόλαβα να δω το δυναμικό του ξεκίνημα. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα στην εθνική ομάδα».

Το 2008 ο Μιραλάς μετακινήθηκε από τη Λιλ στη Σεντ Ετιέν. Δυσαρεστημένος που αγωνιζόταν ως δεξιός χαφ ή ως κρυφός κυνηγός, σύντομα έκανε τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με αυτό παρά με την απόδοσή του. Μετά τη μεταγραφή του, αγωνίστηκε σε 69 ματς και πέτυχε 5 γκολ.

«Κοιτάζω πίσω με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά προσπαθώ να κρατάω μόνο τα θετικά. Τώρα η Σεντ Ετιέν είναι όντως δυνατή στη Γαλλία, όπως η Λιλ. Πρόκειται για δυο πολύ μεγάλες και ιστορικές ομάδες και είμαι περήφανος που αγωνίστηκα σε αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: