Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεν χρησιμοποίησε δικαιολογίες!!

Πράγματι. Οσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις. Με έκπληξη, λοιπόν, έπεσε το μάτι μου χθες σ' ένα ταπεινό μονόστηλο. Οτι υπάρχει πρόταση της Βαλερένγκα για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Δεν χρησιμοποίησε δικαιολογίες
Οχι για αγορά. Αλλά για δανεισμό. Από ολότελα, όμως, καλή κι η Παναγιώταινα. Η έκπληξη είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Σεϊταρίδης παραμένει εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Κι όχι ότι τον πήρανε τα χρόνια. Στα 31 είναι. Δεν είναι θέμα ηλικίας όμως.

Είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες έχει σταματήσει να αναφέρεται το όνομά του. Αν συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην αποστολή, αν είναι υγιής ή αν έχει πρόβλημα τραυματισμού. Λες και είχε κηρυχθεί σε αφάνεια. Αν προσπαθήσεις να θυμηθείς, μάλιστα, ποια ήτανε η τελευταία φορά που τον έχεις δει να παίζει, θα νομίζεις ότι είσαι στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ.

Τέλος πάντων. Καλά να είναι το παλικάρι. Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι δηλαδή, που τελειώνει το συμβόλαιό του με το ευαγές ίδρυμα που έχει το όνομα ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο δρόμος προς το Βουκουρέστι και τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ σταμάτησε προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη στο πεντάλεπτο 81'-86'.

Σχετικά με την αιτία του κακού οι αναλύσεις ήταν καρμπόν: Τα δύο δοκάρια και η ευκαιρία που έχασε ο Τζιμπούρ στο πρώτο ημιχρόνιο και η κατάρα των τραυματισμών στο δεύτερο: Πάρ' τον κάτω τον Ιμπαγάσα, πάρ' τον κάτω τον Μανιάτη και τον Τοροσίδη να παίζει στα τελευταία λεπτά μ' ένα πόδι. Ολοι είχαν την ίδια άποψη για το ματς πλην ενός: του Ερνέστο Βαλβέρδε .

Κι εδώ είναι που επιβεβαιώνεται ότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος: «Δεν πιστεύω ότι έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο. Δεν έχουν σχέση οι τραυματισμοί με το αποτέλεσμα». Και είναι απλό. Οταν ένας προπονητής είναι ανασφαλής, ψάχνει να βρει δικαιολογίες. Ψάχνει να βρει άλλοθι: «Μας αδίκησε ο διαιτητής». «Το χορτάρι δεν ήταν κουρεμένο καλά», για να θυμηθούμε τον σερ Τάκη Λεμονή. «Είμαστε κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Εν όψει του Ατρόμητος - Αστέρας της Τετάρτης, ο Δώνης έχει ήδη πει ότι ο αντίπαλος θα έχει μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης. Κι αν τα βάλεις κάτω, πράγματι οι απώλειες των Ιμπαγάσα - Μανιάτη παίξανε ρόλο στην καθίζηση του Ολυμπιακού. Ενδεχόμενα αν συνεχίζανε κανονικά να είχαμε δει άλλο ματς. Οχι τόσο στην εξέλιξή του, αφού τα γκολ μπήκανε στο 81' και το 86' όταν θα είχε βγει ο Ιμπαγάσα, αλλά στην εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο.

Ο Βαλβέρδε, όμως, δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες. Μπροστά του τις είχε, αλλά δεν τις χρησιμοποίησε. Και δεν επικαλέστηκε τους τραυματισμούς επειδή είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Είναι σίγουρος για τη δουλειά του, είναι σίγουρος για την αξία του. Δεν φοβάται ότι αύριο μπορεί να τον καλέσει στο γραφείο ο πρόεδρος, να του ζητήσει εξηγήσεις. Δεν έχει άγχος. Δεν νιώθει ότι τρίζει η καρέκλα του. Και την ήττα μπορεί να την αντέξει και τον αποκλεισμό. Γι' αυτό, χάσει κερδίσει, μιλάει πάντα μόνο για το ποδόσφαιρο. Ολα τα άλλα τα αφήνει για τους άλλους στον Ολυμπιακό: Παράγοντες και δημοσιογράφους. Αυτά.
Ετσι και τελειώνει σε «ούρος», το τηλέφωνο γιοκ
ΧΘΕΣ το βράδυ, λέει, θα ξεκαθάριζε ποιοι βάζουν και ποιοι δεν βάζουν τα τριακόσια στην ΑΕΚ. Με Παππά - Χατζηιωάννου - Γκούμα να εμφανίζονται θετικοί, τον Θανόπουλο να είναι αρνητικός και τον Αθηνή στο περίμενε: «Να δω πρώτα αν και πόσα θα βάλουν οι άλλοι και θ' αποφασίσω τι θα κάνω εγώ». Ταυτόχρονα, όμως, εμφανίστηκε και πρόβλημα επικοινωνίας. Οπως ο Δούρος δεν έβγαινε στο τηλέφωνο στον Αλέφαντο, έτσι δεν βγαίνανε οι επιφανείς ΑΕΚτζήδες παράγοντες στον Βούρο. Φαίνεται το έχει το όνομα να δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα.

Είτε με βήτα στην αρχή είτε με δέλτα, έτσι και τελειώνει σε... ούρος, τηλέφωνο γιοκ. Και επί του πρακτέου, βέβαια, είχανε και το δίκιο τους. Ποιοι είναι αυτοί, σου λέει, που μας βγάλανε στη σέντρα και κόψανε το κουστούμι με τα τρακόσα χιλιάρικα και μέσα σε 48 ώρες μάλιστα; Ποιος είναι αυτός ο Οικονομόπουλος, που βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε μέσα; Πέρα όμως από τα γύρω γύρω, υπάρχει και ουσία. Αν αυτά τα 2,5 εκατομμύρια που χρειάζεται η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του μήνα ήταν τα τελευταία, νο πρόμπλεμ.

Αν μ' αυτόν τον έρανο λύνανε το πρόβλημά τους, καλώς τον κάνουνε. Δεν τελειώνει όμως η ιστορία εδώ. Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να βρεθούνε άλλα 3,5 εκατομμύρια. Πώς θα ξηγηθούνε λοιπόν τότε; Θα κάνει διαίρεση ο Χάρης Οικονομόπουλος και θα βγάλει καινούργιο φιρμάνι ότι θα πρέπει αυτήν τη φορά έκαστος από τους δέκα να βάλει 350.000 γιούρο;
Τα χοντρά επεισόδια γίνονται στα ξαφνικά
ΜΕΧΡΙ και κάγκελα βάζουν στο ΟΑΚΑ. Αφηνιασμένοι είναι οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού και έχουνε βέβαια και τη δικαιολογία στο στόμα. Οτι με τις αναβολές τη μία μετά την άλλη ο Βαγγέλης έχει κάνει το πρωτάθλημα πουτάνα. Κι αφού σου λέει μπήκανε μέσα στο Καραϊσκάκη πέρυσι οι Ολυμπιακοί, γιατί να μην μπούμε κι εμείς φέτος; Τι θα χάσουμε; Την τσόχα ή τα ραφτικά;

Και με τους ρεπόρτερ-Μπιτσαξή μάλιστα να μην αναφέρουν τις τελευταίες μέρες καμιά σχετική δραστηριότητα του Γενικού, η κατάσταση δείχνει να είναι έκρυθμη. Για να μην πολυλογούμε, λοιπόν, καταθέτω την προσωπική μου άποψη. Αν για ένα παιχνίδι γίνεται μεγάλη συζήτηση και ντόρος, κατά κανόνα δεν ανοίγει μύτη. Τα χοντρά επεισόδια γίνονται πάντα στα ξαφνικά.

Οπως πέρυσι στον τελικό ΑΕΚ - Ατρόμητος, σε δύο ομάδες που δεν είχαν την παραμικρή αντιπαλότητα. Οπως το «ντου» που είχε γίνει στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου. Αντίθετα, όταν κυριαρχούν ο φόβος και ο τρόμος, δεν γίνεται τίποτα. Οι τσαμπουκάδες γίνονται τις περισσότερες φορές όταν δεν τους περιμένει κανείς. Οταν οι χούλιγκαν δηλαδή έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Οση άκρη βρέθηκε με τη μήνυση του Σισέ στον Μαρινάκη άλλη τόση θα βρεθεί με τη μήνυση του Παναθηναϊκού στον Αγγελόπουλο - Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ: Προλαβαίνει ο Βαγγέλης να ζητήσει αναβολή του ντέρμπι;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: