Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τέσσερις σερί και συνεχίζει…!!

Τέσσερις σερί και συνεχίζει…
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του Αμαρουσίου στο –κεκλεισμένων των θυρών- κλειστό του Αγίου Θωμά με σκορ 90-69, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1.

Με αυτό το ροζ φύλλο, οι «κίτρινοι» έκαναν σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή τους στα play off, ενώ διατήρησαν τις ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Το ματς

Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και διάθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό, ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Άρης. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή διατηρούσαν από την αρχή το προβάδισμα (5-9), με το σκορ να είναι στο υπέρ τους 17-22, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Από την άλλη, το Μαρούσι μπορεί να βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ, όμως οι Πρόδρομος Νικολαΐδης και Γιάννης Δεμερτζής δεν άφηναν να ξεφύγει η διαφορά. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε τους «κίτρινους» να προηγούνται 21-24.

Ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμά του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν μπορούσε να ανοίξει την υπέρ του διαφορά (24-28). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νικολαΐδης –αρχικά- να φέρει το ματς στα ίσα για το Μαρούσι (28-28), ενώ στα μισά της περιόδου με δικό του τρίποντο, να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα των βορείων προαστίων (31-30). Όμως, με το τρίποντο του Τσαλδάρη και τους διαδοχικούς πόντους του Μούλντροου, οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερί 7-0, με το οποίο ανέκτησαν το προβάδισμα και τη διαφορά (31-37), κλείνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ τους 39-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το ματς. Στα πρώτα τρία λεπτά, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήγαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στο +12 (40-52). Αυτή τη φορά, το Μαρούσι έδειξε να μην μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τους «κίτρινους» να συντηρούν χωρίς κόπο την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και στους 15 πόντους (50-65), με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 56-70.

Το Μαρούσι, στο τέταρτο δεκάλεπτο, προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο δεν κατάφερε να πέσει σε μονοψήφιο αριθμό (65-75). Ωστόσο, ο Άρης –αφού πέρασε ένα «άγονο» δίλεπτο για τις δύο ομάδες- πάτησε το «γκάζι» και αποκατέστησε τη τάξη, κάνοντας το 67-82. Στα τρία εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα των βορείων προαστίων παρακολουθούσε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, με το ροζ φύλλο να έρχεται με το τελικό 69-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-44, 56-70, 69-90

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: