Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τώρα όλα στο χέρι της!!

Τώρα όλα στο χέρι της!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας περάσει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση μετά το «αντίο» στην Ευρώπη, στην κουτσουρεμένη – λόγω υποχρεώσεων των ομάδων στο Κύπελλο – 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχει την ευκαιρία να ανοίξει την ψαλίδα από τη δεύτερη Σίτι που παίζει την προσεχή Τετάρτη!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξέρουν ότι όλα πλέον είναι στο χέρι τους και άσχετα από την πικρία για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζουν ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν την υπόθεση του τίτλου στην Αγγλία! Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επισκέπτεται το «Μολινό» για την αναμέτρηση με τη Γουλβς, με τους «λύκους» να καίγονται για βαθμούς, όπως επίσης και η Γουίγκαν που κοντράρεται στο «DW Stadium» με τη Γουέστ Μπρομ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Φούλαμ - Σουόνσι

Οι Λονδρέζοι μπορεί να προέρχονται από την ήττα από την Άστον Βίλα, ωστόσο τον τελευταίο μήνα βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Ακριβώς στα ίδια, και η Σουόνσι, με τους Ουαλούς να προέρχονται από τη μεγάλη τους νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο δυτικό Λονδίνο πηγαίνει πίσω στο 1997, με τη Φούλαμ να επικρατεί με 2-1, ενώ στα ενδιαφέρονται στατιστικά η Φούλαμ δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα στην έδρα της φέτος, όταν το ημερολόγιο δείχνει Σάββατο! Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ παραμένει αήττητη στα τελευταία 6 παιχνίδια εντός έδρας, ενώ τα 29 από τα 37 τους συνολικά γκολ έχουν σημειωθεί μπροστά στο κοινό τους.

Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ

Από τις τελευταίες της ευκαιρίες έχει η Γουίγκαν για να …πάρει τα πάνω της, με τους «λάτικς» να υποδέχονται τη φορμαρισμένη Γουέστ Μπρομ και να θέλουν τη νίκη για να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρόσφατη παράδοση είναι με το μέρος της Γουίγκαν, αφού οι «λάτικς» δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία 3 παιχνίδια κόντρα στους «baggies», ωστόσο η φόρμα τους είναι εξαιρετικά άσχημη, μετρώντας μόνο μια νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες θέλει να γιορτάσει με νίκη τα 100 του παιχνίδια στον πάγκο της Γουίγκαν, ωστόσο αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η ομάδα του Ρόι Χότζον διανύει περίοδο φόρμας, με 10 βαθμούς στα τελευταία 6 ματς και τον προπονητή τους να ζητά ακόμη 5 πόντους, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του συλλόγου για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Να διώξει το πρώτο «εμπόδιο» από αυτά που απομένουν για το μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουλβς, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα, μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη.

Η ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ανήκει στο παρελθόν και ο Φέργκιουσον θέλει να δει τους παίκτες του να αντιδρούν.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν περάσει στην κορυφή της Πρέμιερ και μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με βατό πρόγραμμα -τουλάχιστον έως το ντέρμπι με τη Σίτι- με τη Γουλβς να αποτελεί το πρώτο εμπόδιο.

Οι «λύκοι» έχουν πάρει τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στο «Μολινό» κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ μετρούν και 10 νίκες εκτός έδρας, όσες είχαν πέρυσι σε όλη τη σεζόν! Από την πλευρά της, η Γουλβς εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και θέλει να πάρει το «τρίποντο» για να «ανασάνει».

Νιούκαστλ - Νόριτς

Στον αγωνιστικό χώρο του «Sports Direct Arena», οι «καρακάξες» θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια του κόσμου τους να ξεπεράσουν το σοκ της περασμένης Δευτέρας. Τότε, όταν στο 95ο λεπτό του αγώνα με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» είδαν τον Βερμάελεν να δίνει τη νίκη στους «κανονιέρηδες» με σκορ 2-1 και να αφήνει τη Νιούκαστλ με μόλις δύο βαθμούς από τους δέκα που διεκδίκησε στα τελευταία ματς!

Το κακό με τη Νιούκαστλ είναι ο εκνευρισμός που φανερώνεται στο γήπεδο όταν «στραβώνει» το παιχνίδι, κάτι που έγινε εμφανές και στο 2-2 με τη Γουλβς πριν από μερικές εβδομάδες. Ασφαλώς και η μέχρι στιγμής συγκομιδή της ομάδας είναι ενθαρρυντική, αφού τελευταία φορά με τους ίδιους βαθμούς δέκα ματς πριν το φινάλε, είχε το 2003 επί ηγεσίας Σερ Μπόμπι Ρόμπσον!

Από την πλευρά της, η Νόριτς συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς ανά την Αγγλία και να εντυπωσιάζει. Έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια στα τρία από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς που έχει δώσει, ενώ έχει ήδη μαζέψει περισσότερους βαθμούς από την τελική βαθμολογία της αμέσως προηγούμενης παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ, το 2005! Εξάλλου, όπως επισήμανε και ο Πολ Λάμπερτ, το γεγονός πως τα «καναρίνια» έμειναν δυσαρεστημένα με τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει ότι ο σύλλογος έχει ανέβει επίπεδο και βάζει ψηλούς στόχους.

Η τελευταία νίκη των νεοφώτιστων στην έδρα της Νιούκαστλ τοποθετείται το 1988, σε μια σεζόν που υπό την καθοδήγηση του Ντέιβ Στρίνγκερ, τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17/3 (17:00)
Φούλαμ – Σουόνσι
Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ

Κυριακή 18/3
Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Νιούκαστλ – Νόριτς (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: