Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πόσο δίκιο είχες ρε Τσόχο ή πόσο λάθος έκανες;

Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Μέταλιστ θα γραφτούν ένα σωρό αναλύσεις και αρκετές από δαύτες θα έχουν μεγάλη βάση και σωστά επιχειρήματα, αλλά όλες αυτές θα μπορούσαν να τελειώσουν στη φράση. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Πόσο δίκιο είχες ρε Τσόχο ή πόσο λάθος έκανες;
«ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΤΖΕΜΠΟΥΡ Η΄ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑ…»
Σωστό, αλλά δεν μπήκε, όποτε με τα αν δεν γίνεται δουλειά και πάμε σε ανάλυση… Και ξεκινάω. Καταρχάς ευχαριστώ όλους τους φίλους που μου έστελναν υβριστικά μηνύματα όλη την ώρα της εκπομπής της Πέμπτης στον NOVA ΣΠΟΡ FM για τα δύο κομμάτια που είχα γράψει στο site. To πρώτο έλεγε «και πρωτάθλημα και οκτάδα στην Ευρώπη δεν γίνεται διαλέξτε τι από τα δύο». Γι αυτό με έβριζαν οι Oλυμπιακοί.
Και το δεύτερο γι αυτό που έγραφα ότι η Μέταλιστ έχει παικταράδες και κατά την άποψη μου είναι ένα ισχυρό αουτσάιντερ για να σηκώσει το Europa League. Γι αυτό με έβριζαν όλοι οι υπόλοιποι στη λογική «έκανες το καφενείο ομαδάρα για να φαίνεται μεγαλύτερη η πρόκριση του Ολυμπιακού».
Και τώρα που όσοι από δαύτους σκέφτονται έτσι και διαβάζουν αυτό το κομμάτι εκνευρίστηκαν και βρίζουν ακόμη περισσότερο και μάλιστα όλοι μαζί, νομίζοντας ότι πουλάω μούρη και ότι φωνάζω ότι δικαιώθηκα…
Οι πρώτοι γιατί είστε βέβαιοι ότι από σύμπτωση δικαιώθηκα που ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε τελικά και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη (αλλά εγώ σας ρωτώ, αν ο ΟΣΦΠ δεν αποκλείστηκε λόγω κούρασης και τραυματισμού κόπωσης του Μανιάτη εξαιτίας των συνεχόμενων ματς, τότε γιατί αποκλείστηκε;) κι οι δεύτεροι γιατί συνεχίζετε να θέλετε να βλέπετε την Μέταλιστ καφενείο που απλώς απέκλεισε ένα μεγαλύτερο καφενείο. Μπράβο σε όλους σας…
Η αλήθεια όμως είναι ότι έστω και αν έπεσα μέσα σε όσα είχα γράψει όλες αυτές τις εβδομάδες και σε όσα έλεγα την Πέμπτη το μεσημέρι στο ραδιόφωνο  «Ένα γκολ στον Ολυμπιακό δεν φτάνει θέλει δύο για να περάσει», τελικά έπεσα πολύ έξω. Παρά το γεγονός ότι σας έγραφα και σας έλεγα για τον υπερπαίκτη Τάισον, ή για τον Μπλάνκο ή για τον Βιγιάγκρα, έπεσα τελείως έξω σε δύο πράγματα.
Το πρώτο, είναι ότι δεν φανταζόμουν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα για 30 λεπτά στο Καραϊσκάκη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πλην της Μπάρτσα και της Ρεάλ οποίος και αν ήταν αντίπαλος στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ημίωρο τα ίδια και χειρότερα θα τραβούσε.
Το δεύτερο ότι υποστήριζα ότι τα αδύνατα σημεία της Μέταλιστ είναι δύο. Οι στόπερ της (σωστό) και ότι δεν είναι πειθαρχημένη και καλά οργανωμένη ομάδα (φτου να μην με ματιάσω…). Για να σας πείσω, όσους τυχόν δεν θέλετε να καταλάβετε τι είδαν τα ματάκια σας, χρειάζομαι εκατοντάδες λέξεις. Σας λέω απλώς ότι την πρώτη φορά που την είδα από κοντά κι όχι από την τηλεόραση (η μόνη δικαιολογία που έχω) κατάλαβα ότι οι τύποι είναι ο ορισμός της καταπληκτικά δουλεμένης ομάδας. Ναι είναι λίγο ατίθασοι και… αλανιάρηδες – αλητάμπουρες (φάνηκε και στον τρόπο που πανηγύρισαν) οι επιθετικοί της, αλλά από δουλειά, χιλιόμετρα και τακτική μέσα στο γήπεδο, άστα να πάνε. Τα υπόλοιπα για όποιον ενδιαφέρεται στην SportDay του Σαββάτου.
Οσο δε για τον Ολυμπιακό και την φετινή καταπληκτική του παρουσία στην Ευρώπη που ίσως και από ατυχία δεν συνοδεύεται από ένα θαύμα, μαθημένος στο να ρισκάρω να δικαιωθώ ή να εκτεθώ ανεπανόρθωτα, κάνω την εκτίμηση ότι αν βοηθηθεί λίγο το καλοκαίρι και μείνουν στην ομάδα ο προπονητής και ο βασικός κορμός των παικτών, του χρόνου ο  στόχος της οκτάδας του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι του Europa League, θα είναι εφικτός.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: