Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κατσουράνης: «Τελευταία ευκαιρία»

Κατσουράνης: «Τελευταία ευκαιρία»
Σαν την τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στην διεκδίκηση του τίτλου βλέπει το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο έμπειρος μέσος μίλησε στην κάμερα της Nova και μίλησε για την εικόνα των «πράσινων» αλλά και για το παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς το που θα πάει ο φετινός τίτλος του πρωταθλήματος. Τέλος αναφέρθηκε και στις πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» κατά την διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στην Nova:

Κώστα, τι δεν πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια;

«Νομίζω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και σε γενικές γραμμές δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, δεν είχαμε πάθος, γι' αυτό και ήρθαν αυτές οι δύο ήττες. Δεν ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε σε κάθε ματς και σε αυτά που έχουμε πει να κάνουμε. Δεν ήμασταν προσηλωμένοι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος που είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Και το πληρώσαμε, γιατί παίζαμε με καλές ομάδες».

Θεωρείς ότι το Κυριακάτικο ντέρμπι είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να μπει και πάλι στο παιχνίδι τίτλου;

«Σίγουρα είναι η τελευταία ευκαιρία, αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Νομίζω ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια(με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), χάσαμε ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ, γιατί τα πράγματα ήταν στο χέρι μας. Τουλάχιστον για τους εαυτούς μας πάνω απ' όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε την Κυριακή να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και να δώσουμε καινούργιο ενδιαφέρον-όσο γίνεται- στο πρωτάθλημα».

Πόσο διαφορετικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Αν έχουμε πάθος, κάτι το οποίο δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και δώσουμε όλοι πιο πολλά στον αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον αυτό έχουμε αποδείξει φέτος».

Που μπορεί να κριθεί αυτό το ντέρμπι;

«Είναι ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν παίζει ρόλο η κατάσταση του αντιπάλου ή η βαθμολογική διαφορά. Ίσα ίσα, τώρα που και οι δύο ομάδες κάνουν καλό πρωτάθλημα και είναι κοντά στην βαθμολογία. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουμε όλα, για να είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και να τον κερδίσουμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός φέτος κάνει καλή χρονιά, είναι καλή ομάδα. Έχει για δεύτερη σερί χρονιά τον ίδιο προπονητή και σίγουρα αυτό είναι αβαντάζ για οποιαδήποτε ομάδα. Όμως νομίζω ότι και εμείς έχουμε κάνει καλή δουλειά και ασχέτως με τα δύο τελευταία παιχνίδια, πρέπει να δούμε έναν Παναθηναϊκό πολύ καλύτερο, σε σχέση με τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το ντέρμπι».

Εκτιμάς ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση εντός γηπέδου στο ντέρμπι, μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα;

«Πρέπει να υπάρξει. Για να μείνουμε ζωντανοί στο πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρξει. Αν δεν υπάρξει, τελειώνει και το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι όλοι μας στην ομάδα που δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε, ποδόσφαιρο είναι και ελπίζω να πιάσουμε καλή απόδοση και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Λείπει το εύκολο γκολ τελευταία από τον Παναθηναϊκό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έλειψε και το γκολ. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι;

«Το γκολ δεν λείπει μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια. Από τη στιγμή που λείπει ο Λέτο, ο Ρούντολφ, έλειπε ο Νίνης. Έλειπαν παίκτες επιθετικογενείς... Νομίζω ότι και οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές- κατά την άποψη μου- ήταν μεγάλες απώλειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και μοιραία έρχεται και η δυσκολία στο γκολ.

Και πριν τα ντέρμπι, δεν πετυχαίναμε πολλά γκολ, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, όπου η ομάδα ήταν πιο καλή, δημιουργούσε πιο πολλές ευκαιρίες και πετύχαινε γκολ. Από τη στιγμή που δεν έχεις τον Λέτο, νομίζω ότι ο Ρούντολφ θα έδινε λύσεις, γιατί έχει το ίδιο στυλ με τον Λέτο, ενώ η άποψη μου είναι ότι δεν έχουμε άλλον ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Λέτο. Ο Ρούντολφ ήταν ότι πιο κοντινό είχαμε και δυστυχώς ήταν και αυτός στο ίδιο διάστημα τραυματίας. Και ο Νίνης είναι ένας ποδοσφαιριστής, που όλοι ξέρουν την αξία του. Οπότε μοιραία, ήρθε αυτό που ήρθε.

Όταν δεν έχεις πολλές λύσεις και ο αντίπαλος σου έχει πιο πολλές λύσεις, μοιραία έγινε αυτό που έγινε. Αλλά η ευθύνη είναι καθαρά δικιά μας. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται κάποιος άλλος που χάσαμε το αβαντάζ και θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον την Κυριακή να δώσουμε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, πηγαίνοντας την διαφορά στον πόντο και περιμένοντας μετά να γίνει κάτι στα επόμενα πέντε παιχνίδια».

Θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η τακτική κάθε ομάδας σε αυτό το ντέρμπι;

«Στην Ελλάδα ιδιαίτερα, δεν νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια έχει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο η τακτική. Είναι κυρίως ψυχολογικό το κομμάτι... Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύο ήττες, να είμαστε δυνατοί, να έχουμε καλή ψυχολογία στο παιχνίδι... Να μας πάει και λίγο το παιχνίδι και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να έχουμε και τύχη-που είναι σημαντική-και να πάρουμε την νίκη. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο θέμα τακτικής. Είναι θέμα πάθους, θέμα ημέρας, θέμα ψυχολογίας και εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί το ντέρμπι».

Παίζει ρόλο και η παρουσία του κόσμου;

«Σίγουρα μας δίνει ώθηση. Ένα γεμάτο γήπεδο μας δίνει ώθηση, για να πιστέψουμε ακόμα πιο πολύ στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Γιατί δεν μας κάνει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από την νίκη».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση και να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου;

«Αν κερδίσουμε την Κυριακή σίγουρα το πιστεύουμε. Αν δεν κερδίσουμε, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αν έρθει η νίκη τα πράγματα είναι ανοικτά. Δύσκολα, αλλά ανοικτά».

Ο τίτλος θα κατακτηθεί από την ομάδα, που θα έχει την μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στα επόμενα παιχνίδια;

«Η συγκέντρωση στα παιχνίδια γενικά παίζει μεγάλο ρόλο και το πόσο διαβασμένος είσαι σε κάθε αγώνα. Νομίζω, ότι αν εμείς κερδίσουμε στο ντέρμπι, στα επόμενα πέντε παιχνίδια, όποιος κάνει το λάθος, θα χάσει και το πρωτάθλημα».

Έχεις ζήσει πολλά ντέρμπι στην καριέρα σου με την φανέλα της ΑΕΚ, της Μπενφίκα και του Παναθηναϊκού... Τι διαφορετικό έχει το ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

«Για μένα προσωπικά, είναι ένα ντέρμπι, όπως όλα τα άλλα. Όπως τα ζούσα και στις υπόλοιπες ομάδες. Δεν έχει κάτι το διαφορετικό. Σε ένα ντέρμπι, θέλεις πάντα να αποδείξεις, ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο... Ότι κέρδισες τον αντίπαλο... Είναι θέμα γοήτρου πιο πολύ για έναν ποδοσφαιριστή».

Προετοιμάζεται διαφορετικά κάθε ποδοσφαιριστής;

«Αυτά τα παιχνίδια, για μένα, είναι πιο εύκολα από τα άλλα. Ο καθένας προετοιμάζεται, όπως έχει στο μυαλό του το ποδόσφαιρο. Για μένα είναι πιο εύκολα αυτά τα παιχνίδια».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα όσο μπορούσε και με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα που είχαμε και υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι στήριξε την ομάδα και αυτό πρέπει να κάνει και σε ήπιους τόνους και την Κυριακή. Νομίζω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία δεν τελείωσε. Έχουμε ακόμα ενενήντα λεπτά και αν κερδίσουμε έχουμε χρόνο μπροστά μας, για να κυνηγήσουμε αυτό που έχουμε ως στόχο από την αρχή. Πρέπει να στηρίξει την ομάδα όσο μπορεί και ελπίζουμε εμείς να του δώσουμε χαρά το βράδυ της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: