Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Mundobasket 2014 - Θα δώσουν το 100% κι όπου τους βγάλει!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα περιμένει να δει στο Μουντομπάσκετ από την Εθνική Ελλάδας και κάνει τη δική του εκτίμηση ως προς την κατάταξή της. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην Ισπανία και θα αγωνιστεί στο περίεργο τουρνουά για αυτήν, τα τελευταία χρόνια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην προκρίθηκε με το σπαθί της, ωστόσο ανήκει σε αυτή τη διοργανώση 100%.
Το Μουντομπάσκετ ξεκινά με τις ΗΠΑ και Ισπανία να θεωρούνται τεράστια φαβορί για να παίξουν στον τελικό… Αυτομάτως λοιπόν υπάρχει ένας όμιλος ομάδων οι οποίες έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους οι οποίες κυνηγούν μόνο το χάλκινο.
Θα έλεγα ψέματα αν σας το έπαιζα αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι μία καλή ομάδα η οποία αποτελείται από παίκτες που σίγουρα θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Αν αυτές είναι αρκετές ή όχι, θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Ο Φώτης Κατσικάρης έχει ξεκάθαρους ρόλους, συγκεκριμένη φιλοσοφία και φυσικά έχει φροντίσει για την αυτοπεποίθηση των παικτών του. Σε ένα τόσο μικρό χρονικά, τουρνουά το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Μία «κακή» ήττα μπορεί να σε ρίξει στον λάθος αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ της φάσης των «16» και ύστερα να αναπολούμε την… κακιά την ώρα.
Από το 2010 κι έπειτα η Ελλάδα αποτυγχάνει παταγωδώς σε όποια διοργάνωση συμμετέχει. Στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 τερμάτισε στην 11η θέση, στο Ευρωμπάσκετ το 2011 ήρθε 6η, στο Προολυμπιακό το 2012 αποκλείστηκε χάνοντας από τη Νιγηρία και πέρυσι στη Σλοβενία κατέληξε στη δέκατη θέση. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για αυτή την ομάδα η οποία όντως μας έχει καλομάθει. Για άλλες μία άνομβρη τετραετία δεν είναι τίποτα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μάντης δεν είμαι σε καμία περίπτωση, ωστόσο θεωρώ πως με το σύστημα διεξαγωγής των πολλών νοκ άουτ αγώνων (από τους «16») τα πράγματα θα είναι δύσκολο. Στι δική μου σκέψη η Ελλάδα θα τερματίσει από 7η ως 10η. Ίδωμεν...
Εννοείται πως μακάρι να διαψευστώ.
ΥΓ: Θα το επαναλάβω για να σας μείνει. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα παιδιά θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: