Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το κακό της πρεμιέρας και οι ρυθμιστές Σουηδοί!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την κλήρωση του Ολυμπιακού, την πρεμιέρα με την Ατλέτικο και την «ερυθρόλευκη» συγκομιδή κόντρα στην Μάλμε, που θα κρίνει την πρόκριση. 
Προφανώς και σε μια βραδιά κλήρωσης έχει ήδη γίνει πολύς λόγος για τον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το γκρουπ που ο Ολυμπιακός καλείται να συνυπάρξει με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πέρσι (Ατλέτικο), με τον μύθο της Γιουβέντους και με το... άγνωστο της Μάλμε.
To αν οι Ερυθρόλευκοι είναι τυχεροί ή άτυχοι μάλλον θα πρέπει να το συζητήσουμε εκεί στις αρχές του Δεκέμβρη, όταν και θα ολοκληρώνεται η διαδικασία της φάσης των «32».  Όλα σχετικά είναι σε αυτό το επίπεδο. Καλός όμιλος είναι αυτός που τελικά πετυχαίνεις τον στόχο σου. Και κακός εκείνος που σε περιορίζει μια ώρα αρχύτερα, σε αναμετρήσεις μονάχα εντός των συνόρων.
Ο Ολυμπιακός είναι όντως... τρίτο γκρουπ δυναμικότητας σε αυτή την παρέα.
Επιτυχία λοιπόν θα είναι μια νέα πρόκριση στους «16», όπως συνέβη πέρσι. Και αποτυχία το να τερματίσει 4ος και να αποκλειστεί από την Ευρώπη πριν μπούμε στο 2015. Με βάση τα ονόματα το να καταλήξει τρίτος στον όμιλο, και να μετατεθεί στο Γιουρόπα φαντάζει ως το πλέον φυσιολογικό.
Είναι πολλά τα ερωτήματα. Για το αν μπορεί η Ατλέτικο με τις τόσες αλλαγές πρώτης γραμμής να το ξανακάνει. Για το κατά πόσο θα αλλάξει την εικόνα της Γιουβέντους προς το καλύτερο ή το χειρότερο με τον Αλέγκρι στον πάγκο. Για το πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός με ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο ρόστερ. Για το... τι καπνό φουμάρουν οι πρωτάρηδες Σουηδοί που ήδη άφησαν εκτός ομίλων την Σάλτσμπουργκ.
Δεν χωρά λοιπόν ιδιαίτερο σχολιασμό απλά και μόνο μια κλήρωση. Εμπειρικά όμως δύο βασικά γεγονότα είναι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τους πρωταθλητές Ελλάδας στη διαδρομή που έρχεται. Δύο «ειδικές κατηγορίες» που εν πολλοίς θα κρίνουν και το φινάλε αυτής της αποστολής. Πρώτον η πρεμιέρα. Εδώ και μια τριετία οι Ερυθρόλευκοι χάνουν με το καλησπέρα μέσα στο σπίτι τους και βρίσκονται από το... 91΄ να τρέχουν να καλύψουν την πρώτη απώλεια. Βαθμολογική και ψυχολογική.
Έγινε με τη Μαρσέιγ επί Βαλβέρδε, έγινε με τη Σάλκε επί Ζαρντίμ, έγινε με την Παρί επί Μίτσελ. Η πρεμιέρα λοιπόν είναι πάλι εντός. Και αυτή τη φορά απέναντι υπάρχει η Ατλέτικο. Το να μην χάσει ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης» αυτό το ματς είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Πόσο μάλλον να το κερδίσει. Προφανώς και θα είναι ανέτοιμος, προφανώς και τέλος πάντων δεν είναι τόσο απλή ιστορία να παίζεις με τη φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν χάσει όμως ξαναλέμε τότε μπαίνει από την πρώτη και όλας βραδιά (16/9)  στην κουβέντα της πρόκρισης για τους «16».
Το δεύτερο και ακόμη σημαντικότερο είναι η συνολική βαθμολογική συγκομιδή κόντρα στη Μάλμε. Με τρεις ή τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Με έξι βαθμούς όμως θα είναι σε τροχία... δυάδας! Όπως πέρσι με την Άντερλεχτ. Και είναι ίδιο ακριβώς το μενού. Πρώτα έξω τη δεύτερη αγωνιστική, και έπειτα μέσα στο τελευταίο ματς όταν θα κρίνονται όλα!
Με 10+ βαθμούς στην σούμα περνάς στους «16» από ένα τέτοιο γκρουπ. Στην πρεμιέρα και στα δύο ματς με τους Σουηδούς παίζονται οι εννέα. Άρα λοιπόν αυτός ο... μισός όμιλος είναι που μπορεί να κρίνει σχεδόν τα πάντα. Όσο πιο πολύ πλησιάσει το απόλυτο σε αυτή την τριλογία η ομάδα του Μίτσελ, τόσο και θα ανοίγει με μεγάλο ενδιαφέρον μια πιθανή κουβέντα πρόκρισης. Αντίθετα αν αυτά τα ματς δεν πάνε καλά οι Πειραιώτες μπορεί να κινδυνεύσουν σοβαρά να τερματίσουν 4οι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: