Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης!!

Ως όνομα δεν θα χρειαζόταν ποτέ συστάσεις. Ως ομάδα όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης… επανασυστήθηκε πέρυσι. Κι από σύνολο που παρατηρούσε τις μάχες του τίτλου, μετατράπηκε σε μια αξιότατη πρωταθλήτρια.

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Ατλέτικο Μαδρίτης πάντα ήταν βαρύ όνομα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Οι τίτλοι της εξάλλου επιβεβαίωναν ότι πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο μέγεθος πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ είναι το θέμα όμως: Σταδιακά κατάλαβε ότι δεν της φτάνει να τις ακολουθεί. Και αποφάσισε να τις… κάνει στην άκρη.

Υπό τις οδηγίες του παθιασμένου και -ραγδαία εξελισσόμενου- Ντιέγκο Σιμεόνε, οι Μαδριλένοι δεν διεκδίκησαν απλώς το πρωτάθλημα από τους ασύγκριτα πλουσιότερους αντιπάλους τους. Σε μια απόδειξη του πόσο μετράνε (και) τα «cojones» στο ποδόσφαιρο, κατάφεραν να τους το πάρουν!

Θα είχαν κάνει, δε, τη μεγαλύτερη υπέρβαση που έχει γίνει ποτέ σε μια μόνο σεζόν, αν ο τελικός του Champions League τελείωνε λίγα δευτερόλεπτα λιγότερα. Κι αν ο Ράμος δεν έστελνε το ματς στην παράταση, η οποία έφερε τελικά το τρόπαιο στη Ρεάλ.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πίστεψαν ότι η περσινή Ατλέτικο θα ήταν ένα «πυροτέχνημα». Μια φωτοβολίδα (σε τέτοιο επίπεδο). Μια ομάδα που χωρίς Ντιέγκο Κόστα, Κουρτουά, Φελίπε Λουίς και Αντριάν Λόπεθ θα εμφανιζόταν αποδυναμωμένη φέτος. Από τα πρώτα παιχνίδια όμως της σεζόν πήραν τις απαντήσεις τους. Όταν οι Μαδριλένοι πήραν μίνι-εκδίκηση και μαζί το τρόπαιο του Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ.

Μπορεί λοιπόν -σε αντίθεση με τον Μάντζουκιτς- οι επίσης νεοαποκτηθέντες Γκριεζμάν και Όμπλακ να μην έχουν «δέσει» ακόμα. Μπορεί στην Primera Division να ξεκίνησε με γκέλα (0-0 με τη Βαγιαδολίδ). Πλέον όμως ξέρουν όλοι ότι είναι πολύ κακή ιδέα να στοιχηματίσεις τα λεφτά σου εναντίον στην Ατλέτικο Μαδρίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: