Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το προφίλ της Γιουβέντους!

Διαβάστε το προφίλ της Γιουβέντους που είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον πρώτο όμιλο του Champions League και προέρχεται από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Το προφίλ της Γιουβέντους
Την ξέρει καλά, αλλά δεν θέλει να… θυμάται! Η Γιουβέντους είναι η ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στον πρώτο όμιλο. Κόντρα στη «Γηραιά Κυρία», οι πρωταθλητές Ελλάδας μόνο άσχημες στιγμές έχουν να θυμούνται… Από το γκολ του Αντόνιο Κόντε στο ΟΑΚΑ, τη σεζόν 1998/99, με το οποίο είχαν αποκλειστεί στους «8» του Champions League μέχρι το 7-0, της σεζόν 2003/04, που είναι και η βαριά ήττα της ομάδας στην Ευρώπη.

Την περσινή σεζόν, η Γιουβέντους κατέκτησε για… πλάκα το πρωτάθλημα Ιταλίας, συγκεντρώνοντας 102 βαθμούς –που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής- με τη δεύτερη Ρόμα να τερματίζει με 17 λιγότερους (85 β.). Στο Κύπελλο, η «Γηραιά Κυρία» αποκλείστηκε από την Ρόμα στα προημιτελικά, ενώ στο Champions League τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου, πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι. Έτσι, οι «μπιανκονέρι» συνέχισαν στο Europa League, όπου έφτασαν μέχρι τους «4», αφού η Μπενφίκα δεν τους άφησε να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης (ήττα 2-1 στην Πορτογαλία, ισοπαλία 0-0 στη ρεβάνς).

Όμως, σε σχέση με την περσινή σεζόν, η Γιουβέντους έχει κάνει μία μεγάλη αλλαγή. Αυτή, δεν είναι άλλη από τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ύστερα από διαφωνία που είχε με τη διοίκηση της ομάδας, αποχώρησε και τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Μάσιμο Αλέγκρι. Όσον αφορά το ρόστερ, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, καθώς αποκτήθηκε ο Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Πατρίς Εβρά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ το σημαντικό –μέχρι αυτή τη στιγμή- είναι πως έχει καταφέρει να διατηρήσει τους Πολ Πογκμπά και Αρτούρο Βιδάλ.

Τίτλοι:

30 πρωταθλήματα Ιταλίας, 9 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 1 Πρωτάθλημα Serie Β, 2 Champions League, 3 Κύπελλα UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ιντερτότο, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 διηπειρωτικά Κύπελλα.

Το ρόστερ:

Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Ρόμουλο, Τζιόρζιο Κιελίνι, Μαρτίν Κάσερες, Άνγκελο Ογκμπόνα, Πολ Πογκμπά, Σιμόνε Πέπε, Κλαούντιο Μαρκίζιο, Άλβαρο Μοράτα, Κάρλος Τέβες, Κίνγκλεϊ Κόμαν, Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, Φερνάντο Γιορέντε, Αντρέα Μπαρτσάλι, Μάρκο Μότα, Λεονάρντο Μπονούτσι, Σιμόνε Παντοΐν, Αντρέα Πίρλο, Κουάντουο Ασαμόα, Αρτούρο Βιδάλ, Στέφαν Λιχστάινερ, Μάρκο Στοράρι, Πατρίς Εβρά, Ρουμπίνιο, Ρομπέρτο Περέιρα, Λούκα Μαρόνε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: