Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ένας Αστέρας στα… σαλόνια!!

Την πιο… γλυκιά ήττα στην ιστορία του γνώρισε ο Αστέρας! Οι Αρκάδες έχασαν 3-1 από τη Μακάμπι, αλλά λόγω της νίκης (2-0) τους στην Τρίπολη, πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Ένας Αστέρας στα… σαλόνια!
Η ιστορία γράφεται και με τις ήττες! Ο Αστέρας έχασε 3-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η νίκη με σκορ 2-0 στο πρώτο ματς στην Τρίπολη, του έδωσε την πρόκριση στα… σαλόνια του Europa League για πρώτη φορά!

Το «χρυσό γκολ» σημείωσε ο Γκοϊάν στο 23ο λεπτό, ενώ τα τέρματα των Ισραηλινών σημείωσαν οι Μπαντάς (27'), Ζάχαβι (πεν. 54') και Πρίτσα (75').

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Πάμπλο Ντε Μπλάσις με τη φανέλα του Αστέρα, καθώς ο Αργεντινός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάιντς.

Το ματς


Με μία καλή ευκαιρία ξεκίνησε ο Αστέρας την αναμέτρηση, κάνοντας πράξη τα λόγια του Βεργέτη, ο οποίος ζητούσε το γκολ. Στη συνέχεια η Μακάμπι πήρε τα ηνία του ματς, με τους Αρκάδες να είναι πιο… επιφυλακτικοί. Όμως, στο 23’ ο Γκοϊάν έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της ομάδας από την Τρίπολη, βάζοντάς την μπροστά, με τους γηπεδούχους να «απαντούν» σχεδόν αμέσως (27’) και να κάνουν το 1-1. Παρ’ όλα αυτά, το θετικό για τον Αστέρα είναι πως ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με το σκορ να μένει το ίδιο μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Με πιο… αμυντικό πλάνο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας, με αποτέλεσμα να δώσει περισσότερο χώρο στη Μακάμπι. Αυτό το «πλήρωσε» στο 54’ όταν ο Παντελιάδης ανέτρεψε τον Μπαντάς μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον Ζάχαβι να μετατρέπει το πέναλτι σε γκολ. Μάλιστα, οι παίκτες του Βεργέτη έπαιζαν αρκετά πίσω και αυτό το ξανά… πλήρωσαν στο 75’ όταν η κακή αντίδραση του Θεοδωρόπουλου, έδωσε την ευκαιρία στον Πρίτσα να κάνει το 3-1! Από ‘κει και πέρα, οι Ισραηλινοί έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι Αρκάδες περίμεναν όλοι πίσω από τη σέντρα. Το αποκορύφωμα για τη Μακάμπι ήταν το δοκάρι ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, αλλά παρά τη μεγάλη πίεση που ασκούσε, δεν κατάφερε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο, με την ομάδα της Τρίπολης να παίρνει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, παρά την ήττα με σκορ 3-1!

Οι συνθέσεις


Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κρόιφ): Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Αρούζ, Γκαρσία, Αλμπερμάν, Ζάχαβι, Μίκα, Γένι, Ιγκιεμπόρ (62’ Μπεν Χαΐμ), Μπεν Μπασάτ (72’ Πρίτσα), Μπαντάς (85’ Ράντι).

Στον πάγκο: Λέβι, Σπούνγκιν, Λουγκάσι.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77’ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86’ Πάρα), Μάσα (59’ Τιε Μπι).

Στον πάγκο: Μπαντής, Τσοκάνης, Μπαράλες, Μπακασέτας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: