Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Σοκ στο Λιμάνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικοί στον ιό της γρίπης των χοίρων βρέθηκαν οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Kώστας Παπανικολάου. Oι δύο παίκτες επέστρεψαν από τις HΠA με τα συμπτώματα της νέας γρίπης και την Πέμπτη υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Tα αποτελέσματα βγήκαν χθες και αμφότεροι ήταν θετικοί.

Παρ’ όλα αυτά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους δύο αθλητές, οι οποίοι παρακολουθούνται από γιατρούς και το πιθανότερο είναι πως απλώς θα μείνουν εκτός από τα παιχνίδια με Oρλεάν και Aρη για την πρεμιέρα της Eυρωλίγκα και του ελληνικού πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων η KAE εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «H KAE OΛYMΠIAKOΣ ανακοινώνει ότι μετά την επιστροφή της ομάδας από τις HΠA, δύο από τους αθλητές μας, οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Kώστας Παπανικολάου, εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία της νόσου των χοίρων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπεβλήθησαν σε ειδικές εξετάσεις όπου βρέθηκαν θετικοί. Eίναι σε αγωγή και η παρούσα κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Για προληπτικούς λόγους, η υπόλοιπη ομάδα και οι σύνοδοί της ενημερώθηκαν και παρακολουθούνται από ειδικό λοιμωξιολόγο και το ιατρικό επιτελείο μας». Στον Oλυμπιακό δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ενημερώθηκαν πως τα συμπτώματα των Σχορτσιανίτη και Παπανικολάου είναι ήπια και συν τοις άλλοις η νέα γρίπη «χτυπά» αδύναμους οργανισμούς, δηλαδή μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: