Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

«Ανάσταση» με Αναστασάκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το αρνητικό σερί του Ατρόμητου πήρε τέλος στην 7η αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι και πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε για πρώτη φορά στο γήπεδό της. Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Αναστασάκος, που σημείωσε δύο γκολ (50’, 67’), ενώ ο Πόποβιτς «σφράγισε» την επικράτηση στο τέλος (88’). Οσο για τους Βοιωτούς, πλέον βρίσκονται στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς.

Σύστημα 4-4-2 με τους Αναστασάκο και Κάμπα στην επίθεση επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για τον Ατρόμητο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-5-1, έχοντας τον Μπαλβορίν στην κορυφή και τον Μπάρκογλου πίσω του. Στο πρώτο ημίχρονο η κατάσταση έδειχνε ισορροπημένη, αν και ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα και έψαχνε το γκολ. Αυτός είχε το δοκάρι με τον Νάστο στο 12’ και τις άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάμπα (43’) και Κουτσόπουλο (45’). Στο ίδιο διάστημα ο Λεβαδειακός είχε δύο καλά σουτ των Μπάρκογλου (4’) και Πάουλο Κόστα (14’). Οι δύο ομάδες έκαναν από μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκαν οι Μπλένχιο (στη θέση του ο Μπαζίνσκι) και Ταραλίδης (στη θέση του ο Μπράνκο).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ερνάντεθ πέρασε τον Σερζίνιο αντί του Μπαλβορίν αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που διατήρησε την επιθετικότητά του. Απείλησε στο 48’ με τον Φαβάλι και έφτασε στο γκολ με τον Αναστασάκο στο 50’. Αμέσως ο Ερνάντεθ έβαλε τον Βασιλείου, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και άφησε χώρους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απειλήσουν στο 52’ με τον Νεμπεγλέρα και να φτάσουν στο 2-0 και πάλι με τον Αναστασάκο στο 67’, σε γκολ-«καρμπόν». Στο τελευταίο 20λεπτο ο Λεβαδειακός επισκέφτηκε με περισσότερες αξιώσεις την εστία του Μιχαηλίδη, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Μπράνκο (73’), Πάουλο Κόστα (78’) και Σερζίνιο (85’), αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με τον Πόποβιτς. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός είχε απειλήσει πρώτα στο 82’ και «σφράγισε» τη νίκη με κεφαλιά-«ψαράκι» στο 88’.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’:
Μετά από ωραία ενέργεια του Πάουλο Κόστα, ο Μπάρκογλου σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά αστοχεί.
6’: Ο Κάμπας κάνει το ανάποδο «ψαλίδι» μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
12’ ΔΟΚΑΡΙ: Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Λεβαδειακού, η μπάλα στρώνεται στον Νεμπεγλέρα ο οποίος σουτάρει, αλλά η μπάλα κοντράρει και μετά από πάσα του Αναστασάκου ο Νάστος επιχειρεί σουτ, η μπάλα βρίσκει σε πόδι αντιπάλου και καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια απομακρύνεται.
14’: Ο Πάουλο Κόστα σουτάρει, αλλά ο Μιχαηλίδης πέφτει στην αριστερή γωνία και μπλοκάρει.
26’: Μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα, μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.
36’: Ο Κουτσόπουλος σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα περνά πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
43’: Ο Φαβάλι τροφοδοτεί τον Κάμπα ο οποίος αποφεύγει τον Μαρτορέλ και πλασάρει μόνος του από το ύψος της περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
45’: Ο Κάμπας με τακουνάκι βγάζει τον Κουτσόπουλο μόνο του απέναντι στον Μπλάζιτς και ο αμυντικός του Ατρόμητου πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αποκρούει.
48’: Ο Φαβάλι σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μασάδο με το κεφάλι διώχνει στο ύψος της μικρής περιοχής.
50’ ΓΚΟΛ: Ο Φαβάλι βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Αναστασάκο και αυτός αποφεύγει τον Μπλάζιτς και πλασάρει στην κενή εστία για το 1-0.
52’: Ο Τάτος κάνει ωραία ενέργεια και γυρίζει την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Νεμπεγλέρας σουτάρει απευθείας αλλά αστοχεί.
67’ ΓΚΟΛ: Ο Αναστασάκος δέχεται κάθετη πάσα από τον Κουτσόπουλο και βγαίνει «στην πλάτη» της άμυνας του Λεβαδειακού, αποφεύγει τον Μπλάζιτς και πλασάρει για το 2-0.
73’: Ο Μπράνκο σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή και ο Μιχαηλίδης διώχνει σε κόρνερ.
78’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με τον Πάουλο Κόστα να βγαίνει απέναντι στον Μιχαηλίδη και να πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου αποκρούει, όπως κάνει και στη σέντρα του Ναπολεόνι.
82’: Ο Πόποβιτς κοντρολάει την μπάλα στην περιοχή και επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς.
85’: Ο Μπάρκογλου βγάζει τον Σερζίνιο σε καλή θέση και αυτός μπαίνει προς την περιοχή αλλά η μπάλα αναπηδά σε μια λακκούβα, με αποτέλεσμα να χάσει το κοντρόλ.
88’ ΓΚΟΛ: Ο Νεμπεγλέρας σεντράρει από δεξιά και ο Πόποβιτς με κεφαλιά-«ψαράκι» πετυχαίνει το 3-0.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 50’, 67’ Αναστασάκος, 88’ Πόποβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 12’ Νάστος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19’ Νάστος, 26’ Ολιβέιρα, 89’ Νεμπεγλέρας - 19’ Μπαλβορίν, 29’ Κόλτζος, 67’ Μπλάζιτς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Κουτσόπουλος, Μπλένχιο (15’ Μπαζίνσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι, Τάτος (58’ Σφακιανάκης), Κάμπας (75’ Πόποβιτς), Αναστασάκος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μαρτορέλ (52’ Βασιλείου), Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (25’ Μπράνκο), Ναπολεόνι, Πάουλο Κόστα, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (46’ Σερζίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: