Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Χωρίς μεταγραφές εντυπώσεων ο ΠΑΟΚ!

Βολεύουν αμυντικά τον ΠΑΟΚ οι μεταγραφές του, δεν του αλλάζουν το αγωνιστικό πρόσωπο, ισχυρίζεται ο Αποδυτηριάκιας…  
Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ δεν είναι σύμφωνες με το στόχο που έχε ορίσει το αφεντικό. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να το πει ο Σαββίδης ότι η ομάδα ξεκινάει να κτυπήσει πρωτάθλημα. Μπορεί να συμβεί αυτό; Κανείς δεν ξέρει.
Όποιος τολμήσει να κάνει προβλέψεις κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί. Κάνεις κριτική για κάτι που υπάρχει, που τρέχει. Απαγορεύονται οι εκτιμήσεις πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Εκείνο που δικαιούται κάποιος να αναφέρει είναι πως οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα τον βολέψουν αμυντικά, δεν του αλλάζουν το αγωνιστικό πρόσωπο. Κι αυτό χωρίς  να είναι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται ή, όχι μέσα στο στόχο του, ακόμα κι αν τελικά γίνει ή, όχι περισσότερο ανταγωνιστικός σε σύγκριση με την περασμένη σαιζόν. Συγκεκριμένα.
Η επιστροφή Γκαρσία δεν είναι ενίσχυση. Μην τρελλαθούμε. Πολύτιμος, χρησιμότατος ο Ουρουγουανός, όμως για κάποιες «στιγμές» της σαιζόν, ειδικών περιπτώσεων.
Έμπειρος ο Τζιόλης, όχι κάτι το ξεχωριστό, όχι αυτός στον οποίο θα στηριχθεί ο σκελετός της ομάδας, το μαντρόσκυλο που θα τρομάζει τον αντίπαλο. Στο φινάλε δεν είναι ο παίκτης που πάση θυσία θα τον ήθελε στο ρόστερ της μια άλλη ομάδα κορυφής.
Σκόνδρας. Χρειαζόταν ένα δεξί μπακ διότι δεν πείθουν οι πιτσιρικάδες Κωνσταντινίδης, Αποστολίδης και ο Ετό γέρασε, ποδοσφαιρικά, όχι απαραίτητα ηλικιακά.
Αδύνατον να αντέξει 40-50 παιχνίδια ο άλλος Βραζιλιάνος, ο αριστερός μπακ, ο Λίνο, που για να του πάρεις όσα θέλει ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ειδική διαχείριση από τον Στέφενς. Κενό στο πόστο του.
Σέντερ-μπακ ο Λόπεθ, κάποιος Βίτωρ, και πάει και για έναν Φερνατεθ. Μεταγραφές όχι εντυπωσιακές, όμως πιθανόν επιλεγμένες στο μικροσκόπιο.

Για την «ενημέρωση» του Χουμπ Στέφενς ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Πρόεδρος ομάδας να έχει συνεργαστεί με τον διάολο προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ «ξεκαθάρισε» τόσο στον κόσμο, όσο και σε παίκτες- προπονητή ότι «κτίζουμε» ομάδα φέτος. Κι αυτός, ο αλεπουδιάρης πρόεδρος, ρυθμίζοντας τα σημεία βολής στο κρυφό κανόνι του να βαράει στο ψαχνό των αντιπάλων. Να σπρώχνει από το παρασκήνιο με χίλια την ομάδα του.
Άλλος πρόεδρος σκόπιμα και παραμύθι φούρναρης διακηρύσσει σ’ όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία ότι Πάμε για πρωτάθλημα, ενώ γνωρίζει πως θα μείνει από λάστιχο, στα μισά του μισού δρόμου. Έχει τις σκοπιμότητες του, όμως.
Αναφέρω δυο ακραία και αληθινά γεγονότα της «άλλης» εποχής, της πεπερασμένης στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Σήμερα, ένας Αλαφούζος δεν τον παίρνει να πει Πάμε για πρωτάθλημα, ας μιλάει για Παναθηναϊκό. Ο Σαββίδης νομιμοποιείται να το λέει. Και στις μέρες μας δεν σηκώνει να θολώνει κάποιος τα νερά.
Δεν υπάρχουν, λοιπόν, περιθώρια στον ΠΑΟΚ για παιχνίδια επικοινωνιακά. Όταν η ιδιοκτησία λέει ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα, το εννοεί. Και δεν γίνεται να μην έχει «ενημερωθεί» σχετικώς ο προπονητής. Να κουμαντάρει κι αυτός τα πλάνα του.
Αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει κανένα μπαλαμούτι ότι φτιάχνουμε ομάδα για το μέλλον. Ούτε σημαίνει ότι ξεκινάμε και βλέποντας και κάνοντας. Όχι τέτοια πράγματα.
Κτυπάμε πρωτάθλημα σημαίνει ένα πράμα. Κύριε Χουμπέρτους, καβάλα το αμάξι, πιάσε το τιμόνι και οδήγα απ’ αυτόν τον δρόμο με τις λακούβες και πρόσεχε μην πάθουμε ζημιά. Κατάλαβες, κύριε Χουμπ; Απ’ αυτόν το χωματόδρομο, και μ’ αυτή την ταχύτητα, όχι από την ασφαλτοστρωμένη λεωφόρο και με το πάσο σου.     


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: