Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Γιούρκας, η... σιγουριά και η πικρή αλήθεια!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης με αφορμή το... φιάσκο με την υπόθεση Σεϊταρίδη γράφει στο blog του στο gazzetta για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού!  Η ξαφνική διαφωνία και το διαζύγιο με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη προκάλεσε αντιδράσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ηταν ένας από τους λίγους έμπειρους παίκτες, που είχαν απομείνει στην ομάδα, τον είχε χρίσει ηγέτη και αρχηγό της ομάδας ο Γιάννης Αναστασίου. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες μιλώντας στους παίκτες είχε πει ότι « ο αρχηγός σας ο Σειταρίδης μου είπε καλύτερα να μείνετε το βράδυ στο ξενοδοχείο, αφού την άλλη μέρα φεύγουμε το πρωί στην Ολλανδία». Τελικά όπως μου έλεγε ένας φίλος χθες μεταξύ σοβαρού και αστείου « ο... αρχηγός έμεινε εκτός και όλοι οι άλλοι μέσα».
Ολο αυτό το διάστημα έβγαινε ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ μία σιγουριά ότι ο Σειταρίδης θα παραμείνει για δύο ακόμα χρόνια στην ομάδα, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του. Και η ΠΑΕ και η πλευρά του παίκτη έλεγαν, ότι είναι διαδικαστικό το θέμα και θα υπογράψει ο Γιούρκας μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του.
Και οι δύο έκαναν λάθος , όπως αποδείχθηκε, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πέσει από τα σύννεφα χθες το βράδυ. Το θέμα είναι ότι υπήρχε σιγουριά και τελικά μόλις την παραμονή της αναχώρησης της αποστολής για την Ολλανδία, έγινε σοβαρή κουβέντα για το οικονομικό και επήλθε το διαζύγιο.
Το λάθος του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν έβαλε χρονικά όρια στον παίκτη, ο οποίος το πήγαινε από εβδομάδα σε εβδομάδα και τελικά δεν τα βρήκε μόλις χθες. Επρεπε να γίνει ξεκάθαρο στον Γιούρκα, ότι πρέπει να δώσει την απάντησή του το αργότερο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Είτε θετική, είτε αρνητική, για να ξέρουν στον Παναθηναϊκό από πολύ νωρίς τι γίνεται. Από την άλλη δεν μπορείς να λες ότι ένας παίκτης σου ειναι αρχηγός και ηγέτης όταν ακόμα ΔΕΝ έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο.
Τα 400.000 ευρώ για δύο χρόνια, που πρόσφερε στον παίκτη ο Παναθηναϊκός είναι ένα νορμάλ συμβόλαιο με τα σημερινά δεδομένα και με τα οικονομικά προβλήματα, που έχει η ομάδα. Τα 600.000 ευρώ που ζήτησε ο παίκτης φαίνονται πολλά για τον σημερινό Παναθηναϊκό. αλλά φυσικά ο Γιούρκας έχει δικαίωμα να ζητήσει όσα χρήματα θέλει από την στιγμή, που πιστεύει στον εαυτό του και το πόσο μπορεί να βοηθήσει, η σε σχέση με  πόσα χρήματα μπορεί να βρει από άλλη ομάδα.
Ολα αυτά είναι λογικά να συμβαίνουν σε μία ομάδα, που έχει πρόβλημα οικονομικό, Το θέμα μου είναι , γιατί να φθάσουμε στην τούρλα του Σαββάτου, για να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Ο Παναθηναϊκός -κακώς - δεν έβαλε χρονικό όριο στον παίκτη για να απαντήσει και έγινε αυτό που έγινε.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ξενερωμένος από τις συνεχείς εμπλοκές στα μεταγραφικά. Περισσότερο , εγώ νομίζω, ότι ο κόσμος ενοχλείται από το γεγονός, ότι κάποιες μεταγραφές(Φάενμπουργκ), η ανανεώσεις(Σειταρίδης), παρουσιάζονται σίγουρες, χωρίς πραγματικά να είναι. Αύριο, μεθαύριο μπορεί να αλλάξει το κλίμα αν επιστρέψει ο Καραγκούνης, αν αποκτηθεί ο Μπέργκ, αν έρθουν παίκτες  σε θέσεις που πονάει η ομάδα, Και πονάει σε πολλές θέσεις. Ολοι θα κριθούν στο γήπεδο.
Ο Αναστασίου κρατάει χαμηλά τον πήχυ και καλά κάνει. Καλό είναι αυτό να το κάνει και ο ίδιος ο Αλαφούζος. Να βγει να πει την αλήθεια στον κόσμο, να εξηγήσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκή σε διάφορες μεταγραφές και κυρίως να πει «ξεχάστε το πρωτάθλημα, φέτος πρώτος στόχος είναι να βγάλουμε την χρονιά οικονομικά και να φτιάξουμε μία αξιοπρεπή ομάδα στο γήπεδο».Την αλήθεια ο κόσμος , όσο και αν πονάει θα την εκτιμήσει, αυτό που δεν γουστάρει ο κόσμος είναι τα παχιά λόγια και οι στόχοι, που δεν είναι εφικτοί για τον σημερινό Παναθηναϊκό. Πικρό μεν, αληθινό δε.
ΥΓ: Η πλάκα μου αρέσει στο ποδόσφαιρο, αρκεί να μην εξελίσσεται σε κακία και εμπάθεια. Είδα από προηγούμενα σχόλια κάποιους φίλους του Ολυμπιακού να γελάνε με τα προβλήματα του Παναθηναϊκού , να βγάζουν ειρωνεία και κακία. Σε λίγο καιρό, που η ομάδα τους θα δίνει προκριματικά στο τσάμπιονς λιγκ και δεν θα έχει εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στους ομίλους του  τσάμπιονς λιγκ, λόγω ανύπαρκτης ελληνικής παρουσίας στην Ευρώπη θα καταλάβουν ότι ζημιά γίνεται και στην ίδια τους την ομάδα. Απο την άλλη το να παίρνεις το πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα του ενός, ούτε καμία επιτυχία είναι, ούτε ξετρελαίνει κανέναν λογικό οπαδό. Ισα-ίσα που τον απομακρύνει από το γήπεδο.
ΥΓ2: Βλέπω και κάποια άλλα σχόλια φίλων του Ολυμπιακού που με εγκαλούν, διότι «μέσα στην χρονιά έγραφες για διαιτητική εύνοια του Ολυμπιακού και δικαιολογούσες τα χάλια της ομάδας σου. Πρώτον στην διάρκεια της χρονιάς δεν δικαιολόγησα τα χάλια της ομάδας μου και ούτε είπα ότι έχασε το πρωτάθλημα από την διαιτησία . Από την άλλη, όμως, δεν καταλαβαίνω, γιατί μία ...χάλια ομάδα όταν αδικείται από διαιτητικές αποφάσεις, δεν πρέπει να τονίζεται. Οσο για την εύνοια του Ολυμπιακού, όταν τα βρίσκει σκούρα ρίχτε μία ματιά στον τελικό του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και την ...απόκρουση του ...γκολκίπερ Μανιάτη!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: