Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το τεράστιο κέρδος του Ολυμπιακού...!!

Όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μία καλή μεταγραφή μακριά από τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως και να το κάνουμε προκύπτει ένας θόρυβος. Όταν η Γαλατά πέρυσι τον Γενάρη πήρε Σνάιντερ και Ντρογκμπά, προκλήθηκε πολύ μεγάλη αίσθηση. Ο θόρυβος όμως, όσο μεγάλος κι αν ήταν, που ήταν, αφορούσε περισσότερο τα χρήματα που ρίχνουν οι Τούρκοι και λιγότερο την προοπτική που αποκτά το ποδόσφαιρό τους.Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τη μεταγραφή του Βάις στον Ολυμπιακό ή αυτός που θα προκληθεί από αυτήν του Αμαλφιτανό ήταν και θα είναι πολύ μικρότερος. Έφτασε μέχρι τα «μικρά» ρεπορτάζ των ιταλικών και ισπανικών εφημερίδων. Το διάβασε ο φίλος της Τζένοα, της Τορίνο, της Σεβίλλης, της Μαρσέιγ. Μέχρι εκεί. Στην κοινωνία των επαγγελματιών του ποδοσφαίρου, όμως, αυτός ο θόρυβος ήταν πολύ πιο εύηχος. Οι προπονητές και οι μάνατζερ ανά την Ευρώπη δεν σκέφτηκαν ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που πληρώνει τρελά και έχει πολλά λεφτά για να ξοδέψει όπως στην περίπτωση της Γαλατά, αλλά σκέφτηκαν ότι είναι ένας σύλλογος που ξέρει να ψάχνει. Αυτομάτως στο μυαλό τους ήρθε η περίπτωση Μιραλάς που είναι σχετικά πρόσφατη και φυσικά σε μικρότερη κλίμακα αυτές των Τζεμπούρ και Αμπντούν.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο επίπεδο που πρέπει να παίζει και έκανε μεταγραφές που ανεξάρτητα από το αν θα του βγουν και πόσο θα του βγουν, μετράνε. Στο ευρύ κοινό (και φυσικά στους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού) η απόκτηση του Μαλουντά μπορεί να έκανε μεγαλύτερο θόρυβο, στα μάτια της κοινωνίας όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο όμως, αυτή του Βάις μέτρησε πολύ περισσότερο. «Ψαγμένη», έξυπνη, ο ορισμός της «value for money» μεταγραφής, που στους κύκλους των μάνατζερ προκάλεσε αίσθηση. Όπως και η δουλειά με τον Ραϊόλα. Όπως και να το κάνουμε και ανεξάρτητα πώς βλέπει ο Έλληνας οπαδός τον Ολυμπιακό, στα μάτια των Ευρωπαίων ότι πήρε ελεύθερο παίκτη που τον ήθελε η Σεβίλλη, η Τζένοα και η Τορίνο, αλλά ετοιμάζεται να πάρει και παίκτη που τον ήθελε η Φούλαμ και πριν από δύο χρόνια είχε γραφτεί εκτενώς στο ρεπορτάζ της Άρσεναλ και ήταν βασικός στη Μαρσέιγ, είναι θέμα. Όταν μάλιστα συμβαίνει το ίδιο καλοκαίρι, το θέμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όπως και η συζήτηση γύρω από τέτοιου είδους κινήσεις.

Αυτό που οφείλει να κάνει τώρα ο Ολυμπιακός για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του τα επόμενα καλοκαίρια είναι να μετατρέψει τον Βάις σε νέο Μιραλάς. Ναι, όσο κι αν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού δεν συμφωνούν, ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στον Ολυμπιακό είναι να πουλήσει τον Βάις το επόμενο καλοκαίρι σε κάποια ομάδα προηγμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 6-7 εκατ. ευρώ. Τότε θα έχει αποδείξει ότι αυτό που συνέβη με τον Μιραλάς δεν ήταν συμπτωματικό και θα έχει δείξει σε κάθε Βάις και σε κάθε Μιραλάς που θα ψάχνει ομάδα το επόμενο καλοκαίρι, ότι αυτός είναι η καλύτερη λύση. Κάπως έτσι ξεκίνησε η Πόρτο να αγοράζει ακριβά και να πουλάει πανάκριβα πριν από 15 χρόνια. Με... κάποιον Μιραλάς και κάποιον Βάις ξεκίνησε...
ΠΗΓΗ: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: