Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

O Βασιλιάς Ανρί ξανά στο θρόνο του!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πρώτη φορά που ένα άγαλμα εκτός γηπέδου θα αγωνιστεί και μέσα σε αυτό και σας παρουσιάζει σε video όλες τις μεγάλες στιγμές του...
Η πιο σωστή κουβέντα που έχω ακούσει για αυτόν είναι... “Οτι και να γράψεις ή να πεις για αυτόν δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εικόνα. Αν θες να μιλάς για τον “Τιτί” άσε την εικόνα να το κάνει για σένα...”.
Υπομονή λοιπόν, θα μιλήσει και η εικόνα για τα κατορθώματα του ποδοσφαιριστή με το καλύτερο πλασέ στον κόσμο. Πριν απ' αυτό, μίλησε ο ίδιος. Αποχαιρέτησε τους φίλους και την ομάδα των Red Bulls γνωστοποιώντας την αποχώρησή του από αυτήν. Οχι όμως και την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο. Αυτήν την έχει σχεδιάσει αλλιώς. Θα την κάνει μπροστά σε 60 χιλιάδες φίλους της Αρσεναλ στο “Emirates” στο οποίο λατρεύτηκε και λατρεύεται όσο κανείς άλλος. Αν και όπως σωστά έγραψε κι ένας φίλος της Αρσεναλ στα social media, “αν είναι να γυρίσει ο Ανρί για να ξαναπαίξει έστω κι' ένα ματς, ίσως να πρέπει να χτίσουμε ξανά το Χάιμπουρι”.

Και στο Emirates όμως μπορεί να γίνει η... δουλειά. Αλλωστε έξω από αυτό ήδη στέκει επιβλητικά το άγαλμα του κι' ας μην έχει ακόμη σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το άγαλμα του θα στέκει εκεί και την ημέρα που ο Ανρί θα επιστρέψει για να αγωνιστεί για μία ακόμη φορά με την ασπροκόκκινη αγαπημένη φανέλα του με το κανόνι στο στήθος. “He is an Arsenal man” είπε ο Αρσέν Βενγκέρ για αυτόν και επιβεβαίωσε ότι σίγουρα κάποια ημέρα θα επιστρέψει στην Αρσεναλ. Δεν είπε περισσότερα, ενώ μάλλον ξέρει περισσότερα.

Ο Τιτί το αποφάσισε. Τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα το ανακοινώσει κιόλας. Θα επιστρέψει στην Αρσεναλ όπου ανήκει συναισθηματικά και θα το κάνει για τρίτη φορά. Αυτή την φορά όμως θα γυρίσει για να μείνει. Πρώτα θα φορέσει την φανέλα της για να γράψει η ιστορία ότι το τελευταίο του ματς ως ποδοσφαιριστής το έπαιξε στο Emirates με την Αρσεναλ και στη συνέχεια θα βάλει το κουστούμι του και θα κάτσει δίπλα στον μέντορά του, τον Αρσεν Βενγκέρ.

Αυτός ο οποίος τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους επιθετικούς στην Ιστορία του ποδοσφαίρου αυτός είναι που σκοπεύει να τον κάνει και έναν σπουδαίο προπονητή. Αλλωστε όπως σωστά λένε, “οι μεγάλοι μένουν ως τέτοιοι στην ιστορία όχι μόνο για αυτά που έκαναν, αλλά και για αυτούς που επέλεξαν να τους διαδεχτούν” και ο Βενγκέρ την έχει πάρει αυτή την απόφαση εδώ και καιρό. Ο Αρσέν το έχει σχεδόν σχεδιάσει εδώ και χρόνια ότι ο αγαπημένος του “Τιτί” θα είναι αυτός που θα πάρει την δική του θέση στην άκρη του πάγκου της Αρσεναλ.

Για αυτό και την προηγούμενη φορά που ο Ανρί ζητούσε επίμονα να επιστρέψει ως “δανεικός” έστω και για δύο μήνες για να παίξει ξανά με την φανέλα της Αρσεναλ ο Βενγκέρ ήταν πολύ διστακτικός, φοβούμενος ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χαλάσει η εικόνα που έχουν οι φίλοι της Αρσεναλ για τον Ανρί. Ηθελε να τον θυμούνται ως τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του club ώστε να τον υποδεχτούν και ως τέτοιο, όταν θα κάθονταν στον πάγκο.

Τελικά η επιθυμία του Ανρί έγινε πραγματικότητα και έπαιξε για τέσσερα ματς με την φανέλα της Αρσεναλ “δανεικός” για ένα δίμηνο από τους Red Bulls το 2012. Το δεύτερο ντεμπούτο του με την φανέλα της Αρσεναλ αποτελεί έναν μύθο. Βαπτίστηκε ως “Η επιστροφή του Βασιλιά” έγινε στις 9 Ιανουαρίου του 2012 σε έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Λιντς. Ο Ανρί ήταν στον πάγκο. Ο Βενγκέρ τον έριξε στο ματς στο 68' της αναμέτρησης και ενώ το ματς ήταν στο 0-0. Πριν το ρολόι δείξει 78' ο Βασιλιάς φόρεσε ξανά το στέμμα του. Γκολ στο δεύτερο ντεμπούτο του με εκπληκτικό πλασέ, λες και ο Θεός του ποδοσφαίρου είχε σχεδιάσει τέλεια την στιγμή. Το Emirates ένιωσε στο κορμί του τα περισσότερα ντεσιμπέλ από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της μικρής Ιστορίας του. Ο δε Ανρί αφού πρώτα έβγαλε μία τεράστια κραυγή στη συνέχεια έσπευσε στην αγκαλιά του Αρσέν Βενγκέρ. Το τελευταίο του ματς από εκείνο το σύντομο δεύτερο πέρασμά του είχε και αυτό δικό του γκολ. Ηταν κόντρα στην Σάντερλαντ για το πρωτάθλημα. Ο Ανρί αποχαιρέτησε τους φίλους της Αρσεναλ εκείνο το απόγευμα με ένα ακόμη γκολ και τους υποσχέθηκε “στο επανιδείν...”.

Η ώρα της τήρησης και αυτής της υπόσχεσης φαίνεται ότι πλέον έχει φτάσει. Ο Ανρί ετοιμάζεται πλέον για την μεγάλη επιστροφή και οι φίλοι της Αρσεναλ ετοιμάζονται να ανταμώσουν ξανά με τον παίκτη Θρύλο του club. Οπως άλλωστε λέει και ο ίδιος, φεύγοντας άφησε μία δουλειά στη μέση. Αυτήν της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως παίκτης οδήγησε την Αρσεναλ σε όλους τους τίτλους, μέχρι και στο περίφημο αήττητο πρωτάθλημα, την έφτασε μέχρι εκεί που δεν είχε πάει ποτέ, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι, αλλά δεν την οδήγησε και στην κατάκτησή του. Αυτή είναι η δουλειά που άφησε στη μέση και αυτή σκοπεύει να ολοκληρώσει από ένα άλλο πόστο πλέον. Αυτό του προπονητή της Αρσεναλ...

Υ.Γ. Πολλά όμως έγραψα εγώ. Ηρθε η ώρα να μιλήσει η εικόνα και η εξαιρετική δουλειά του Βασίλη Τσίγκα. Απολαύστε την...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: