Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Πρεσβευτής του μπάσκετ ο Γκάλης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Βασίλης Παραμανίδης και μίλησε για τον Νίκο Γκάλη και τον ερχομό του θρύλου του Ελληνικού μπάσκετ στους «Κίτρινους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν γνώριζε Ελληνικά ο Νίκος Γκάλης:
«Ήξερε Ελληνικά και μιλούσε άνετα απλά υπήρχε μια προφορά. Ήταν ένα κράμα Ροδίτικης προφοράς και Αμερικανικής».
Για το αν φάνηκαν από την αρχή οι ικανότητες του Γκάλη:
«Φάνηκε με το που ήρθε πως ήταν κάτι διαφορετικό. Του άρεσε η αποδοχή που του κάναμε και εμείς ήμασταν παιδιά που θέλαμε να γίνει η ομάδα καλύτερη. Ήταν αρχικά να πάει στον Παναθηναϊκό και αντέδρασαν ο Κορωναίος και ο Κόντος και ήρθε στον Άρη. Είχαν πει πως «αν έρθει ο Γκάλης θέλουμε τα ίδια χρήματα». Δεν ασχολήθηκε ο παράγοντας του Παναθηναϊκό, μπήκε… σφήνα ο Τσιλικαρίδης και ήρθε στον Άρη. Επίσης, είχαμε πάρει πρωτάθλημα και μέτρησε και αυτό στο να πεισθεί ο Νίκος».
Για τους παίκτες που συνάντησε ο Γκάλης στον Άρη:
«Ο Γκάλης συνάντησε καλή ποιότητα παικτών και ήρθε έτοιμος από την Αμερική. Εκτός από δεινός σκόρερ ήταν τρομερός αμυντικός και πασέρ».
Για το πώς αντέδρασε το αστέρι της ομάδας, ο Χάρης Παπαγεωργίου:
«Έπαθε ένα… σοκ μόλις είδε τον Γκάλη. Δεν υπήρχαν στηρίγματα στην ομάδα για να βρει ο καθένας τον ρόλο του. Ο Χάρης ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ και δημιουργήθηκε μια άτυπη κόντρα. Ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε και τα δύο ονόματα και ο Χάρης είχε μια φθίνουσα πορεία».
Για τα τρία φάιναλ φορ που έχασε ο Άρης:
«Έγιναν τραγικά λάθη και γράφτηκε λάθος η ιστορία. Εγώ δεν σταμάτησα, με σταμάτησαν στα 26. Ο Άρης έπρεπε να είχε πάρει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Με την προσθήκες κάποιων Αμερικάνων θα μπορούμε να τα καταφέρει. Είχαμε τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη όμως τα λάθη που έγιναν ήταν μεγάλα. Νιώσαμε μεγάλη στεναχώρια βλέποντας την ομάδα να αποτυγχάνει στα φάιναλ φορ».
Για την πρώτη παρουσία του Γκάλη:
Ήταν λίγο νευρικός γιατί ήταν άστοχος. Βέβαια, έβαλε 30 πόντους αλλιώς λογικά θα έβαζε… 60 πόντους. Φαινόταν πως ήταν ένα όπλο που θα πάει το μπάσκετ μπροστά».
Για το πώς αντέδρασαν όταν είδαν τον Γκάλη για πρώτη φορά:
«Όταν τον είδαμε λέγαμε στον Τσιλικαρίδη πως μας φαινόταν πολύ κοντός. Μας έλεγε «περιμένετε να δείτε πόσο θα μείνω στον αέρα».
Για την λάθος χρησιμοποίηση του Γκάλη σήμερα από τον Άρη:
«Είναι πρεσβευτής του μπάσκετ. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όπως είναι τώρα που άλλες φορές φαίνεται και άλλες όχι. Έπρεπε να είναι πρεσβευτής του μπάσκετ της χώρας. Του είμαι ευγνώμων όπως και πολύ κόσμος. Είναι ένας μοχλός που μπορεί να τραβήξει τα παιδιά προς τον αθλητισμό αλλά αυτοί που θα ασχοληθούν με την προώθηση του πρέπει να είναι σχετικοί. Έγινε το τουρνουά και ήταν το μισό γήπεδο άδειο. Όποτε έχει ζόρι ο Αρβανίτης τον βάζει δίπλα αλλά ο Νίκος πρέπει να πατάει στέρεα. Πρέπει να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο».
Για το αν έβαφε τα παπούτσια του ο Γκάλης όταν δεν είχε συμφωνία με εταιρεία παπουτσιών:
Όντως τα έβαφε όταν δεν έκανε συμφωνίες. Ο Νίκος βέβαια ήθελε να πετύχει το δικό του συμβόλαιο και όχι αυτό της ομάδας. Πήγαινε καθαρά επαγγελματικά γιατί το άξιζε. Ο Άρης είχε έσοδα από αυτή την ομάδα. Ό,τι χρήματα έπαιρναν, οι παίκτες τα έβγαζαν. Ένας από τους πιο αξιόπιστους πληρωτές ήταν και ο Γιάννης Μπουτάρης».
Για το αν υπήρχε κόντρα Γκάλη – Γιαννάκη:
 «Κόντρα πάντα υπάρχει στους μεγάλους παίκτες αλλά αυτοί οι δύο κούμπωσαν μαζί και μεγαλουργήσαν. Στεναχωριέμαι που δεν γεύτηκαν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: