Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Ετοιμοπόλεμος» ο ΠΑΟΚ!

Στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν τέθηκαν οι Βαγγέλης Μαργαρίτης και Απόλλων Τσόχλας.

«Ετοιμοπόλεμος» ο ΠΑΟΚ!
Με όλους τους παίκτες τους παίκτες «ετοιμοπόλεμους», πλην φυσικά του τραυματία Κώστα Χαραλαμπίδη, θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την 8η αγωνιστική των ομίλων του Eurocup (3/12, 17:00).

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε κάποιες ενοχλήσεις το γόνατο, ωστόσο έβγαλε όλο το πρόγραμμα της Τρίτης (2/12) και έτσι θα δώσει το «παρών» κόντρα στους πανίσχυρους Ρώσους. Από την άλλη, ο Απόλλων Τσόχλας είχε έναν ελαφρύ τραυματισμό στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, ωστόσο του τοποθετήθηκε νάρθηκας και έτσι θα συμπεριληφθεί και αυτός στη 12άδα του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Η πορεία της τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup τα λέει όλα. Είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, που συνεργάζονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον ρυθμό τους και να κοντράρουμε οποιαδήποτε κίνηση τους κοντά στο καλάθι», τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Είναι ακόμη νωρίς, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα δικά μας, αλλά και των αντιπάλων. Εμείς αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση με τον τραυματισμό του Χαραλαμπίδη που είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς και τους μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζουν άλλοι παίκτες. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αν μπορέσουμε να απαντήσουμε και για το ματς του πρώτου γύρου είναι άλλο θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λοκομοτίβ έπαιξε χωρίς βασικούς παίκτες στην Βέντσπιλς και δεν είχε πρόβλημα. Συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, το θέμα είναι εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η Κουμπάν είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα και δεν συγχωρεί τα λάθη», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδας είπε: «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, χρειαζόμαστε ακόμα 1-2 νίκες για να προκριθούμε και μαθηματικά. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή ομάδα είναι η Κουμπάν και ανεξάρτητα από το ότι έχει ήδη προκριθεί, εμείς χρειαζόμαστε τη νίκη. Η Κουμπάν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, ξέρουμε τους παίκτες που έχει. Αυτό κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη αλλά δε σημαίνει πώς έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θα δούμε τι θα γίνει… Σίγουρα δεν είμαστε στο επίπεδο της Λοκομοτίβ. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη είναι στο επίπεδό της. Είναι κίνητρο για εμάς το πρώτο παιχνίδι, από την άποψη να αποδείξουμε πως η διαφορά ήταν πλασματική».

Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι: «Αύριο δεν υπάρχει άλλος τρόπος παιχνιδιού από την άμυνα. Δεν έχουμε τύχη αν πάμε να κερδίσουμε με την επίθεση. Η Λοκομοτίβ είναι μια ομάδα που κάνει περίεργο ροτέισον, δεν ξέρουμε πως θα παίξει αύριο και πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν οι καλοί της παίκτες. Εμείς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κενά στην άμυνα της Λοκομοτίβ για να την τιμωρήσουμε. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελευσινιακό βγάλαμε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικών συνθηκών, θα χρειαστεί ενέργεια σε όλο το ματς για να ανταπεξέλθουμε».

Για την απουσία του Χαραλαμπίδη: «Αφήνουμε πίσω μας το γεγονός πως ο Κώστας δεν θα είναι μαζί μας σαν παίκτης. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε έτσι. Ίσως το μυαλό μας πάει αλλού. Αν και μαθαίνουμε πως οι γιατροί δεν αφήνουν τον Κώστα να έρθει στο γήπεδο, μακάρι να είναι μόνο να τον βλέπουμε. Αυτοί που είμαστε στην ομάδα, πρέπει να καλύψουμε το κενό του και να βγάλουμε περισσότερη δύναμη και ψυχολογία στο παρκέ. Μακάρι να κερδίσουμε και να είμαστε πιο άνετοι στα δύο επόμενα παιχνίδια. Αν δεν κερδίσουμε, τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά. Είναι δύσκολο πάντως να αντιμετωπίσεις τη Λοκομοτίβ. Ο Ντιλέινι δεν έπαιξε στο πρώτο ματς, ίσως παίξει αύριο.. Υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μπράουν, ενώ οι Ρώσοι παίκτες της αγωνίζονται στην Εθνική Ρωσία. Επίσης, ο κάθε παίκτης της έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: