Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Είναι εδώ!!

Δυόμισι μήνες χωρίς νίκη ήταν μεγάλο διάστημα, όμως ο Πανθρακικός ξύπνησε. Με σκόρερ τον Ντιγκινί η ομάδα της Κομοτηνής λύγισε,1-0, τον Πλατανιά (τελείωσε με δύο αποβολές) και ξεκόλλησε από τον βυθό

Είναι εδώ!
Επιτέλους νίκη για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε 1-0 στο ΔΑΚ απέναντι στον Πλατανιά, στο ματς που άνοιγε το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ήταν ο Ντιγκινί, που έστειλε στα δίχτυα του Ολιμπά στο 17’ –και με τη βοήθεια της κόντρας- στην πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς. Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο 20λεπτο, όπου ήταν εξαιρετικός αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια.

Από δύο δοκάρια οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο. Πρώτα οι Χανιώτες με τον Αγκιλέρα (2’) κι εν συνεχεία ο Πανθρακικός με τον Κάσες (20’). Με εννέα τελείωσε το ματς η ομάδα του Χρηστόπουλου λόγω αποβολών του Ιτούα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (59’) και του Αγκιλέρα με απευθείας κόκκινη (80’). Σωστά ακυρώθηκε τέρμα του Ντιγκινί στο 60’ ως οφσάιντ.

Το ματς:



Τρομερό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους στο ματς. Παρά το βαρύ τερέν, ο Πλατανιάς πήγε σε παιχνίδι πρωτοβουλία και άγγιξε το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Αγκιλέρα σημάδεψε το δοκάρι του Αθανασιάδη με κεφαλιά. Οι παίκτες του Πανθρακικού έδειχναν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο και οι Χανιώτες του εκμεταλλεύτηκαν βγάζοντας αρκετές τελικές προς την εστία τους. Τελικά, οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους φάση άνοιξαν το σκορ με τον Ντιγκινί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολίμπα, που ξεγελάστηκε από την κόντρα που προηγήθηκε.

Το γκολ άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ανέβασε ρυθμό και με σύμμαχο και την καλή ψυχολογία κυνήγησε και δεύτερο τέρμα, ενώ ισοφάρισε και… τα δοκάρια με τον Κάσες (21’). Ο Πλατανιάς έδειξε να έχει χάσει τη συνοχή του και δεν μπορούσε να αντιδράσει ανασταλτικά να απωθήσει τους γηπεδούχους από την περιοχή του Ολίμπα. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι παίκτες του Χριστόπουλου κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά πέταξαν στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Γκόμες στο 40’ και το 1-0 έμεινε μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου.
Το έργο των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο δεύτερο 45λεπτο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, που δεν βοηθούσε την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, του έλειπε η εύκολη φάση. Η δουλειά των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο εύκολη στο 59ο λεπτό, όταν ο Ιτούα αντίκρισε –σωστά- την δεύτερη κίτρινη του Μαντάκη και άφησε την ομάδα του με 10.

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν ρίσκαραν. Αντίθετα, ο Γιάννης Χριστόπουλος έπαιξε τα ρέστα του για το 1-1, όμως φάση μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη δεν έγινε. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Αγκιλέρα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 80’ για σκληρό φάουλ του Τζάνη που έβγαινε απέναντι στον Ολίμπα και ο Πλατανιάς έμεινε με 9! Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:



Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζανής (83' Αράμπα), Ντίγκινι, Κάσες (73' Οκάτσι), Σερφά, Εμποου, Τσουμάνης (67' Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χασομέρης, Χρήστου, Κοραντίνι

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολίμπα, Δημήτρης, Ναζλίδης (79' Φιγκέιρα), Μπανανα, Μαχαμάτ, Νούνες, Γκόμες (67' Ζαραδούκας), Τσουράκης, Μενδρινός, Ιτούα, Αποστολόπουλος (71' Τόρες).

Στον πάγκο: Γκσμπούρνινγκ, Ζουμπουλάκης, Τετέ, Μιλούνοβιτς

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: