Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ποιόν δείχνουν νικητή τα "δεδομένα" του ντέρμπι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα πραγματικά δεδομένα του αποψινού ντέρμπι κορυφής.  Έχει πολλές ιδιαιτερότητες το αποψινό παιχνίδι.
Μία από αυτές έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές στις οποίες ο ΠΑΟΚ έχει έρθει στην Αθήνα να παίξει με τον Ολυμπιακό, όντας μπροστά του στη βαθμολογία.
Τυπικά είχε γίνει πριν τρία χρόνια, όταν ήταν στο +3, αλλά με τον Ολυμπιακό να έχει δύο αγώνες λιγότερους. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-1.
Ουσιαστικά τελευταία φορά Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ μπροστά από τον Ολυμπιακό, είχαμε δει το 2001-02. Τότε, στο 17’ το σκορ ήταν ήδη 3-0 για τον Ολυμπιακό! Τελικό, 3-2.
Με πρώτο τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί έπαιξαν τελευταία φορά το 1989! Τότε, το σκορ ήταν 1-0 στο 12’. Τελικό 4-0.
Καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα νομίζω ότι θα παίξει το λεγόμενο πρώτο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ πραγματικά είναι «άλλη ομάδα» όταν αυτός σκοράρει πρώτος. Φέτος το έκανε 12 φορές και κέρδισε τις 11! Η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να τον ισοφαρίσει και να μη χάσει ήταν η Φιορεντίνα. Και αυτή στο 88’ (1-1) μέσα στην Ιταλία.
Γενικά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να βγάζει τα προβλήματά του όταν δεν καταφέρνει να είναι μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Στα εννέα ματς που πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος, έκανε εννέα νίκες! Αντίθετα, στα τρία ματς που έχανε στο ημίχρονο 0-1, στο τέλος έχασε τα δύο και απλά ισοφάρισε τον ΠΑΣ (κύπελλο). Στα δε εφτά ματς στα οποία πήγε ισόπαλος στο ημίχρονο, είχε τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες (με Καλλονή και Φιορεντίνα) και δύο νίκες (στο Μινσκ και τον Πανθρακικό).
Όμως, κι ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο στιλ σε αυτό το κομμάτι. Φέτος άνοιξε το σκορ σε 11 παιχνίδια και κέρδισε στα εννέα! Μόνο ο Παναιτωλικός τον ισοφάρισε στο Αγρίνιο, στο 79’. Κι ο Πανιώνιος στο κύπελλο επίσης σε 1-1, σε ψιλοαδιάφορο παιχνίδι.
Στα δε εφτά παιχνίδια στα οποία πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος κέρδισε και τα εφτά. Στα τρία στα οποία έχανε στο ημίχρονο, έχασε και στο τέλος (σε Περιστέρι, Μάλμε και Μαδρίτη). Και στα άλλα εφτά στα οποία πήγε στο ημίχρονο ισόπαλος, είχε τελικά τρεις νίκες (ΠΑΟ, Εργοτέλη, Παναχαϊκή), τρεις ισοπαλίες (Παναιτωλικό, Πανιώνιο και Αστέρα) και μία ήττα (από τη Γιουβέντους).
Μία «λεπτομέρεια» βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με πάρα πολύ δυνατότερους αντιπάλους στην Ευρώπη…
Μία άλλη λεπτομέρεια, χωρίς εισαγωγικά, είναι ότι η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει καταιγίδες στο Φάληρο για την ώρα του αγώνα!
Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ο ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει κερδίσει δύο χρονιές: το 2009-10, στη μοναδική κακή σεζόν του Ολυμπιακού τα προηγούμενα 18 χρόνια και το 2005-06 σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών…Μία φορά δε που πήρε ισοπαλία 0-0, πρόπερσι, ήταν στο τέλος της σεζόν, με τον Ολυμπιακό ήδη πρωταθλητή και 17 πόντους διαφορά…
Ο ΠΑΟΚ έχει τις ελλείψεις των Μακ και Κάτσικα, που είναι βασικοί, ενώ έχει έξω και τους Τζαβέλλα (δεν το…περίμενε κανείς…) και Μαντούρο, που είναι παίκτες 18άδας.
Από τον Ολυμπιακό λείπει μόνο ο Ντουρμάζ κι έχει τόσες επιλογές ο Μίτσελ, που άφησε έξω Εντινγκά, Σαλίνο, Γιαννούλη, Διαμαντάκο και τον Σιόβα.
Παραδοσιακά, ο Ολυμπιακός τέτοια παιχνίδια που θέλει πολύ, τα παίρνει. Άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα. Και μετά τα όσα τραγικά είχαν γίνει τον Απρίλιο στην Τούμπα για το κύπελλο, δεν «λέει» να μην κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός…
Ο ΠΑΟΚ φέτος μοιάζει πιο αξιόπιστος από τα προηγούμενα χρόνια. Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε καλή μπαλίτσα και δείχνει πραγματικά ανταγωνιστικός. Όμως, στα πιο δύσκολα παιχνίδια λύγισε. Έχασε στην Τούμπα από Φιορεντίνα και Παναθηναϊκό, έχασε στη Γαλλία από την Γκινγκάμπ κι ακόμη και την ισχυρή φέτος Καλλονή δεν την κέρδισε στη Θεσσαλονίκη. Μόνο στη Φλωρεντία πήρε αποτέλεσμα.
Και το αποψινό ίσως είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: