Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί θέλω ΠΑΟΚ και όχι Ολυμπιακό!!

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει σήμερα τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το πρωτάθλημα θα το πάρει; Εδώ σε θέλω. Ο Ολυμπιακός είναι πίσω δυο πόντους από τον ΠΑΟΚ και χάνει σήμερα στην έδρα του. Θα χάσει και το πρωτάθλημα; Εδώ σε θέλω. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει σήμερα για να κερδίσει; Για να μη χάσει, ίσως. Κι αν τα καταφέρει θα επενδύσει ηθικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ότι τελικά θα υπερισχύσει τον μοναδικό διεκδικητή. Εδώ σε θέλω.
Δεν ακούγεται καλά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός είναι το μοναδικό φαβορί, δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ο Μαρινάκης και το πέμπτο του πρωτάθλημα. Είναι μειωτικό για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πρωτοπόρος στη βαθμολογία και δικαιολογημένα να μην έχει κερδίσει την εκτίμηση ακόμα ότι πράγματι είναι αξιόμαχος διεκδικητής του τίτλου.
Επί της ουσίας. Νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη δεν λέει τίποτα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στο Καραϊσκάκη το 2005 με 2-1, το 2009 και το 2010 με 1-0. Δεν πήρε και το πρωτάθλημα, όμως.
Ένα παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι. Δεν είναι ένας τίτλος. Και σ’ ένα παιχνίδι γίνονται όλα. Να χάσει ο Ολυμπιακός σήμερα και στο ματς του β΄γύρου στην Τούμπα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.
Είπαμε. Σ’ ένα ντέρμπυ όλα γίνονται. Το πρωτάθλημα το χάνει ο Ολυμπιακός; Εδώ σε θέλω. Ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν κερδίσει σήμερα θα το πάρει, τελικά, το κωλοπρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, σε ρωτάω.
Αν με ρωτάς εμένα, να σου πω. Δεν μ’ ενδιαφέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα σήμερα. Άλλο μ’ ενδιαφέρει. Να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Και πρόσεξε, διότι εγώ δεν είμαι παοκτσής. Αυτό που θέλω δεν είναι να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Όχι, αυτό. Θέλω να το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ. Χαίρετε.

Ποιανού διαιτητή η μάνα είναι πουτάνα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ντέρμπυ, λέει, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Όχι, κύριε, δεν είναι ντέρμπυ. Και εξήγησα γιατί δεν είναι. Αλήθεια, τι είναι ντέρμπυ; Εδώ στην Ελλάδα που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει κουλτούρα ποδοσφαίρου, απλά είναι κολλημένοι στην οπαδική μαστούρα, επικρατεί μια ολότελα παρεξήγηση αντίληψη.
Άλλο κουλτούρα, άλλο μαστούρα. Μην τα μπερδεύουμε. Το ότι κάποιος είναι οπαδός δεν σημαίνει ότι ξέρει από ποδόσφαιρο. Ότι έχει πολιτική και κοινωνική θέση για το ποδόσφαιρο. Να συνεχίσω, αν μασάς και χωνεύεις ό,τι διαβάζεις.
Παίζουν ΠΑΟ – ΠΑΟΚ ή, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΑΕΚ, - ΠΑΟΚ και λένε ντέρμπυ είναι αυτά. Γιατί; Επειδή στο ντόπιο ποδόσφαιρο οι εν λόγω φανέλλες είναι βαρειές. Και γιατί είναι βαρειά τα ονόματα των εν λόγω ομάδων; Επειδή έχουν μπούγιο. Πολύ κόσμο.
Δεν καταλάβατε, κύριοι μαλάκες. Ντέρμπυ δεν είναι το Θα πλακωθούμε. Μια μεγάλη ομάδα κόντρα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Μαλακίες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες, υπάρχουν ομάδες δημοφιλείς. Λαοφιλείς. Που, όμως, επειδή δεν είναι αληθινά μεγάλες ομάδες σου βγάζουν τη ψυχή για να παίξουν ποδόσφαιρο της προκοπής.
Παρακάτω. Ντέρμπυ, κύριοι μαλάκες, είναι γιορτή. Αυτό δεν το ξέρετε. Ντέρμπυ θα πεις ένα ματς σε ατμόσφαιρα γιορταστική, θριαμβευτική, ποδοσφαιρική. Να δούμε μπάλλα, όχι να βρίσουμε την πουτάνα μάνα του διαιτητή. Τα αποθαμένα και τα πεθερικά του προέδρου της αντίπαλης ομάδας.
Το αίσχος δεν είναι ντέρμπυ, ρε. Όταν ο άλλος δεν πάει στο γήπεδο για να χαρεί, να θαυμάσει μπάλλα αλλά για να βγάλει τα απωθημένα του, αυτό δεν είναι ντέρμπυ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: