Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το ντέρμπι από την οπτική του... πάγκου!!

Πέντε προπονητές αναλύουν στο gazzetta.gr το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάνουν τις προβλέψεις τους και... δίνουν φαβορί. 
Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι κορυφής, 5 προπονητές αναλύουν στο gazzetta.gr το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Φαβορί και την πλειοψηφία είναι οι «ερυθρόλευκοι», αν και όλοι συμφωνούν πως σε τέτοια ματς, προβλέψεις δεν χωράνε!
Σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη, το παιχνίδι θα πάρει η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, ενώ ο Σάκης Τσιώλης τονίζει πως η μάχη θα γίνει στον άξονα. Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζονίδης περιμένει ένα παιχνίδι «αστέρων», με την απόδοση του Τσόρι να κρίνει πολλά.
Σε αυτό συμφωνεί και ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, που περιμένει τις ατομικές ενέργειες και τις προσωπικές μονομαχίες να παίξουν σημαντικό ρόλο, ενώ η τακτική είναι σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα το... μεγάλο μυστικό.
Στάικος Βεργέτης: Αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο

Σε τέτοια ματς, κερδισμένη βγαίνει η ομάδα με τα λιγότερα αμυντικά λάθη. Οι επιθέσεις των δύο συλλόγων έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ο Ολυμπιακός ήταν ανέκαθεν ομάδα επιθετική, ενώ φέτος είναι έτσι και ο ΠΑΟΚ. Θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες, ειδικά οι στημένες φάσεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Φαβορί στα ντέρμπι δεν υπάρχουν, όμως είναι δεδομένο πως οι δύο αυτές ομάδες είναι πολύ διαφορετικές εντός και εκτός έδρας, οπότε ίσως αυτό να επηρεάσει. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς παρατράγουδα και να γίνει η αρχή για την επάνοδο του πρωταθλήματος. Έχουμε ρίξει πολύ το επίπεδο νομίζω και θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Ας γίνει, λοιπόν, καθρέφτης και αφετηρία αυτό το ντέρμπι, για ένα καλύτερο αύριο.
Σάκης Τσιώλης: Η μάχη στον άξονα

Είναι ένα ντέρμπι, ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω πολλά θα κριθούν στην μάχη στον άξονα. Εκεί οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει κάποια... θέματα, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει και δύο σοβαρές απουσίες, αυτές των Τζαβέλλα και Κατσικά. Από την άλλη, υπάρχουν παίκτες όπως οι Κλάους, Παπαδόπουλος που δημιουργούν μία πολύ δυναμική γραμμή κρούσης για τους φιλοξενούμενους. Όσο για τον Ολυμπιακό, παίκτης-κλειδί είναι ο Τσόρι. Η ποιότητά του μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα, ενώ αυτός έχει την δυνατότητα να... φτιάξει καιτον Μηήτρογλου. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, γιατί δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ και η έδρα είναι «όπλο».
Μαρίνος Ουζουνίδης: Ντέρμπι των... αστέρων

Δυστυχώς, δε νομίζω ότι θα δούμε ένα καλό ματς. Είναι ποιοτικές και οι δύο ομάδες, αλλά πιστεύω πως το κίνητρο θα υπερισχύσει. Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική πίεση και στους δύο, ειδικά στον Ολυμπιακό. Έτσι, λογικά θα είναι ένα «σφιχτό» παιχνίδι. Επίσης, πιστεύω ότι θα δούμε έναν αγώνα με πρωταγωνιστές τους... πρωτοκλασάτους παίκτες, αυτοί θα κάνουν την διαφορά, ούτε οι προπονητές, ούτε τα συστήματα και οι τακτικές. Γι' αυτό κιόλας θεωρώ φαβορί τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιο πολύ ποιότητα, ενώ ο ΠΑΟΚ βασίζεται στο δυνατό σύνολο που έχει χτίσει. Τσόρι, Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό και Αθανασιάδης, Σαλλπιγγιδης είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να ξεχωρίσουν, ενώ σίγουρα παίζει τον ρόλο της και η έδρα, χωρίς, όμως να χωράνε προβλέψεις.
Κωσταντίνος Παναγόπουλος: Θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες 

Στα ντέρμπι δεν νομίζω πως χωράνε προβλέψεις, αν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο, μάλλον θα πέσεις έξω. Μετά από καιρό βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ να παρουσιάζει σταθερότητα και να γίνεται πιο ανταγωνιστικός. Δεν είναι τυχαία στην θέση που βρίσκεται. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός έχει άλλη δυναμική όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Όλα θα κριθούν στις προσωπικές μονομαχίες και στις ατομικές ενέργειες. Στις λεπτομέρειες με λίγα λόγια, αφού οι ισορροπίες είναι λεπτές. Κάτι άλλο που προκαλεί ενδιαφέρον και ίσως να καθορίσει το αποτέλεσμα, είναι ο τρόπος που θα διαχειριστούν το παιχνίδι οι δύο προπονητές, που έχουν δείξει εξαιρετικό δείγμα γραφής.
Παναγιώτης Τζαναβάρας: Ποιότητα κόντρα στο σύνολο 

Όλα θα κριθούν στην τακτική. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ την αμυντική του λειτουργία, αυτό θα είναι το όπλο του. Πιστεύω πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βασίζεται στην πολύ καλή επίθεσή του, αλλά και στην δύναμη της έδρας του. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, αφού είναι πιο ποιοτική ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ βασίζεται περισσότερο στο δεμένο σύνολο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: