Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

F1: Πολ ποζίσιον για Χάμιλτον στη Σιγκαπούρη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο οδηγός της McLaren Mercedes με ένα γρήγορο γύρο στο Q3 νίκησε τον επίμονο Νίκο Ρόσμπεργκ (3ος) και τον απόλυτα ευχαριστημένο Σεμπάστιαν Φέτελ (2ος).

Για ποιό λόγο χαμογελούσε ο συμπαθής Γερμανός; Στη Brawn GP περίμεναν να "καθαρίσουν" το πρωτάθλημα από τη Red Bull, αλλά όταν έτρεξαν τα μονοθέσια, η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Η Red Bull πραγματοποίησε το 2-4 με τους Φέτελ-Μαρκ Ουέμπερ. Τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Αυστραλός θα πέσουν για ύπνο απόψε και θα συνεχίσουν να ονειρεύονται τον τίτλο.

Αντίθετα, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Τζένσον Μπάτον έμεινε στην 12η θέση πίσω ακόμα και από τον Καζούκι Νακατζίμα. O Mπάτον αντιμετωπίζει προβλήματα με το στήσιμο του μονοθεσίου και ο Ρος Μπρον τον δικαιολόγησε. Μέχρι και του τιμέιτ του και επίσης διεκδικητή του πρωταθλήματος οδηγών, Ρούμπενς Μπαρικέλο δανείστηκε τις... σημειώσεις, αλλά τίποτα!

Ακόμα και έτσι ο άτυχος της υπόθεσης ήταν και πάλι ο Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος οδηγός που γνώριζε ότι θα ξεκινούσε εξ αρχής τον αγώνα πέντε θέσεις πιο πίσω γιατί οι μηχανικοί του αναγκάστηκαν να του αλλάξουν κιβώτιο ταχυτήτων, "τράκαρε" τη Brawn στην εκπνοή της O3, για την ακρίβεια 26 δευτερόλεπτα πριν από την καρό σημαία. Ας φέρει καφέδες και σάντουιτς ο συμπαθής Βραζιλιάνους στους μηχανικούς του, γιατί τους περιμένει μία μεγάλη νύχτα για να διορθώσουν τις ζημιές.

Το ατύχημα του Μπαρικέλο έφερε αγανάκτηση και στο γκαράζ της Williams που πίστευε ότι θα πάρει την πολ ποζίσιον. Ο Ρόσμπεργκ υπό το βλέμμα της συντρόφου του, Βίβιαν βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, όταν ο Μπαρικέλο προκάλεσε το τέλος της βραδιάς στη Σιγκαπούρη.

Τέλος, απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησαν η Ferrari με τους Κίμι Ράικονεν (13ος) και Τζιανκάρλο Φιζικέλα (18ος) και η δυνατή στους τελευταίους αγώνες, Force India. Πρόκειται για τις δύο δημοφιλέστερες ομάδες στους κατοίκους της πόλης-κράτους.

H σειρά εκκίνησης:
1.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes
2.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault
3.Νίκο Ρόσμπεργκ Williams Toyota
4.Μαρκ Ουέμπερ Red Bull Renault
5.Ρούμπενς Μπαρικέλο Brawn Mercedes*
6.Φερνάντο Αλόνσο Renault
7.Τίμο Γκλοκ Toyota
8.Nικ Χάιντφελντ BMW Sauber
9.Ρόμπερτ Κούμπιτσα BMW Sauber
10.Χέικι Κοβαλάινεν McLaren Mercedes
11.Καζούκι Νακατζίμα Williams Toyota
12.Τζένσον Μπάτον Brawn Mercedes
13.Κίμι Ράικονεν Ferrari
14.Σεμπαστιάν Μπουεμί Toro Rosso Ferrari
15.Γιάρνο Τρούλι Toyota
16.Άντριαν Σούτιλ Force India Mercedes
17.Χάιμε Αλγκουερσουάρι Toro Rosso Ferrari
18.Τζιανκάρλο Φιζικέλα Ferrari
19.Σεμπαστιάν Γκροσζάν Renault
20.Βιταντόνιο Λιούτσι Force India Mercedes
*Ο Μπαρικέλο θα εκκινήσει από την 10η θέση εξαιτίας ποινής που δέχθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: