Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Απαγορεύονται οριστικά τα... μαγικά μαγιό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η απόφαση της αμερικάνικης ομοσπονδίας κολύμβησης να απαγορέψει νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου του 2010 (απόφαση παγκόσμιας ομοσπονδίας, FINA) τα μαγιό με πολυουρεθάνη και νεοπρέν ξεσήκωσε τόσες αντιδράσεις που την ανάγκασαν να δώσει εξηγήσεις μέσω ανακοίνωσης.

Τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι ιθύνοντες της αμερικανικής κολύμβησης αλλά και τα e-mails, τα οποία έφτασαν στους υπολογιστές τους ήταν τόσο πολλά, με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσουν ότι «τα μαγιό αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν από την 1η του Οκτώβρη και έπειτα, καθώς πρέπει να προστατευθούν οι διοργανώσεις σε πισίνα 25 μέτρων, αλλά και η ακεραιότητα και αξιοπρέπεια των αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2010».

Μηνύματα όμως έχει λάβει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κολύμβησης (LEN). Το ζητούμενο σ’ αυτά είναι να απαγορευθούν οι «μαγικές» στολές κολύμβησης από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πισίνας 25 μέτρων που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

«Η LEN συντάσσεται απόλυτα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα απαγορέψει τις στολές από την 1η Ιανουαρίου του 2010. Στις 15 του ίδιου μήνα θα συνεδριάσει το μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ενδεχομένως να συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα των μαγιό. Το τι έκαναν οι Αμερικανοί δεν μας απασχολεί και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Η FINA έχει αποφασίσει επ’ αυτού» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μέλος τόσο στη LEN όσο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: