Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λάρισα δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο της να πάρει το τρίποντο της νίκης και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Λάρισα δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο της να πάρει το τρίποντο της νίκης και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μοιραίος παίκτης της ΑΕΛ ο Τουμέρ Μετίν, που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 80'.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα είκοσι λεπτά να είναι η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε ευκαιρία μόλις στο 11ο λεπτό με μια διπλή φάση για γκολ. Συγκεκριμένα ο Μαϊστόροβιτς προωθήθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που έκανε απομάκρυναν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Στην συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί της ΑΕΛ "κοιμήθηκαν", με τον Μαϊστόροβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον Μάλαρτζ, όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Κροάτη αμυντικού του ΠΑΣ.

Διπλή ατυχία για την ΑΕΛ...

Στο 14ο λεπτό η ατυχία χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα της Λάρισας, όταν ο Γεωργιάδης συγκρούστηκε στον αέρα με τον Μάλαρτζ, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βενετίδης που ήταν κοντά κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και φώναξε στο ιατρικό τιμ να μπει γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από λίγα λεπτά ο Μάλαρτζ σηκώθηκε και συνέχισε την αναμέτρηση, όμως στο 24' αισθάνθηκε έντονες ζαλάδες με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Σέρεμετ.

Στην συνέχεια η Λάρισα πήρε τα ινία του αγώνα και στο 37' έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ελευθερόπουλου. Σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωξαν την μπάλα πάνω στον Τουάμα, που βρισκόταν μόνος του σε πλεονεκτική θέση.

Ο μέσος της ΑΕΛ έκανε το σουτ, όμως είδε την προσπάθεια του να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Τα άσχημα νέα για τη Λάρισα συνεχίστηκαν στο 40' όταν ο Βενετίδης τραυματίστηκε, με αποτελέσματα να αντικατασταθεί από τον Κατσιαρό.

Αυτό που μας έμεινε από το πρώτο ημίχρονο είναι το πολύ κακό ποδόσφαιρο που είδαμε και από τις δυο ομάδες, καθώς έδειχναν περισσότερο να θέλουν να ξεφορτωθούν την μπάλα παρά να δημιουργήσουν φάσεις.

Δεύτερο μέρος με αναγκαστική αλλαγή...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του ΠΑΣ, που είδε τον Λάμπρο Βαγγελή να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς χτύπησε στη μέση. Τη θέση του πήρε ο Μιχαλόπουλος στο 52'.

Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε το κενό στη μεσαία γραμμή του ΠΑΣ και με τον Τουάμα στο 55' απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος την εστία του Ελευθερόπουλου. Συγκεκριμένα ο μέσος της ΑΕΛ έκανε φανταστική ντρίπλα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ και πέρασε δυο παίκτες, όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ.

Άκαρπη υπεροχή της ΑΕΛ...

Μέχρι και το 70' η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε τον τρόπο για να "τρυπήσει" την άμυνα του ΠΑΣ. Στο 65ο λεπτό ο Ντε Νίγκρις έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΛ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που έκανε απέκρουσε με δυσκολία ο Ελευθερόπουλος.

Ο Μαρίνους Ουζουνίδης ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και πέρασε μέσα τον Κάσας, με σκοπό η ομάδα του να γίνει πιο απειλητική. Στο 80ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Γιαννακόπουλος έστρωσε στον Μετίν που ήταν μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, όμως το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη ο Σέρεμετ πετάχτηκε και έδιωξε μακριά την μπάλα μακριά.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρήθηκαν στο 88' όταν ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής του αγώνα έδωσε επιθετικό φάουλ. Ωστόσο όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο άσος της ΑΕΛ ξεκίνησε την προσπάθεια του από θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΣ είχε τον τελευταίο λόγο στον αγώνα, όταν ο Ντάσιος από καλή θέση έκανε το σουτ, όμως ο Σέρεμετ απέκρουσε με δυσκολία τον κίνδυνο και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι να μην καταφέρνει να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: