Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

El Loco καθάρισε και πάλι για τον Άρη!

Ενα γκολ του ανθρώπου που έχασε τις κλασικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Ξάνθη, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον Αρη, στον αγώνα με την Ξάνθη για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο "El Loco" που διαμαρτύρεται και για πέναλτι που δεν του καταλογίστηκε, είχε την τελευταία λέξη στο ματς, σκοράροντας με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλα έδειχαν ότι το αμυντικογενές παιχνίδι της Skoda, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, θα της απέφερε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Αρης είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ήταν όμως "φλύαρος" στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος μετρά μία ουσιαστική ευκαιρία την κεφαλιά του Κόκε που έφυγε μόλις άουτ, στο τρίτο λεπτό ένα καλό σουτ του Αράνο στο 36ο και μια κεφαλιά του Αμπρέου στο 40`. Η Ξάνθη από την άλλη, επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές είχε την καλύτερη στιγμή του αγώνα, όταν στο 8ο λεπτό ο Πόι νικήθηκε από τον Σηφάκη στο μεταξύ τους τετ α τετ και στη συνέχεια της φάσης ο Ρονάλντο Γκιάρο πρόλαβε προ της κενής εστίας, τον Ταϊντέρ.

Αμυνα... μπετόν

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τους γηπεδούχους να χάνουν τον Ρονάλντο Γκιάρο στο 42` που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Βαλεντίν Ρομπέρζ και την Ξάνθη τον Σουάνη, που αποβλήθηκε στην εκπνοή, με δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά! Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλειστούν πίσω έχοντας στο μυαλό τους προτίστως να μην χάσουν και όχι να κυνηγήσουν το τρίποντο.

Κάτι που είχε αντίκτυπο και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Αρης πίεζε για 45 λεπτά μια Ξάνθη που αγωνιζόταν με 10 παίκτες πίσω από το κέντρο, οι οκτώ εκ των οποίων έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκσμπούρνιγκ! Οι "κίτρινοι" ωστόσο έφτασαν σε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αμπρέου και τον Κάμπορα, με τους δύο επιθετικούς όμως να μην σημαδεύουν σωστά. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτύρονται για τη φάση του 83ου λεπτού, ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα του Αμπρέου από τον Βάλλα.

Εσπασε το "ρόδι" ο Αμπρέου

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αρης θα πλήρωνε σε ένα ακόμα ματς τις χαμένες του ευκαιρίες, ήρθε ο Αμπρέου στις καθυστερήσεις για να δώσει στην ομάδα του μια σπουδαία -όπως εξελίχθηκε- νίκη, με έξοχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φλάβιο. Το γκολ αυτό έκρινε και την αναμέτρηση, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να αλλάξει κάτι, αλλά ακόμα και να συνέβαινε αυτό δύσκολα θα μπορούσε η Ξάνθη να το φέρει στα ίσια, μιας και είχε ήδη αποσύρει όλους τους επιθετικούς της από το ματς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: